Η εμπειρία μου από την μέθοδο Serene healing

 Η Plant Diet, η νηστειοθεραπεία και το άνοιγμά μου στην Αγάπη

Ήμουν πάντοτε ανήσυχο πνεύμα. Έψαχνα την ευτυχία σε διάφορα μέρη γύρω μου. Βιβλία, σεμινάρια, μεθόδους και δασκάλους. Παρόλα αυτά ζούσα μέσα στο φόβο και στην ενοχή. Ωστόσο ήξερα ότι υπήρχε ένας τρόπος για μένα να βρω την Αλήθεια.

Εκείνη την περίοδο που γνώρισα το Stefan ένιωθα πολύ κουρασμένη και απογοητευμένη.
Πολλά από τα μοτίβα που ακολουθούσα μέχρι τότε με είχαν φέρει σε αδιέξοδο. Πολλές ψευδαισθήσεις μου, είχαν καταρριφθεί. Χρειαζόμουν ένα ήσυχο μέρος για να ξαποστάσω από τις αδιάκοπες περιπλανήσεις μου. Είχα πάρει την απόφαση να αποστασιοποιηθώ απ’ τα πάντα – ήθελα να αφουγκραστώ τον Εαυτό μου.
Όταν έμαθα για το σεμινάριο με θέμα το βαλσαμόχορτο, ένιωσα πως ήταν ότι χρειαζόμουν. Έτσι πήγα να παρακολουθήσω το σεμινάριο. Εκεί γνώρισα το Stefan! H πρώτη μας αντίδραση ήταν να σκάσουμε στα γέλια. Ένιωσα αμέσως μια οικειότητα και μια αποδοχή και αυτό με βοήθησε να χαλαρώσω και να ανοιχτώ με εμπιστοσύνη στην διαδικασία.

Την πρώτη βραδιά συγκεντρωθήκαμε όλα τα μέλη της παρέας για να γνωριστούμε. Ήπιαμε μια καλή ποσότητα από βαλσαμόχορτο και ο Στεφάν μας τραγούδησε. Το τραγούδι του Stefan έρχεται από την Παραδοσιακή Ιατρική του Αμαζονίου. Είναι το εργαλείο που χρησιμοποιεί σαν χειρούργος για την ενεργειακή του θεραπευτική επέμβαση.

Στο πρώτο άκουσμα της φωνής που έβγαινε από το Stefan εντυπωσιάστηκα. Έμοιαζε σαν τριφωνία και ήταν σε γλώσσα που δεν είχα ξανακούσει. Άνοιξα τα μάτια μου για να σιγουρευτώ ότι ερχόταν από το δικό του στόμα. Αυτή η περίεργη δόνηση άγγιξε κατευθείαν την καρδιά μου. Στα επόμενα λεπτά χαλάρωσα και επέτρεψα σε όλες μου τις αισθήσεις  να ακροαστούν προσεκτικά.

Μετά την διαδικασία αισθανόμουν διαφορετική. Μέχρι πριν κάποιες ώρες ζούσα σε μια διαρκή ανησυχία και το μυαλό μου ήταν γεμάτο από θορυβώδεις σκέψεις. Αμέσως μετά βρισκόμουν σε μια ησυχία. Λες και κάποιος είχε τραβήξει την πρίζα από όλη την φασαρία που κουβαλούσα τόσο καιρό. Άκουγα την νέα κατάσταση ηρεμίας που επικρατούσε μέσα μου και ένιωθα μια γλύκα στην περιοχή της καρδιάς.

Όταν τελείωσε το θεραπευτικό σεμινάριο, αισθανόμουν ευτυχία. Ένιωθα μια πληρότητα από πολλά θετικά συναισθήματα. Ένιωθα ευγνωμοσύνη για ότι μου συνέβαινε, ένιωθα συμπόνια για τον εαυτό μου. Ένιωθα εμπιστοσύνη, ότι μπορώ να καταφέρω όλους μου τους στόχους. Ήμουν ζαλισμένη από χαρά και αισιοδοξία και ήθελα πάρα πολύ να μάθω περισσότερα για το πώς μπορώ να συντηρήσω αυτές τις ποιότητες στη ζωή μου, αλλά να και να τις αυξήσω.

Λίγο καιρό αργότερα και ενώ ζητούσα από το Stefan να μου λύσει ένα σωρό απορίες,  μου πρότεινε να ξεκινήσω την δική μου νηστειοθεραπεια-έρευνα με τις ενέργειες από το βαλσαμόχορτο και το τίλιο και με παρότρυνε να παρατηρήσω και να δω μόνη μου την αλήθεια, να βρω τις απαντήσεις που τόσο έψαχνα. Έτσι ξεκίνησα μια θεραπεία προσαρμοσμένη σε ανθρώπους που ζουν στην πόλη, λίγο πιο ήπια από ένα εντατικό σεμινάριο.

Στην αρχή ο στόχος ήταν 3 εβδομάδες μετά δοκίμασα να το κάνω για τρεις μήνες. Χωρίς να το καταλάβω είχα φτάσει στους 6 μήνες και σήμερα είμαι στους 9. O Stefan μου τραγουδούσε συχνά και με κεντράριζε όποτε το έχανα. Αυτό ήταν πολύ σημαντική βοήθεια στην όλη διαδικασία.

Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλές αλλαγές στη ζωή μου. Άλλαξε η διατροφή μου άλλαξε το σώμα μου άλλαξε ο τρόπος της σκέψης μου. Άρχισα να γίνομαι πιο ευαίσθητη σε όλα τα ερεθίσματα. Μέσα μου και έξω μου έγραφα τα όνειρα. Ένιωθα πως ήμουν διαρκώς σε μια μόνιμη σύνδεση όπου κατέβαζα πληροφορίες για τον εαυτό μου, για τη ζωή, για την πραγματικότητα.

Είχε ανοίξει η συνειδητότητά μου. Η διαύγεια του μυαλού μου, είχε δημιουργήσει νέο χώρο για δημιουργική σκέψη και δράση. Έκανα βελτιώσεις στον εαυτό μου με “απαλότητα”. Είχα αρχίσει να αφήνω πίσω μου το δράμα – όλο και περισσότερο άρχισα να εμπιστεύομαι την διαίσθηση μου. Οι αισθήσεις μου είχαν οξυνθεί πολύ.

Μέσα σε λίγους μήνες άλλαξα τη δουλειά μου και άρχισα να δημιουργώ την δική μου επιχείρηση. Έβλεπα να με επισκέπτονται συχνά τα παλιά μοτίβα, αλλά ένιωθα γαλήνη –  μπορούσα απλά να μην επιλέξω να ταυτιστώ μαζί τους και να τα αφήσω να περάσουν ήσυχα από μπροστά μου. Ήμουν σε γενική ανασύσταση.

Αυτό που νιώθω σήμερα είναι να πλέω συχνά στη γλύκα της Αγάπης. Νιώθω ότι έχω επιστρέψει σε μια παιδική αγνότητα. Νιώθω χαρούμενη, νιώθω δημιουργική, νιώθω εμπιστοσύνη, είμαι ήρεμη και γαλήνια. Έχω ανακαλύψει ποιο είναι το μέρος που έψαχνα. Δεν είναι άλλο από την παρουσία. Αυτό το αίσθημα της Ύπαρξης που είναι παντού και πίσω από τα πάντα. Είναι κάτι που βιώνεται και δεν εξηγείται εύκολα με λέξεις. Παρατηρώντας από εκείνο το σημείο βλέπω όλους τους τομείς της ζωής μου ταυτόχρονα. Είναι απίστευτη η γνώση στην οποία ανοίγεται κάποιος μέσω αυτής της θεραπείας.

Νιώθω Ευγνωμοσύνη που έλαβα τόσα δώρα μέσα από τη δουλειά του Στεφάν. Έμαθα να με εμπιστεύομαι χωρίς να ταυτίζομαι με διάφορες ιδέες του μυαλού μου. Άρχισα να γεύομαι την απεραντοσύνη της Ελευθερίας. Είμαι εστιασμένη και γειωμένη. Και κυρίως ξέρω πως δεν υπάρχουν μάστερ στο πνευματικό δρόμο. Φύλακες Άγγελοι, απόστολοι της αγάπης μπορεί. Η Αγάπη βρίσκει πάντα το τρόπο της για να την προσέξουμε.

Θα κλείσω με την ευχή περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε την Αγάπη και εύχομαι να βρούμε τρόπους να εκδηλώνουμε το νοιάξιμό μας με πράξεις για τους συνάνθρωπους μας, τα ζώα και τον πλανήτη μας.

Μιράντα Κοροβίλα

 

Εκδήλωση στην Εναλλακτική Ατζέντα:

Θεραπευτικό Retreat της Προσέγγισης Serene, Φυτοθεραπεία & Αυτογνωσία στην Εύβοια

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα