Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και της ανανεωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά του εκφοβισμού, www.livewithoutbullying.com, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του καταστήματος «Public» Συντάγματος και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, Δρ. Αντωνία Τορρένς και θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις από την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΚΕΕ) για την πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Βασιλική Αρτινοπούλουκαι την Υπεύθυνη επικοινωνίας του επιστημονικού οργανισμού «Μαζί για την εφηβική υγεία» (συνεργαζόμενος φορέας με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού), κυρία Άννα Μαρία Βλάσση.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και της ανανεωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 3637547 ή ηλεκτρονικά στο info@livewithoutbullying.com.

Συνοπτική Περιγραφή Προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα, λειτουργούν οι παρακάτω διακριτοί χώροι επικοινωνίας για κάθε ομάδα στόχου:

  • Χώρος παιδιών: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη από εξειδικευμένους εθελοντές συμβούλους, μέσω online chat, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης με πλούσιο υλικό γύρω από τον εκφοβισμό, 3) Δύο κοινόχρηστους χώρους επικοινωνίας.
  • Χώρος Ενηλίκων: Περιλαμβάνει 1) δωρεάν συμβουλευτική στήριξη μέσω ειδικά διαμορφωμένου forum με δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, 2) Βιβλιοθήκη ελεύθερης πρόσβασης και ενημερωτική στήλη στην οποία αρθρογραφούν επαγγελματίες και ειδικοί για διάφορα θέματα σχετικά με την εφηβική υγεία παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται ανώνυμα με στόχο τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Στα πλαίσια του προγράμματος υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από τον εκφοβισμό ενώ την προσπάθεια πλαισιώνει μία εθελοντική ομάδα 40 ατόμων.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα