Έκθεση στη Νέα Υόρκη στέλνει ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα

Έκθεση στη Νέα Υόρκη στέλνει ισχυρό περιβαλλοντικό μήνυμα

Σε όλη την ιστορία, η τέχνη έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με πιεστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, παρέχοντας παράλληλα μια δημιουργική απόδραση στους ανθρώπους. Συνεχίζοντας την παράδοση, ο βιωματικός σχεδιαστής Valentino Vettori-μαζί με δώδεκα κορυφαίους περιβαλλοντικούς καλλιτέχνες- δημιούργησε μια εντυπωσιακή εμπειρία που στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με την κατάσταση του πλανήτη μας. Η Arcadia Earth είναι μια μεγάλη έκθεση στη Νέα Υόρκη που έχει μετατρέψει 15 δωμάτια σε χώρο έκθεσης, στην οποία αγγίζονται σημαντικά θέματα όπως είναι η κατάσταση της θαλάσσιας και πλαστικής ρύπανσης.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής

Οι επισκέπτες του χώρου των 15.000 τετραγωνικών ποδιών καλούνται να διεισδύσουν σε περιβάλλοντα που υπογραμμίζουν τα πάντα, από τους κινδύνους που θέτουν τα δίχτυα αλιείας στην άγρια φύση μέχρι τη χρήση πλαστικών σακουλών. Κάθε καλλιτέχνης χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά και επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία για τη δημιουργία του έργου τέχνης του, στο πνεύμα των συζητηθέντων θεμάτων. Τα τεχνολογικά εργαλεία, όπως η επαυξημένη πραγματικότητα, η εικονική πραγματικότητα, η χαρτογράφηση προβολών και τα διαλογικά περιβάλλοντα, ενισχύουν την εμπειρία, φέρνοντας τους επισκέπτες πιο κοντά στην αλήθεια για το τι συμβαίνει στους ωκεανούς μας.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τις γιγαντιαίες μέδουσες της Cindy Pease Roe. Καθώς κουνιούνται σαν λαμπεροί πολυέλαιοι, αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα ότι οι μέδουσες είναι ένα από τα λίγα πλάσματα της θάλασσας που μπορούν να επιβιώσουν στα μολυσμένα νερά μας. Η Pease Roe εργάζεται συνήθως με θαλάσσια συντρίμμια και αποσκοπεί να διατηρήσει την τέχνη της παιχνιδιάρικη και ελκυστική, ενώ είναι ακόμη και ενημερωτική.

Η έκθεση δεν μπορεί παρά να προκαλεί συναισθηματική αντίδραση στους επισκέπτες. Επηρεασμένοι από το θαυμασμό στα έργα τέχνης, τα οποία όμως, αναδεικνύουν τη φρίκη που αντιπροσωπεύουν, αυτές οι συναισθηματικές αντιδράσεις αποτελούν αναγκαιότητα, προκειμένου να βοηθηθεί η Arcadia Earth να επιτύχει τον εκπαιδευτικό της στόχο. Πέρα από τα πολύχρωμα φώτα της έκθεσης, υπάρχει ένα βαθύ μήνυμα που πρέπει να λαμβάνουν οι επισκέπτες.

Η έκθεση της Arcadia Earth θα λειτουργεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και βρίσκεται στο 718 Broadway της Νέας Υόρκης. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για online αγορές, με τα έσοδα να πηγαίνουν στον φιλανθρωπικό εταίρο της έκθεσης Oceanic Global . Επιπλέον, θα φυτευτεί ένα δέντρο για κάθε πωλημένο εισιτήριο.

Photo Credits: Arcadia.Earth

Με πληροφορίες από Mymodermet

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα