Ο Έλον Μασκ της Space X ετοιμάζεται να κατοικήσει στον Άρη

Ο Έλον Μασκ της Space X ετοιμάζεται να κατοικήσει στον Άρη

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Έλον Μασκ είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Space X και της Tesla Motors και Πρόεδρος της Solar City και συνιδρυτής της zip2 και της PayPal.

Γεννημένος στην Πρετώρια της Νοτίου Αφρικής, στις 28 Ιουνίου του 1971, ο Έλον Μασκ είναι εκτός από δισεκατομμυριούχος, μηχανικός, εφευρέτης και επενδυτής.

Θεωρεί πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να υπάρχουν πρωτόγονες μορφές ζωής σε άλλους πλανήτες, ωστόσο, αν και δεν το αποκλείει, δεν είναι βέβαιος για το αν υπάρχουν άλλες νοήμονες μορφές ζωής.

Επίσης, δεν αποκλείει την περίπτωση της «προσομειωμένης πραγματικότητας», όπου κάποιος εξωγήινος πολιτισμός εντελώς απρόσιτος προς τους ανθρώπους, έχει δημιουργήσει μια προσομείωση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, παρακολουθώντας το πώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται η ζωή στη γη.

Ο Μασκ που έχει λάβει πλήθος επιχειρηματικών και τεχνολογικών βραβείων και διακρίσεων για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, επίτιμα διδακτορικά αλλά και διακρίσεις για την ενασχόλησή του με τις διαστημικές τεχνολογίες, σκέφτεται να εγκατασταθεί στον Άρη και να βοηθήσει να χτιστεί η πρώτη αρειανή βάση.

«Ξέρω ακριβώς τι κάνω» δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, «Εννοώ να μετακομίσω εκεί. Νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι».

Στην συνέντευξή του αυτή, ο Μασκ τονίζει πως σκέφτεται σοβαρά, να επιβιβαστεί σε κάποιον από τους μελλοντικούς πυραύλους της Space Χ και να προχωρήσει στην εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη «εργαζόμενος νυχθημερόν για τη δημιουργία μιας βάσης εκεί».

Ο Μασκ αν και αναγνωρίζει ότι η πιθανότητα θανάτου στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη στη Γη ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος «και στο Έβερεστ πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι, αλλά υπάρχουν πολλοί που συνεχώς πάνε εκεί για να το ανέβουν και πιθανώς το κάνουν για την πρόκληση». Εκτίμησε επίσης ότι, το ταξίδι αυτό θα μπορεί πιθανά να γίνει σε επτά χρόνια, το δε κόστος ανά άτομο, θα ανέρχεται σε περίπου 200.000 δολάρια.

Τα ειρωνικά και πικρόχολα πολλές φορές σχόλια εναντίον του, δεν φαίνεται να πτοούν τον Μασκ, ο οποίος δεν διστάζει να εκθέτει τις απόψεις του στα ΜΜΕ και να κοιτάζει σταθερά προς τις διαστημικές δραστηριότητές του.

Στο δρόμο «του διαστήματος» που χάραξε ο Μασκ φαίνεται ότι κινούνται και κάποιοι ανταγωνιστές του, όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, που δήλωσε πρόσφατα ότι ελπίζει πως το ηλιακό μας σύστημα να κατοικηθεί από 1 τρις ανθρώπους!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα