Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στο .. Πεκίνο μέσω της λογοτεχνίας

Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει στο .. Πεκίνο μέσω της λογοτεχνίας

Στην πρωτεύουσα της Κίνας διεξάγεται φέτος από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου η 23η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair), όπου η Ελληνική Λογοτεχνία θα έχει περίοπτη θέση!

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την συμβολή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σε στενή συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία του Πεκίνο, η Ελλάδα συμμετέχει αυτή τη χρονιά στην έκθεση με πλούσιο υλικό από την πρόσφατη λογοτεχνική παραγωγή, ενώ διοργανώνεται μία εκδήλωση – φόρος τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη. «Ο Ζορμπάς στην Κίνα – Μεταφράζοντας Καζαντζάκη», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, την οποία ετοιμάζει το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνο με τη βοήθεια καθηγήτριας Ελένης Αβραμίδου.

Αυτή τη χρονιά, το εθνικό μας περίπτερο θα περιλαμβάνει πάνω από 100 τίτλους ελληνικών βιβλίων, τα οποία θα διατίθενται όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική και την κινεζική γλώσσα. Η θεματολογία των βιβλίων, η δομή τους και το ύφος τους ποικίλλουν, ενώ θα περιέχονται πεζογραφικά και ποιητικά έργα, λευκώματα, ταξιδιωτικοί και περιηγητικοί οδηγοί της Ελλάδας, μελέτες, κόμικς και παιδικά βιβλία.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα