Είμαστε μια μόνο απόφαση μακριά από την προσωπική μας επιτυχία

Είμαστε μια μόνο απόφαση μακριά από την επιτυχία

Τις προάλλες μιλούσα με έναν νεαρό που θα αποφοιτούσε από το πανεπιστήμιο τον επόμενο μήνα. Δυσκολευόταν πολύ να αποφασίσει σχετικά με τη μελλοντική απασχόλησή του. Τι να έκανε; Πού να πήγαινε; Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή. Οι απαντήσεις ωστόσο του διέφευγαν.

Ξεκίνησα ρωτώντας τον πώς ήθελε να ζήσει και πού ήθελε να ζήσει.

Έπειτα τον ρώτησα πόσα θα ήθελε να κερδίζει. Το ποσό που ήθελε ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έδινε το 99% των επιχειρήσεων της χώρας, αν αποφάσιζαν να τον προσλάβουν.

Έπειτα τον ρώτησα: «Γιατί δεν ξεκινάς τη δική σου δουλειά; Δούλεψε για τον εαυτό σου». Του είπα ότι κάθε επιχείρηση στον κόσμο ξεκίνησε από κάποιον. Αν τα κατάφεραν εκείνοι, μπορούσε να τα καταφέρει κι αυτός.

Η απάντησή του ήταν ένα κενό βλέμμα. Έπειτα μου είπε σιγά: «Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί αυτό».

Διαβάστε επίσης: Keanu Reeves: “Ο άνθρωπος που με κράτησε πίσω από την ευτυχία μου ήταν εγώ”

Του απάντησα: «Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα που ο καθένας απ’ αυτούς έχει τις ανάγκες του. Σκέψου τι ανάγκες είναι αυτές και έπειτα ποιες θα απολάμβανες περισσότερο να καλύψεις».

Για έναν περίεργο λόγο ως άνθρωποι τείνουμε να σκεφτόμαστε ότι ένας άνθρωπος πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ηλικία πριν ξεκινήσει μια δική του δουλειά.

Η ιδέα αυτή είναι εντελώς αβάσιμη. Είναι γελοίο! Η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό που χρειάζεται για να ξεκινήσει κάποιος μια δουλειά είναι να έχει θάρρος, φιλοδοξία και μια ειλικρινή επιθυμία να εξυπηρετεί τους άλλους. Είτε είναι δεκαοχτώ είτε ογδόντα.

Διάβασα πώς έχτισε ο Κέμονς Γουίλσον μια αλυσίδα ξενοδοχείων – τα Wilson Inns. Ο κύριος Γουίλσον ήταν ογδόντα ετών. Είχε πάρει σύνταξη και βαριόταν. Μιας και το έφερε η κουβέντα, ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε τα Holiday Inns.

Ο νεαρός Τιμ Ντόρτσακ από το Μπέρλινγκτον του Οντάριο σε ηλικία δεκαεννιά ετών είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Ξεκίνησε την επιχείρησή του σε ηλικία δώδεκα ετών.

Εμπειρία…. θα την αποκτήσετε. Χρήματα…. θα έρθουν σ’ εσάς. Πάρτε μια απόφαση, βρείτε μια ανάγκη και εκπληρώστε τη. Δεν πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλικία σας.

Η απάθεια μπορεί να ξεπεραστεί με τον ενθουσιασμό και ο ενθουσιασμός μπορεί να προκύψει μονάχα από δύο πράγματα: πρώτον, από μια ιδέα που συναρπάζει τη φαντασία, και, δεύτερον, από ένα πλήρως κατανοητό σχέδιο για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα.

Τι θα ήταν η ζωή αν δεν είχαμε το κουράγιο να επιχειρήσουμε οτιδήποτε;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor « Απόλυτη Επιτυχία» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα