Εκλάπη πίνακας του Βαν Γκογκ από μουσείο της Ολλανδίας που ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού

Εκλάπη πίνακας του Βαν Γκογκ από μουσείο της Ολλανδίας που ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού

Το μουσείο Singer Laren στην πόλη Laren κοντά στο Άμστερνταμ, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι το έργο του Vincent van Gogh «Ο ανοιξιάτικος κήπος στο Nuenen» τον οποίο ο καλλιτέχνης είχε ζωγραφίσει το 1884 και το μουσείο Singel Laren είχε δανιστεί και φιλοξενούσε από το μουσείο Groninger της πόλης Groninger, είχε κλαπεί ύστερα από εισβολή που έγινε στις εγκαταστάσεις του μουσείου από άγνωστους που εισήλθαν σπάζοντας γυάλινη πόρτα, στις 3.15π.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Ο διευθυντής του μουσείου Jan Rudolph de Lorm δήλωσε συγκλονισμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά την κλοπή, λέγοντας ότι «το γεγονός αυτό είναι πολύ κακό τόσο για το μουσείο Groninger όσο και για το μουσείο Singer, αλλά πάνω απ’ όλα είναι φρικτό για όλους μας, γιατί η τέχνη είναι εκεί για να τη βλέπουμε και να τη μοιραζόμαστε με όλους, για την κοινωνία στο σύνολό της, για να φέρνει απόλαυση και έμπνευση» πρόσθεσε.
Ο πίνακας δημιουργήθηκε στην πόλη Nuenen, όπου ο Βαν Γκογκ παρέμεινε μαζί με τους γονείς του μεταξύ 1883 και 1885. Απεικονίζει τον κήπο της ενορίας όπου ζούσαν και όπου ο πατέρας του υπηρέτησε ως πάστορας. Δείχνει επίσης τα ερείπια μιας παλιάς εκκλησίας που έχει παρουσιαστεί και σε πολλά άλλα έργα του Van Gogh από εκείνη την εποχή.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο πίνακας προστέθηκε τώρα στην κλεμμένη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ.

Να σημειωθεί ότι το μουσείο Laren είχε ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμό του στις 13 Μαρτίου, λίγο μετά που η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε την απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων, με αποτέλεσμα ο πίνακας του μεγάλου ζωγράφου να παγιδευτεί εκεί.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Singer Laren, κ. Evert van Os είπε ότι η ασφάλεια της Singer Laren είναι σύμφωνη με το πρωτόκολλο και έχει συντονιστεί με τους ασφαλιστικούς εμπειρογνώμονες, με τους οποίους η Singer Laren βρίσκεται σε στενή επαφή και συννενόηση.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα