Είναι η αγάπη το μέσο για να φτάσεις στον εαυτό σου;

Είναι η αγάπη το μέσο για να φτάσεις στον εαυτό σου;

Η αγάπη είναι το πιο βαθύ συναίσθημα που βιώνουμε ως άνθρωποι. Όλοι την αναζητούμε, όλοι θέλουμε να την αισθανθούμε, να τη νιώσουμε, να τη βιώσουμε…

Για να μπορέσεις να μπεις στην αγάπη και να τη νιώσεις αληθινά, χρειάζεται να έχεις βρει καλά και ξεκάθαρα τον εαυτό σου. Η πορεία προς την αγάπη έχει δρόμο, ο οποίος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά -πίστεψέ με- μπορείς να τον πας.

Ξεκίνα πρώτα να αποδέχεσαι κάποια σημεία και στοιχεία του εαυτού σου και έτσι θα μπορείς πιο εύκολα να αποδεχθείς τον άλλον με τα δικά του. Βάζεις αγάπη πρώτα για σένα, σε όλα σου τα επίπεδα και αφού ξεχειλίζεις, την μοιράζεις και στους γύρω σου. Τότε μόνο κατανοείς την πορεία τους, με τα πάθη τους, τις φοβίες τους και σέβεσαι τη διαδρομή τους, διότι κι αυτοί με τη σειρά τους θα αναγνωρίσουν τα αντίστοιχα δικά σου πάθη, τις δικές σου φοβίες, τις δικές σου διαδρομές, την δική σου πορεία.

Μην ξεχνάς ότι συναντιόμαστε με ανθρώπους που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της εξελικτικής τους πορείας. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ποιο κομμάτι μας “ζυμώνουμε” και προσπαθούμε να το μετουσιώσουμε. Με τον τρόπο αυτό δεν κάνουμε προβολή στον απέναντι, αλλά ούτε ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Συνυπάρχουμε με κατανόηση, συμπόνια και σεβασμό ο ένας για τον άλλον, με βάση την πορεία του καθενός μας.

Άρα νιώθει ο ένας τον άλλον και υπάρχει ισορροπία. Υπάρχει και γίνεται προσευχή για τον άλλον και έτσι κάθε (προσ)ευχή επιστρέφει σε εμάς!

Δείτε την Νέα Ομάδα με θέμα: Σχέση, Έρωτας και Επικοινωνία που δημιουργεί η Αδαμαντία Καζάκου εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα