Ελλάδα και Κέντρο Βάσης – Η ανάγκη της ασφάλειας

Ελλάδα και Κέντρο Βάσης – Η ανάγκη της ασφάλειας

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που η Ελλάδα περνά από την οικονομική κρίση, φανερή σε άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο, έχει δημιουργηθεί μία τεράστια σκεπτομορφή αγωνίας, σε σχέση με την οικονομική επιβίωση του τόπου μας. Ο τόπος μας γενικά νοσεί στον τομέα της ασφάλειας. Ξεκινώντας από τον ψυχολογικό πόλεμο των ειδήσεων χρόνια πριν, ως το σήμερα, όπου γύρω μας αντικρίζουμε μαγαζιά κλειστά και διάφορες άλλες εικόνες που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας, όλη αυτή η κατάσταση έφερε τη φυλή μόνιμα σε νοσηρότητα, σε σχέση με το Κέντρο Βάσης της.

Αυτό κάνει τον Έλληνα του σήμερα να νιώθει αδύναμος, να μην αντιδρά σε καταστάσεις που θα έπρεπε να επαναστατήσει, έστω να διεκδικήσει, να μιλήσει. Το κατακρεουργημένο Κέντρο Βάσης του τον κάνει πειθήνιο. Υπάρχουν στιγμές όπου προσπαθεί να αντιδράσει και αυτό προκύπτει από την ξαφνική σπίθα που μπορεί να ανάψει στο Κέντρο του Ηλιακού Πλέγματος. Αυτό σημαίνει μία απότομη και συνήθως δυνατή έκρηξη, χωρίς όμως συνέχεια, καθώς το Κέντρο Βάσης αδυνατεί να συγκρατήσει και να συγκροτήσει τη φωτιά αυτού του ξεσπάσματος.

Το αδύναμο Κέντρο Βάσης, εύκολα θα πειστεί και θα μείνει ανενεργό, ειδικά με τη βοήθεια από «καραμέλες» που θα του πετάξουν, όπως «θα κάνουμε…», «θα γίνει…», «θα διορθώσουμε» και άλλες τέτοιες είδους δηλώσεις που ο νους λαμβάνει ως πιθανά φαινόμενα, αλλά στην πραγματικότητα πείθεται να τα δεχτεί, μέσα από την αγωνιώδη ανάγκη να πιστέψει το ψέμα για να δικαιολογήσει εσωτερικά τη αδυναμία αντίδρασης που υπάρχει. Έτσι, το μόνο που προσφέρει η σπίθα που ερεθίζει το Ηλιακό Πλέγμα, είναι μεγάλα λόγια, κρότος δηλαδή και έντονη επιθετικότητα.

Χωρίς όμως συγκεκριμένο και υγιή στόχο, η ακατέργαστη αυτή ενέργεια, αντί να εκτονωθεί, επιστρέφει προς τα μέσα και απορροφάται ξανά από το δυσλειτουργικό Κέντρο Βάσης, όπου μεταφράζεται σε άγριο ένστικτο επιβίωσης. Αυτή η ενέργεια θα απαιτήσει, θα επιτεθεί, θα ξεσκίσει ότι μπορεί εκεί που έχει το περιθώριο, καθώς δεν έχει πραγματικό σθένος – είναι μόνον επιφανειακή φωτιά.

Το Κέντρο Βάσης συνδέεται με τον αδένα των επινεφριδίων, τα οποία βρίσκονται επάνω στους νεφρούς. Οι νεφροί, κατά την Κινέζικη Ιατρική, αποθηκεύουν το φόβο. Αλλά, και ως Ενεργειακό Κέντρο (Τσάκρα) συσχετίζονται με αυτό το συναίσθημα. Σταδιακά, καθώς συνεχώς βάλλεται με ανησυχία και ανασφάλεια που το επηρεάζουν, όπως «δεν έχουμε να φάμε», «μας παίρνουν τον τόπο», «δε μπορούμε να επιβιώσουμε», «καταρρέουμε ως κράτος» και τόσα άλλα που έχετε ακούσει, νιώσει, ψυχανεμιστεί, βιώσει.

Το Κέντρο Βάσης περνά σταδιακά σε μπλοκάρισμα και μπορεί να φτάσει σε πολλές μορφές δυσλειτουργίας, όπως έντονοι πόνοι σε μέση και κάτω άκρα, διαστρέμματα, εύκολες εξαρθρώσεις, όπως και σπάσιμο οστών, αίσθημα άγχους και γενική αίσθηση ανασφάλειας. Αίσθημα ότι είμαστε εγκλωβισμένοι και δε μπορούμε να ξεφύγουμε. Έντονες εναλλαγές συναισθημάτων από το θυμό στη θλίψη, από την παραίτηση στην επίθεση. Κατάθλιψη και δυσκολία νοητικής συγκέντρωσης και εστίασης. Υπερευαισθησία σε εξωτερικές επιρροές. Καούρες στο στομάχι, από την επιρροή του Ηλιακού Πλέγματος.

Μία άλλη μεγάλη επιρροή, που έρχεται σταδιακά ως αποτέλεσμα, είναι το κλείσιμο του Τρίτου Ματιού. Όταν ο άνθρωπος μπει, συνειδητά ή ασυνείδητα στο μηχανισμό επιβίωσης, αυτομάτως, πολλοί άλλοι μηχανισμοί κλείνουν, όπως ο μαγνητισμός, η κατανόηση, η συναλλαγή. Μειώνεται δηλαδή, ασυναίσθητα, η γκάμα συναισθημάτων. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που γινόμαστε τόσο εύκολα κοινωνικά διαχειρίσιμοι.

Ταυτόχρονα, με τη χρόνια επίπληξη στο Κέντρο Βάσης, το όραμα του Τρίτου Ματιού μειώνεται, βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη ενός υγιούς πνευματικού όντος. Τη θέση του την παίρνει η κατάκτηση προς ένα στοιχείο υλικό ή ανθρώπινο, ειδικά δε αν ανήκει και σε άλλον – επικράτηση – και μάλιστα εμμονικά. Η τάση για αναπαραγωγή και οικογένεια, η κατάκτηση υλικών, το κλείσιμο του νοητικού μας κλείστρου σε πολύ στοχευμένες καταστάσεις, που αφορούν την άπληστη κατάκτηση και επικυριαρχία.

Ακόμα και σε μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που συνεχίζει την πνευματική της αναζήτηση, υπάρχει δυσαρμονία, καθώς το Τρίτο Μάτι βρίσκεται σε αδυναμία και υπάρχει δυσκολία διάκρισης. Δε θα μπορέσει να επιλέξει το Δάσκαλό του από ένα βαθύ σημείο, αλλά από ότι γυαλίζει, από επιφανειακά στοιχεία και από πληροφορίες.

Χρειάζεται να επιμείνουμε όσο μπορούμε στην ψυχοσυναισθηματική μας χαλάρωση. Προσφέρετε λίγα λεπτά γιατρειάς στα Ενεργειακά σας Κέντρα. Όσο και αν είναι δύσκολο, καθώς όλοι επηρεαζόμαστε από πολύ βαθιές και κρυφές επιρροές, μείνετε ξύπνιοι. Βάλτε μικρούς φάρους φωτός και συνειδητότητας στην καθημερινή σας ζωή και μείνετε παθιασμένα εστιασμένοι σε αυτούς.

Μην ξεχνάτε να συμπαραστέκεστε στο διπλανό σας. Αυτό κρατά την Καρδιά ζωντανή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εκδήλωση που αφορά στο θέμα δείτε εδώ:

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα