Εκρηκτική Πανσέληνος στον Κριό – Ο Μαχητής μέσα μας (από την Λίλιαν Σίμου)

moon

Πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και βρισκόμαστε σταδιακά στην καρδιά του φθινοπώρου. Οι ρυθμοί της ζωής αλλάζουν, κι ενώ οι χυμοί της Φύσης μοιάζουν να γίνονται ολοένα και πιο υποτονικοί, ένα φεγγάρι αλλάζει τις διαθέσεις και την ψυχολογική μας διάθεση.

Πρόκειται για την εκρηκτική Πανσέληνο στον Κριό, που σχηματίζεται το βράδυ της Πέμπτης, 5 Οκτωβρίου.

Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται σε κρίσιμες παρορμητικές μοίρες και σε συνδυασμό με το τετράγωνο προς τον Πλούτωνα, δημιουργούν ένα γόρδιο δεσμό έντασης και συγκινήσεων.

Η μεταξύ τους σχέση είναι η πρόκληση για ανοιχτή αντίδραση, είναι μία μάχη μέχρις εσχάτων, ένας «πόλεμος πλαγιομετωπικά», με την Πανσέληνο στον μαχητικό Κριό να δίνει το έναυσμα και να κινεί τα νήματα ταχύτατα. Δεν υπάρχει υπομονή, δεν χρονοτριβούμε. Ό,τι μας αγγίζει αυτή την εποχή, είναι σε έξαρση. Θα κινηθούμε άμεσα, εριστικά, ανταγωνιστικά, προκλητικά, από ανασφάλεια, πείσμα, ανικανοποίητους πόθους, πόνο…

Καταλύτης η παρουσία του πλουτώνιου στοιχείου σ’ αυτή την Πανσέληνο. Καθώς ο πλανήτης συνδέεται με την αλλαγή και την μεταμόρφωση, σπάει την έννοια της ασφάλειας και της σταθερότητας που επιδιώκουμε να έχουμε μέσα από το στοιχείο του.

Στην ουσία μας αναδεικνύει τα σημεία που φοβόμαστε να αντικρίσουμε: φοβίες, πάθη, ένστικτα, σκοτεινές παρορμήσεις, νευρώσεις, συμπλέγματα και ταμπού. Σημειώνει τον αγώνα για επικράτηση και την επίπονη διαδικασία του. Ζητά την αλλαγή, αλλά παραμένει κοντά στις εξαρτήσεις. Φοβάται την απώλεια, τον θάνατο, αλλά τα προκαλεί. Επιδιώκει μία εξουσία υλική και ψυχολογική, που θα μας έκανε να αισθανθούμε δυνατοί, ενώ παγιδευόμαστε στην ίδια την αδυναμία μας γι’ αυτήν.

Τα σκοτεινά σημεία του ψυχισμού μας δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιηθούν, ωστόσο θα βρούμε την διέξοδο μέσα από αποκρυπτογράφηση συμβόλων. Τα τραύματα νεκρώνουν την ψυχή, την παγώνουν ή την στρέφουν σε σκοτεινές διαδρομές και βίαιες αντιδράσεις. Δηλητηριάζουν την ψυχή και την θανατώνουν βασανιστικά. Η ερωτική επιθυμία και η πιθανή δυσκολία έκφρασής της, δημιουργεί αντί για την αγάπη και την χαρά (Αφροδίτη), φόβο, θάνατο, ψυχολογικά προβλήματα (Πλούτωνας). Έχουμε μία σχέση μίσους και πάθους, ή ταμπού και προκαταλήψεων που αποτρέπουν την ευχαρίστηση, αλλά και φέρνουν αναστάτωση στον ψυχισμό.

Ο συνδυασμός μοιάζει με ένα κοσμικό μάθημα που μεταβιβάζεται σε προσωπικά μας σημεία, στον οίκο που βρίσκονται οι πλανήτες. Μία δύναμη καταιγιστική, αλλά υποσυνείδητη, μας ωθεί να δράσουμε γιατί μας φοβίζει, μας δημιουργεί έντονα συναισθήματα, μας μαγνητίζει προς απαγορευμένα μονοπάτια και γίνεται –αν δεν προσέχουμε- ένας δυνάστης. Κατά συνέπεια ταράζει τον ψυχισμό, κυριαρχεί σε εμάς τους ίδιους και μπορεί να μας ωθήσει να γίνουμε τυραννικοί στο περιβάλλον μας.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω προκαλεί κατάλυση εξουσιών, αλλά και συγκέντρωση δυνάμεων του πλούτου σε όλο και πιο συγκεντρωτικά συστήματα.

Στα πρακτικά ζητήματα, αλλαγές προκύπτουν απρόοπτα και ανατρεπτικά. Θα ήταν καλό να αποφύγουμε να επενδύσουμε ή να αναλάβουμε υποχρεώσεις κάτω από το βάρος της έντασης ή στην ταχύτητα του ενθουσιασμού.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σπόρος των αλλαγών έπεσε και μας έκανε να δεχτούμε μία συγκλονιστική αποκάλυψη: πως όλα γύρω μας τελειώνουν και πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Φυσικά, σε κάποιους η ζωή ήδη μπήκε σε τροχιά αλλαγών, ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες (που περιγράφονται στον ατομικό χάρτη), σε άλλους δεν έγινε ως τώρα αισθητό.

Στην συνέχεια, οι προκλήσεις θα φέρουν όλο και περισσότερη συνειδητοποίηση και φυσικά αυτό αποτελεί την καταιγιστική δύναμη της σημαντικής Πανσελήνου. Όμως η κρίση δεν έρχεται χωρίς οξύτητα και εκρήξεις.

Στον άξονα Κριού και Ζυγού, στην ουσία χάνεται η υπομονή στις συνεργασίες και στις προσωπικές σχέσεις. Το «εγώ» προβάλλει τις ανάγκες του, αλλά τότε απειλείται η σχέση και επιβάλλεται να διαλυθεί, η προσωπική ανάγκη ή η ίδια η σχέση.

Αντιστεκόμαστε στις ανάγκες μας, θα αισθανθούμε πως είμαστε ασφυκτικά δεμένοι με συμβάσεις κάθε είδους. Αντιστεκόμαστε στις απαιτήσεις των άλλων και στις μεθοδεύσεις που μας χειραγωγούν, καθώς «πνίγεται» η προσωπικότητά μας.

Τελικά, πού είναι το σωστό και πού το λάθος;

Εκτός από την ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης και φυσικά του καθενός μας, πρέπει να γίνει μία αναδρομή στο χθες. Οι κρίσιμες μοίρες του Ήλιου και της Σελήνης, υπογραμμίζουν την κρίση που αγνοήσαμε ή δεν υπολογίσαμε σωστά.
Η Πανσέληνος έφερε τις ήδη υπάρχουσες ευαισθησίες ξανά στο φως, τώρα πλέον οφείλουμε να καθορίσουμε την πορεία μας. Σε θέση μάχης, ανακαλύπτουμε την εσωτερική μας δύναμη, τα όπλα και το σθένος ψυχής.

Δύσκολα, παρορμητικά και επίμονα, αναζητάμε άμεση λύση, αλλά και φέρνουμε στα άκρα κάθε αντιπαράθεση, ανταγωνισμό και τάση κυριαρχίας. Αν ακολουθήσουμε αυτή την ροή, θα έρθει «το τέλος των πραγμάτων». Η ουσία είναι –όσο κι αν φαίνεται αδύνατον- να είμαστε κοντά στις ισορροπίες και να προτάσσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες, δίχως να ισοπεδώσουμε την σχέση μας ή την συνεργασία μας.

Με τον ωροσκόπο στους Διδύμους, ο χάρτης της Πανσελήνου σχηματίζεται σε ημέρα και ώρα Δία, δηλώνοντας την πληθωρικότητα των συγκινήσεων, την απαίτηση να πάρουμε θέση απέναντι στα γεγονότα που μας επηρεάζουν. Η ανασκόπηση προβληματισμών, ίσως γίνει κουραστική, καθώς ο Ερμής, κυβερνήτης του ωροσκόπου, έχει σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση προς την Σελήνη. Επομένως, έχουμε την δυνατότητα να αναλογιστούμε το πρόβλημά μας και να βρούμε μία λύση. Με υπομονή και λογική.

Αλλά, δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε με ψυχραιμία στις προκλήσεις. Δηλαδή, έχουμε ξανά, όπως περιγράφηκε, την σύγκρουση ανάμεσα σε μας και στον άνθρωπο που είναι απέναντί μας. Ευερέθιστοι, έτοιμοι για σύγκρουση και αντιπαράθεση, διακινδυνεύουμε τις σχέσεις που μας ενδιαφέρουν. Αντί να συμπληρώσουμε τα κενά, μπορεί να διευρύνουμε το χάσμα.

Ο Άρης, κυβερνήτης της Πανσελήνου, βρίσκεται στην Παρθένο, σε ιδιομοιρία με την Αφροδίτη. Παίζει ουσιαστικό ρόλο λοιπόν και είναι η διέξοδος από την κρίση, αφού σχηματίζει θετική γωνία προς τον Πλούτωνα. Με χειρουργική ακρίβεια, ο Άρης περιγράφει πως πρέπει να βρούμε εκείνα τα στηρίγματα με τα οποία θα διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους και θα διαχειριστούμε την κρίση εποικοδομητικά. Με λογική, μελέτη και ανάλυση των προκλήσεων.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της πτώσης της, την Παρθένο, διυλίζει το συναίσθημα μέσω της λογικής.

Ενώ ο αστεροειδής Ατλαντίς βρίσκεται σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Άρη. Στο ίδιο σημείο είναι η κοντρασκιά του Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου, αλλά και του Άρη και της Αφροδίτης. Ο συνδυασμός εντυπωσιάζει με τον αστεροειδή, καθώς ο αστεροειδής Ατλαντίς, είναι ένας αστεροειδής που συμβολίζει την δυνατότητα να έχουμε τιμές, δόξα, πλούτη. Η ισχύς που διαθέτουμε όμως δεν είναι διαρκής ή δεν μας καθιστά παντοδύναμους. Στο τέλος όλα θα κινδυνεύουν να καταποντιστούν από επιθετική συμπεριφορά, λανθασμένους χειρισμούς ή από μία καταστροφή που θα συμβεί και θα προκληθεί από ανθρώπινο παράγοντα.

Μία εκρηκτική Πανσέληνος που φέρνει σε κρίσιμο σημείο τις σχέσεις και εμάς τους ίδιους, διαταράσσοντας ισορροπίες, τον πόθο και την φλόγα της δημιουργίας και της κατάκτησης. Μας προειδοποιούν τα σημεία του ουράνιου χάρτη, πως θα κερδίσουμε την μάχη, μόνο στην περίπτωση που θα συνυπολογίσουμε κάθε ενδεχόμενο και θα αποφύγουμε την έπαρση, τον δογματισμό, την δυσαρμονία, την ανισότητα, τον εξαναγκασμό, την αδιαλλαξία.

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει, ούτως ώστε να εκμεταλλευτούμε θετικά την εκρηκτική Πανσέληνο;

-Η δημόσια εικόνα μας,
-η σοφία στους χειρισμούς κυρίως των οικονομικών μας,
-η υπομονή στις σχέσεις, που όντως είναι στην κόψη του ξυραφιού,
-η διάκριση μεταξύ του «εγώ» και του «άλλου»,
-η διεκδίκηση με επιχειρήματα για κάθε ανάγκη που έμεινε ακάλυπτη για καιρό και απαιτείται να καλυφθεί,
-η ευγένεια και η αίσθηση δικαίου στις αντιπαραθέσεις μας,
-η αποστασιοποιημένη και αντικειμενική κρίση,
-η ανάγκη να θεραπεύσουμε τα κενά των σχέσεων, με ήπιους τρόπους και ευαισθησία,
-η συνειδητή επιλογή ενός τέλους, για ό,τι έχει πλέον σταματήσει να λειτουργεί και να αποδίδει,
-αλλά και η συνεργασία μέσα από τις διαφορετικές πλευρές,
-τέλος, η απαραίτητη κατανόηση κι από τις δύο πλευρές…

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο, Ντέην Ρουνγτίαρ, η ζωδιακή μοίρα της Πανσελήνου σηματοδοτεί «μία βόμβα που δεν εξερράγη και την περισυνέλεξαν». Αλληγορικά, πρόκειται για τους εσωτερικούς μας φόβους που είναι έτοιμοι να εκραγούν και να φέρουν διάλυση. Η δημιουργική μας σπίθα θα προκύψει από ένα νέο ξεκίνημα μίας ξαφνικής αποκάλυψης. http://astrolife.gr/

Για τον τρόπο που αγγίζει τον καθένα ξεχωριστά η συγκεκριμένη Πανσέληνος μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.astrolife.gr

Λίλιαν Σίμου

  

Βιογραφικό σημείωμα:

Ακολούθησα σπουδές γαλλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης (Paris IV) και διδάσκω γαλλικά. Εδώ και χρόνια, ασχολούμαι με την εσωτερική φιλοσοφία και την αστρολογία. Σπούδασα επί σειρά ετών, ξεκινώντας από τις σχολές Wright και Ηλίανθος, με πτυχίο από το βιοποριστικό σωματείο Τυανεύς, ωστόσο συνεχίζω να ερευνώ την ατέρμονη αυτή γνώση, αφού η προσπάθεια δεν είναι ποτέ αρκετή για την σοφία τόσων αιώνων.Μέλος της Astrological Association of Great Britain,
διδάσκω αστρολογία, γράφω άρθρα, βιβλία:
«Χείρωνας», «Σελήνη», «Επιλεκτική αστρολογία», και συν-δημιουργός των βιβλίων “Το βιβλίο της αστρολογίας” και “Αστεροειδείς” από τις εκδόσεις Ηλίανθος. Βιβλία μου είναι επίσης: «Αστρολογία-Λόγος των άστρων» ένα εγχειρίδιο αστρολογίας, «Η αστρολογία στο βουνό των Κενταύρων»( μία έρευνα πάνω στα ευαίσθητα σημεία του ψυχισμού), «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» από τις εκδόσεις Διμελή, με συμμετοχή σε άλλες μελέτες και νέα βιβλία υπό έκδοση.

Το ενδιαφέρον μου στρέφεται κυρίως προς την ψυχολογική και καρμική αστρολογία, όπως και την αστρολογία των ανθρωπίνων σχέσεων. Πιστεύω πως η αστρολογία είναι ένας βασικός οδηγός αυτο-γνωσίας και αυτο-ανάλυσης, με στόχο να εκμεταλλευτούμε τα ταλέντα μας και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας. Σαν αποτέλεσμα να έχουμε εσωτερική αρμονία και να γίνουμε πραγματικά ευτυχείς.

Με σεβασμό για τις εναλλακτικές θεραπείες, έχω τον δεύτερο βαθμό της θεραπευτικής μεθόδου Ρέικι και της Κουνταλίνι Ρέικι.

Η κυρία Λίλιαν Σίμου είναι μόνιμη συνεργάτης του

http://stellar-crystal-healing.gr/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα