Έχεις δει ποτέ κάποιον να έχει μόνο τη μπροστινή του μεριά και να μην έχει πλάτη;
Ή κάποιον που να έχει μόνο το εξωτερικό του σώματός του και μέσα να είναι άδειος;
Αυτές οι ρητορικές ερωτήσεις γίνονται για να σε παρακινήσω ν’ αναλογιστείς πώς γίνεται να είσαι ταυτόχρονα διαφοροποιημένος και αδιαφοροποίητος από το περιβάλλον σου και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό για να μπορέσεις να γίνεις ο δημιουργός της ζωής σου.
Ο υλικός κόσμος αποτελείται ουσιαστικά από ενεργειακά κύματα. Κάθε τέτοιο ενεργειακό κύμα που ενυπάρχει σε κάθε υλική μάζα έχει ένα υψηλότερο σημείο, μια κορυφή, κι ένα χαμηλότερο σημείο, μια κοιλάδα. Αυτά τα δύο σημεία του κύματος είναι εύκολο να τ’ αναγνωρίσουμε το καθένα ξεχωριστά κι όμως είναι πάντοτε μαζί.
Είναι αδύνατον να πάρεις ένα σύνολο από κορυφές και να τις παρατηρείς ανεξάρτητα από τις αντίστοιχες κοιλάδες τους. Αυτό είναι το θεμελιακό στοιχείο της φύσης.
Ο βόρειος κι ο νότιος πόλος ενός μαγνήτη πηγαίνουν πάντοτε μαζί κι όμως είναι ξεχωριστοί ο ένας από τον άλλον. Η πλάτη σου έχει πάντα ένα μπροστινό μέρος, το εσωτερικό του σώματός σου έχει πάντοτε ένα εξωτερικό κι αφού αυτό το καταλαβαίνεις, είναι καιρός να επεκτείνεις αυτή σου τη γνώση.
Είσαι ασφαλώς ένα άτομο που λειτουργεί μέσα στο περιβάλλον και είναι βέβαιο πως μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου με ξεχωριστή ορολογία, που όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε.
Όμως, χρειάζεται επίσης να θυμάσαι πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον εαυτό σου από αυτό το περιβάλλον.
Ξεχωρίζεις, όπως και η κορυφή ενός κύματος ξεχωρίζει από την κοιλάδα του, αλλά είσαι και άρρηκτα συνδεδεμένος με τον εξωτερικό κόσμο, ακριβώς όπως και η κοιλάδα του κύματος με την κορυφή του.
Όταν θα αρχίσεις να κατανοείς αυτή την απλή αλήθεια, θα ανοίγονται μπροστά σου μαγικοί δρόμοι δημιουργίας που θα σου δίνουν εκπληκτικές δυνατότητες.
Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέραμε να συλλάβουμε αυτή την απλή αλήθεια κι αυτό μας οδήγησε στην καταστροφική αντίληψη πως είμαστε χωρισμένοι από το περιβάλλον μας και πως πρέπει να το εξουσιάζουμε και να το ελέγχουμε.
Και φυσικά, όταν το κάνουμε αυτό, δε δείχνουμε μόνο έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον μας, αλλά και προς την ίδια μας τη φύση, ως περιβαλλονοργανισμοί.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Δημιούργησε το Πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας