Τι είναι Συνειδητότητα;

Τι είναι Συνειδητότητα;

Από τον Gary Douglas – ιδρυτή της Access Consciousness®
Μετάφραση στα ελληνικά από τον Prem Arpan

Η συνείδηση περιλαμβάνει τα πάντα και δεν κρίνει τίποτα. Τώρα το ενδιαφέρον κομμάτι σ’αυτό είναι πως υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι που μιλάνε για το πώς πρέπει να είσαι πιο συνειδητός και να κάνεις περισσότερη συνείδηση και όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά το 90% του τι είναι εκεί έξω δεν έχει πραγματικά έναν ορισμό για τη συνείδηση. Η Access Consciousness® είναι το μόνο πράγμα που έχει έναν ορισμό της συνείδησης που περιλαμβάνει τα πάντα και δεν κρίνει τίποτα. Έτσι, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να συνειδητοποιήσουν χωρίς να έχουν επίγνωση αυτού που προσπαθούν να είναι. Και έτσι πρέπει να εννοήσετε, αν η συνείδηση περιλαμβάνει τα πάντα και δεν κρίνει τίποτα, αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνει θλίψη και δάκρυα και θυμό και αναστάτωση; Ναι. Η συνείδηση περιλαμβάνει όλα αυτά.

Η Access Consciousness® είναι πραγματικά εκεί για να σας δώσει ένα μέρος όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για να δημιουργήσετε μεγαλύτερη συνείδηση, μεγαλύτερη συνειδητοποίηση και λιγότερη κρίση στη ζωή σας, ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές και περισσότερες δυνατότητες. Εάν έχετε μια δυσκολία και δεν έχετε καμία άποψη για αυτό, όλα αλλάζουν ώστε να μπορείτε να γίνετε το δώρο σας.

Το μεγαλύτερο παράδειγμα που έχω είναι όταν τα παιδιά μου ήταν έφηβοι, έμεναν ξύπνια μέχρι αργά και εγώ πήγαινα νωρίς στο κρεβάτι. Σηκωνόμουν νωρίς το πρωί και η κουζίνα θα ήταν ένα χάος. Αναρωτιόμουν γιατί δεν μπορούσαν να αφήνουν μια τάξη πίσω τους; Τι τρέχει με σας βρωμόπαιδα; Και αναστατωνόμουν και τρελλαινόμουν. Και ένα πρωί σηκώθηκα και είπα ¨Ε!, Ενδιαφέρουσα άποψη¨. Και άρχισα να καθαρίζω την κουζίνα και ήταν σαν ξαφνικά ότι η κουζίνα ήταν απόλυτα καθαρή σε δέκα λεπτά, όπου πριν πήγαινε για μία ώρα. Ποια ήταν η διαφορά; Δεν είχα κρίση. Δεν έχω πιά άποψη για αυτό. Και μπορώ να τα καταφέρω γρηγορότερα. Σταμάτησα επίσης να αντιστέκομαι στα παιδιά μου που έκαναν ένα χάος και άρχισαν να κάνουν λιγότερα χάος.

Αυτό είναι πιο συνειδητό γιατί περιλαμβάνει τα πάντα και δεν κρίνει τίποτα. Εάν συμπεριλάβετε τα πάντα και δεν κρίνετε τίποτα, τότε όλα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Αλλά αν έχετε μια σταθερή άποψη, ή έχετε αναστατωθεί τότε απλά στερεοποιεί αυτή την άποψη. Έχετε διδαχθεί ότι πρέπει να κρίνετε τα πράγματα εδώ για να έχουν ύπαρξη.

Είναι σαν όταν ήσασταν όλοι στο σχολείο και δεν βρήκατε τη σωστή απάντηση, τι έπρεπε να κρίνετε; Ότι δεν μάθατε σωστά, ότι δεν γνωρίζατε ότι γνωρίζετε αυτό που γνωρίζετε. Κανένας δεν σας ρωτάει ποτέ πώς φτάσατε στο συμπέρασμα αυτό; Περισσότερο εγώ ενδιαφέρομαι για το πώς φτάσατε στο αποτέλεσμα που φτάσατε παρά να εξετάσω για ποιο λόγο επιλέξατε ότι δεν ήταν σωστό. Πάντα κοιτάζω να φτάσω στην αναγνώριση του πώς το δημιουργήσατε αυτό; Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να καταλήξετε σε μια κρίση, μπορείτε απλά να ρωτήσετε τι είναι πραγματικά δυνατό εδώ που δεν έχω ακόμη εξετάσει;

Λίγοι άνθρωποι έχουν επίγνωση ότι δημιουργούν τη ζωή τους. Πολύ πριν από την Access, συνειδητοποίησα πως ό,τι επέλεξα ήταν αυτό που δημιουργήθηκε στη ζωή μου και δεν ήμουν ευχαριστημένος με αυτό που δημιουργούσα εκείνη τη στιγμή. Έτσι, αν μπορώ να δημιουργήσω αυτό που δεν με αφήνει ικανοποιημένο, τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά ώστε να μπορώ να δημιουργήσω κάτι με το οποίο να είμαι ευχαριστημένος;

Έτσι, η ερώτηση γίνεται πώς μπορώ να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό; Ή πώς μπορώ να επιλέξω κάτι διαφορετικό; Μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Και οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι να εξετάσουν αυτή τη διαφορετική άποψη χωρίς κρίση. Οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να αλλάξουν κάτι και στη συνέχεια ρωτούν “Πώς μπορώ να το αλλάξω αυτό;” Ο τρόπος είναι επιλέγοντας διαφορετικά. Όλοι ενεργούν σαν να είναι τόσο δύσκολο πράγμα. “Τι πρέπει να πω και να κάνω για να μπορέσω να διαλέξω διαφορετικά;” Απλά επιλέξτε διαφορετικά. Τίποτα δεν είναι δύσκολο αν δεν νομίζεις ότι δεν μπορείς να το διαλέξεις. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε. Τι θέλετε να επιλέξετε; Έχουμε τόσες περισσότερες δυνατότητες από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν.

Αυτό που πρόκειται να δημιουργηθεί είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας. Αν θυμώσω με αυτό το άτομο, τι θα δημιουργήσει αυτό;

Δεν μπορείτε να καταλάβετε αν εξακολουθείτε να λειτουργείτε από έναν ορισμό του τι υποτίθεται ότι είναι. Και είναι αυτό το μέρος από όπου πρέπει να λειτουργήσετε, από την αναγνώριση – Τι είναι αυτό;

Όσο λιγότερο προσδιορισμένοι είστε, τόσο λιγότερο έχετε αυτοπεποίθηση. Αν μάθετε να ακούτε έτσι ώστε να πυροδοτεί τη φαντασία σας και την συνείδησή σας, ανοίγει ένα εντελώς διαφορετικό σύμπαν. Αρχίζετε να ακούτε αυτό που δεν λέγεται όσο περισσότερο ζείτε σε αυτό το ερώτημα τι πραγματικά συμβαίνει και σταματήστε να προσπαθείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα για το πώς να διευκολύνετε ή οτιδήποτε άλλο. Και θα ακούσετε κάποιον να λέει κάτι, και δεν είναι αυτό που είπαν, αλλά ξέρετε ότι είναι αυτό που σκέφτονται ή που είναι στο σύμπαν τους.

Τώρα η βάση της Access Consciousness® είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να αρχίσουν να εξετάζουν ποιες ερωτήσεις μπορούν να έχουν και κάνουμε το καλύτερό μας για να κάνουμε τους ανθρώπους να επιλέξουν αυτό. Αλλά οι άνθρωποι δεν το επιλέγουν πάντα. Και δεν μπορώ να τα αλλάξω. Αλλά αν το κάνω έτσι ώστε να αρχίσουν να έχουν την ιδέα να κάνουν μια ερώτηση, ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία, τελικά θα φτάσουν στο σημείο όπου απλά γίνονται μια ερώτηση.

Τι πραγματικά είναι δυνατόν που δεν έχω επιλέξει ακόμα; Τι θα συμβεί αν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να επιλέξετε οτιδήποτε. Δυστυχώς, έχω την άποψη ότι μπορείτε. Αλλά θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Βλέπετε ότι θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι όλα όσα έχετε δημιουργήσει στη ζωή σας, το καλό, το κακό και το άσχημο, είναι η δημιουργία σας. Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά να το ξέρουν αυτό, θέλουν να πιστεύουν ότι τα πράγματα τους συμβαίνουν και ότι τα πράγματα συμβαίνουν τυχαία. Δεν συνέβη, το δημιουργήσατε, δημιουργήσατε τα πάντα!

Εξετάζω πάντα την ερώτηση, βλέποντας πάντα τι είναι αυτό που πρόκειται να δημιουργήσει μια διαφορετική δυνατότητα εδώ;

Επίσημη Ιστοσελίδα της Access Consciousness®: www.accessconsciousness.com

Επίσημη σελίδα Facebook της Access Consciousness® για την Ελλάδα – “Access Consciousness® Greece – Official group”:

https://www.facebook.com/groups/330417047487442/

Επόμενα Διεθνή δρώμενα της Αccess Consciousness® στην Ελλάδα: https://enallaktikiagenda.gr/event/accessplayground-festival-kriti/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα