6χρονο αγοράκι συγκέντρωσε πάνω από 260.000 δολάρια για την άγρια ζωή της Αυστραλίας

6χρονο αγοράκι συγκέντρωσε πάνω από 260.000 δολάρια για την άγρια ζωή της Αυστραλίας

Ένα μικρό αγόρι 6 ετών έχει συγκεντρώσει πάνω από 260.000 δολάρια για την άγρια ζωή της Αυστραλίας, πουλώντας τα χειροποίητα πήλινα κοάλα του.

Ο Owen Colley, ξεκίνησε το έργο του με την κατασκευή πήλινων koala, έχοντας σαν στόχο να μαζέψει χίλια δολάρια και να βοηθήσει με αυτά τα χρήματα, τα ζώα που έχουν πληγεί από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές της Αυστραλίας.

Αυτό έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες. Δύο εβδομάδες μετά, ο μικρός Owen έχει αυξήσει περισσότερο από 250 φορές το ποσό αυτό, που συνεχίζει να ανεβαίνει.

Ο Owen είναι Αμερικανός και ζει στη Μασαχουσέτη. Αλλά ο πατέρας του, ο Simon, μεγάλωσε στο Σίδνεϊ και η οικογένεια έζησε στην Αυστραλία για μερικούς μήνες όταν ο Owen ήταν μωρό. Η μητέρα του, Caitlin, είπε στο CNN ότι ο Owen ήταν λυπημένος ακούγοντας για τα ζώα που είχαν πληγεί στις πυρκαγιές, έτσι έκανε μια ζωγραφιά ενός καγκουρό, ενός koala και ενός dingo μέσα στη βροχή-μια αναπαράσταση της επιθυμίας του.

“Ήταν πραγματικά η πρώτη φορά που ο Owen εξέφρασε μια επιθυμία για κάτι άλλο εκτός από Lego ή κάτι άλλο από τον εαυτό του”, δήλωσε η Caitlin Colley στο CNN . “Τον ρωτήσαμε αν ήθελε να βοηθήσει και … από κοινού συμφωνήσαμε σε αυτό. Θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε κάποια πήλινα κοάλα και να τα δώσουμε, παίρνοντας κάποιες δωρεές από φίλους και οικογένεια”.

Διαβάστε επίσης: 9χρονο αγόρι ζωγραφίζει πορτρέτα ζώων και με τα έσοδα στηρίζει καταφύγιο αδέσποτων (φωτογραφίες)

Αποφάσισαν ότι όποιος δωρίζει 50 δολάρια ή περισσότερα στην Wildlife Rescue South Coast θα λάβει ένα από τα χειροποίητα koalas του Owen. Ορίστηκε ένας αρχικός στόχος των 1000 δολαρίων και τον έπιασε. Αλλά οι δωρεές συνεχίζονταν, οπότε η οικογένεια δημιούργησε GoFundMe με στόχο τα 5000 δολάρια. Από τότε, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν τον στόχο, φτάνοντας τα 264.000 και συνεχίζουν.

Αν και η Colleys ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους ότι έτσι όπως αυξάνονται οι δωρεές δεν θα είναι σε θέση να συμβαδίσουν με τη ζήτηση, ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν και είναι ευπρόσδεκτοι να δωρίζουν για τον σκοπό του Owen.

Το αμερικανικό προξενείο στο Σίδνεϊ έχει αναγνωρίσει τις προσπάθειες του Owen, με τη βοήθεια του William Shatner.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα