Εκεί πού βρίσκεται πραγματικά το νόημα της ζωής μας

Εκεί πού βρίσκεται πραγματικά το νόημα της ζωής μας

Πολλοί λένε πως βρίσκουν το νόημα της ζωής στον έρωτα, άλλοι στην εξουσία, άλλοι στην ηδονή. Πιθανόν.

Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος μπορεί να βρει πραγματικά το νόημα της ζωής μόνο στην εργασία, εργασία προσανατολισμένη σ’ έναν θείο σκοπό.

Αυτή η εργασία καθιστά τον άνθρωπο αγαθοεργό παράγοντα για όλη την ανθρωπότητα, σε σημείο τέτοιο ώστε, την ώρα που κοιμάται, τα φωτεινά πνεύματα που φροντίζουν για τον πλανήτη μας, τον καλούν να συμμετάσχει στα συμβούλιά τους.

Ιδού τι διδάσκει σχετικά η Μυητική Επιστήμη:

Μας αποκαλύπτει τα μυστήρια του ανθρώπου, τι είναι το πνεύμα του, τι είναι η ψυχή του, και μέχρι πού φτάνει η δράση τους και η δύναμή τους.

Όταν το καταλάβετε, θα ξέρετε, ότι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορείτε να βασίζεστε είναι η εργασία που αποφασίζετε να ξεκινήσετε για την τελειοποίησή σας και για το καλό όλου του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Οι τέσσερις ισχυρές λέξεις με την μεγαλύτερη “θεραπευτική” δύναμη

Την ημέρα που θα είστε ικανοί να δώσετε πραγματικά την πρωτοκαθεδρία σ’αυτό το έργο, θα βρείτε λέξεις για να εκφράσετε αυτό που αισθάνεστε, γιατί μέσα απ’αυτό το έργο θα αρχίσει να αναβλύζει μέσα σας η αληθινή ζωή.

Για να είμαστε ικανοί να τεθούμε στην υπηρεσία του Θεού, δεν αρκεί απλώς να το θέλουμε. Χρειάζεται προετοιμασία, εκμάθηση, άσκηση.

Δείτε τι γίνεται στην καθημερινή ζωή: είναι δυνατόν να γίνει ο καθένας καλός υπάλληλος, γραμματέας ή υπουργός μόνο και μόνο επειδή το θέλει ειλικρινά;

Όχι, απαιτείται μελέτη και ανάπτυξη κάποιων δεξιοτήτων και ιδιοτήτων. Το ίδιο ισχύει κατά κύριο λόγο αν πρόκειται να τεθούμε στην υπηρεσία του Κυρίου.

Το να σου κάνει ο απροετοίμαστος; Μοιραία θα κάνει λάθη!

Θα νομίζει ότι υπηρετεί τον Κύριο, ενώ θα παραμένει υπηρέτης των αφεντάδων του, που είναι οι κάθε είδους προκαταλήψεις και αυταπάτες του.

Πρέπει καθημερινά και διαρκώς να απευθύνεστε στις ουράνιες οντότητες, λέγοντάς τους πως είστε στη διάθεσή τους, και ζητώντας τους να σας εμπνέουν πώς να ενεργείτε.

Έτσι θα γίνετε ένας καλός υπηρέτης του Θεού, που συμμετέχει στο έργο του Κυρίου του.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Omraam Mikhael Aivanhov «Μία Σκέψη για Κάθε Μέρα 3» από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα