Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε στην ζωή

Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε στην ζωή

Ένας τρόπος με τον οποίο διατηρούμαι σε επαφή με τον πραγματικό μου Εαυτό είναι ο καθημερινός διαλογισμός. Ο διαλογισμός κυριολεκτικά αλλάζει τις δονήσεις μας και, καθώς τα ποιοτικά παρόμοια έλκονται, αυτός είναι ένας σπουδαίος τρόπος να κατασκευάσουμε μια νέα πραγματικότητα.

Είδα για πρώτη φορά την απόδειξη της ενεργειακής αντήχησης, όταν ήμουν είκοσι ετών και έπαιζα σε ένα συγκρότημα. Μία μέρα ξεκίνησα να κουρδίζω τα όργανα. Κάθισα δίπλα σε ένα πιάνο και πάτησα ένα από τα πλήκτρα για να κουρδίσω το μπάντζο. Κούρδισα όλες τις χορδές του μπάντζο και μετά έπιασα την κιθάρα για να κάνω το ίδιο. Η τρίτη χορδή ήταν η νότα σολ, έτσι έπαιξα τη σολ στο πιάνο και ακούστηκε να έρχεται και από το μπάντζο, που βρισκόταν ενάμισι μέτρο μακριά μου. Σκέφτηκα «παράξενο αυτό», κι έτσι μετακίνησα το μπάντζο στα τρία μέτρα, έπαιξα πάλι τη σολ στο πιάνο και η σολ στο μπάντζο, χωρίς να την ακουμπήσει κανείς, αντήχησε ξανά.

Αργότερα ανακάλυψα ότι αυτό που είχα δει λέγεται αρμονική αντήχηση: ό,τι βρίσκεται στη νότα σολ δονείται ταυτόχρονα ή αποκρίνεται. Δεν διαφέρει από αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Γεννήθηκα για να είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος…

Αν διαλογιζόμαστε κάθε μέρα με στόχο και συγκέντρωση το να εκφράζουμε αγάπη, ευγένεια και δοτικότητα, κουρδίζουμε το ανθρώπινό μας όργανο σε αυτήν τη δόνηση και ακτινοβολούμε τη συχνότητα αυτή. Αν όμως επιλέξουμε να εστιάσουμε στην αρνητικότητα, όπως είναι ο θυμός, η μνησικακία, το μίσος και η εκδικητικότητα, θα δούμε στο περιβάλλον μας τσακωμούς, χωρισμούς, δυσκολίες και πόλεμο.

Μία από τις κεντρικότερες διδαχές μου είναι «Θα πας όπου κοιτάς». Άλλοι τρόποι να πούμε το ίδιο πράγμα είναι «Όπως σπείρεις θα θερίσεις» και «Ό,τι δώσεις θα πάρεις». Βασικά σημαίνει πως ό,τι προσφέρεις, θα το πάρεις πίσω. Δεν γίνεται όμως να προσφέρεις με μοναδικό σκοπό την απολαβή. Δεν μπορείς να πεις «Ωραία, το προσέφερα, μπορώ να το πάρω τώρα;»

Αυτή είναι μια τελείως διαφορετική ενέργεια. Η προσφορά πρέπει να γίνεται δίχως όρους και χωρίς προσδοκία απολαβής. Το φυσικό αποτέλεσμα αυτού του κύκλου του δούναι και λαβείν, όταν ρέει ελεύθερα και χωρίς εμπόδια ή συνθήκες, είναι γνωστό ως ο Συμπαντικός Νόμος της Αφθονίας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα