Ελιξίριο της αθανασίας βρέθηκε στην πόλη Λουόγιανγκ της Κίνας

Ελιξίριο της αθανασίας βρέθηκε στην πόλη Λουόγιανγκ της Κίνας

Η αθανασία και η αιώνια νεότητα ανέκαθεν απασχολούσαν τους ανθρώπους. Απλοί πολίτες, ιερείς, πολιτικοί, πλούσιοι ή φτωχοί, άνδρες ή γυναίκες, έστρεφαν πάντα την προσοχή τους σε κάθε τι που τους υποσχόταν την καθυστέρηση του γήρατος, την ομορφιά και την φρεσκάδα.

Οι άνθρωποι, σε Ανατολή και Δύση, αναζητούσαν παντού, τη γνώση, που θα τους χάριζε την καλή υγεία και την αιώνια νεότητα.

Η είδηση ότι αρχαιολόγοι στην Κίνα και συγκεκριμένα, σε τάφο μιας οικογένειας ευγενών της Δυτικής Δυναστείας των Χαν, στην πόλη Λουόγιανγκ, ανακάλυψαν άθικτο «ελιξίριο της αθανασίας» μάλλον δεν μας παραξένεψε, μιας και η κινεζική ιστορία είναι γεμάτη από αναφορές σε ελιξίρια και μαγικά φίλτρα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν περίπου 3,5 λίτρα του «ελιξιρίου της αθανασίας» μέσα σε ένα ορειχάλκινο σκεύος που χρονολογείται από το 202 π.Χ. μέχρι το 8 μ.Χ.

Τα βασικά συστατικά του υγρού αυτού είναι το νιτρικό κάλιο και ο αλουνίτης (βασικό θειικό άλας), μια συνταγή που βρίσκεται καταγεγραμμένη σε ένα αρχαίο κείμενο του Ταοϊσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται άθικτο ένα τέτοιο υγρό.

Ωστόσο, η παρασκευή ελιξιρίων νεότητας και αθανασίας δεν φαίνεται να απασχολούσε έντονα, μόνο τους αρχαίους κατοίκους του πλανήτη μας.

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, Ρώσοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, μέσα στην επόμενη τριετία, θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν ένα φάρμακο, που χάρη στην πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, θα μπορεί να σταματάει τη γήρανση!

Ο Βλαντιμίρ Σκουλάτσεφ, επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιοχημείας και πρόεδρος της Βιοενεργειακής Ένωσης της Ρωσίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Η γκάμα των ερευνών μας υπήρξε ιδιαίτερα φιλόδοξη. Αποπειραθήκαμε να επιβραδύνουμε και μάλιστα να σταματήσουμε την γήρανση των ανθρώπων.

Σήμερα, έχουμε το φάρμακο. Ξεκινήσαμε από τις γεροντικές ασθένειες των ματιών και αυτό το φάρμακο πωλείται αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία.

Παρασκευάσαμε ένα φάρμακο το οποίο θεραπεύει τα εγκαύματα και τις ανοιχτές πληγές και η αλοιφή αυτή ήδη πωλείται.

Τέλος, αυτό που κάναμε είναι ότι, αρχίσαμε τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου για την γήρανση. Πρόκειται για μια συστημική θεραπεία , μια προσπάθεια, να θρέψουμε τον οργανισμό, με αντιοξειδωτικό».

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα