Οι έξι λέξεις που μας βοηθούν να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας

Οι έξι λέξεις που μας βοηθούν να φέρουμε την αλλαγή στη ζωή μας

Η αλλαγή του ενεργειακού μας πεδίου είναι η βάση για τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας και πολλών όμορφων καταστάσεων στη ζωή μας.

Υπάρχουν λέξεις-έννοιες που στοχεύουν στη θεραπεία των πλευρών του εαυτού μας που νιώθουν πόνο ή φόβο, τα δύο πρωτογενή συναισθήματα, όπως αναφέρονται στον πίνακα συνειδητότητας, από τα οποία πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα αρνητικά συναισθήματα. Είναι οι λέξεις που ανεβάζουν τις ενεργειακές μας δονήσεις, περνώντας, από τις χαμηλές δονήσεις της άγνοιας και των λεγόμενων αρνητικών συναισθημάτων, στις υψηλές δονήσεις της αλήθειας και της αγάπης.

Οι έξι λέξεις-έννοιες που εξυψώνουν τις δονήσεις μας και που δημιουργούν την αλλαγή του ενεργειακού μας πεδίου είναι οι ακόλουθες: «με κατανοώ», «με αποδέχομαι», «με συγχωρώ», «με αγαπώ», «με απελευθερώνω», «με εμπιστεύομαι».

«Με κατανοώ»

Η κατανόηση του «ποιος είμαι και γιατί» οδηγεί στην ανάληψη της ευθύνης για τον εαυτό και τη ζωή μου και είναι η βάση της αλλαγής του ενεργειακού μου πεδίου και της δημιουργίας της νέας πραγματικότητάς μου.

«Με αποδέχομαι»

Η αποδοχή του εαυτού μου, όπως ακριβώς είμαι αυτήν τη στιγμή, σημαίνει συμφιλίωση με όλη μου την ύπαρξη, με όλες μου τις πλευρές – και με αυτές που δεν μου αρέσουν. Σκοπός μου τώρα είναι να δυναμώσω και να εκφράσω τις δυνατές μου πλευρές και να βελτιώσω τις αδύναμες πλευρές μου ή αυτές που δεν μου αρέσουν. Μέσα από την αποδοχή γίνομαι ελαστικός με τον εαυτό μου και με συμπονώ.

«Με συγχωρώ»

Η λέξη αυτή σημαίνει:

Διαβάστε επίσης: Όταν μάθουμε να “ακούμε” καθαρά

α) Με συγχωρώ για τα λάθη και τις αδυναμίες μου, με τις ατέλειες και τα ελαττώματά μου, για τους προγραμματισμούς και τα αρνητικά μου συναισθήματα.
β) Με συγχωρώ για οτιδήποτε μέσα μου δημιουργεί την ανάγκη να βιώνω ή να έχω βιώσει πόνο, φόβο, θλίψη, ανασφάλεια, θυμό κ.λ.π.
γ) Με συγχωρώ για τον πόνο που άθελά μου ή ηθελημένα έχω προκαλέσει εγώ στους άλλους.

«Με αγαπώ»

Πρακτικά, «αγαπώ τον εαυτό» μου σημαίνει: με στηρίζω, με φροντίζω, με προστατεύω.

«Με απελευθερώνω»

Με απελευθερώνω σημαίνει:

α) Με απελευθερώνω από την ανάγκη μου να έχω βιώσει τις συγκεκριμένες καταστάσεις στη ζωή μου και όλο αυτόν τον πόνο για την εξέλιξή μου.
β) Με απελευθερώνω από όλες τις γνωστές και άγνωστες αιτίες, από καταστρεπτικές κυτταρικές μνήμες, αρνητικές καταγραφές, λανθασμένες πεποιθήσεις κ.λ.π., που σχετίζονται με τον πόνο που βιώνω ή έχω βιώσει, καθώς και από τις επιπτώσεις αυτών των αιτιών στην υγεία και αρμονία του φυσικού, του συναισθηματικού και του νοητικού μου σώματος.

«Με εμπιστεύομαι»

Με την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου θέτω τις βάσεις για τη δημιουργία της νέας πραγματικότητας και της ευτυχίας στη ζωή μου. Πιστεύω πως στη ζωή δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία από το να δημιουργώ την ευτυχία μου για το ανώτερο καλό μου και το καλό του συνόλου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Αμαλίας-Ειρήνης Τζιμοπούλου «Ομορφιά» από τις εκδόσεις kosmos-books.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα