Η εμπειρία μου από το Retreat του Αλαίν Ρατιέ με θέμα το Qi Gong

sassa thymianou-5698

Το Σεμινάριο  Qi Gong Shen Dao από τον Allen Retie που έγινε στον Άγιο Ανδρέα το καλοκαίρι του 2018 είχε εξαιρετικά χαρακτηριστικά!

Αναφέρω μερικά που μου έμειναν αξέχαστα…

• Ο Καθημερινός Πρωινός Διαλογισμός.

Καθόμασταν μπροστά στη θάλασσα, μια θάλασσα ακύμαντη ατελείωτη υπέροχη. Απόλυτη ησυχία, ακινησία της φύσης θα έλεγες, εκτός από κάποια γλαροπούλια μερικές φορές. Και, ξάφνου, καθώς βυθιζόμασταν σ αυτή την αθόρυβη και μαγική απόσυρση της νύχτας, νιώθαμε απαλά σαν χάδι, ένα φως και μια ζεστασιά πάνω στα κλειστά μας βλέφαρα. Ήταν που ο ήλιος ανέτειλε από την απέναντι ακτή.

• Ένας Νυχτερινός Διαλογισμός, σ ένα μικρό παμπάλαιο Ναό του Απόλλωνα…

Ήταν μια νύχτα χωρίς φεγγάρι με πάρα πολλά αστέρια. Τα σκυλιά αναστατώθηκαν και φώναζαν ξαφνιασμένα από την παρουσία μας. Όμως σε λίγο, εκείνα ησύχασαν, σώπασαν και εμείς βυθιστήκαμε σε μια κατάσταση εσωτερικής κατάδυσης. Δεν είναι εύκολο να περιγράψω μια προσωπική μου εμπειρία αλλά θα προσπαθήσω. Πάντοτε πίστευα ότι λίγοι άνθρωποι απ αυτούς που γνωρίζω έχουν μια γνήσια σχέση με την χαρά. Συνήθως, όταν λέμε είμαι χαρούμενος, οι άλλοι θα μας ρωτήσουν, Ναι; Γιατί; Όλοι φαίνεται θεωρούν ότι για να είσαι χαρούμενος χρειάζεται και μία αιτία. Δεν συμφωνούσα μ αυτό. Νομίζω η χαρά είναι κάτι άλλο. Είναι αυθύπαρκτη και συνυφασμένη με την ουσία μας. Αλλά εγώ δεν είχα βρει το μονοπάτι για να την συναντήσω. Έτσι είμαι πάντα πολύ σοβαρή, αναζητώντας την. Εκείνο το βράδυ έγινε κάτι μοναδικό. Αναπάντεχα ένιωσα μέσα μου μια Πηγή. Ανάβλυζε κάτι εξαίσιο που δεν ήταν νερό, που έρρεε συνέχεια, και σαν μια αυτό-τροφοδότηση της παρείχε καινούργιες ποσότητες. Επιτέλους μια χαρά πλούσια, καθαρή και ανέγγιχτη από γιατί και διότι. Και το σπουδαιότερο, μου ήταν πολύ έντονη η αίσθηση ότι υπάρχει κάτι ανάλογο σε όλους τους ανθρώπους. Που όμως δεν το έχουν συναντήσει ακόμα. Από τότε συχνά επιστρέφω στην αίσθηση εκείνης της εσωτερική χαράς.

• Η “θρέψη” της Μαίρης…

Επίσης από τις πολύ ωραίες στιγμές του σεμιναρίου ήταν όταν όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα, συζητούσαμε και κυρίως απολαμβάναμε τις γεύσεις που μας παρουσίαζε η Μαίρη. Κάθε μέρα σχεδόν μας παρουσίαζε πρωτότυπες και ποικίλες ιδέες. Τα φαγητά ήταν πολύ ελαφρά, με ιδιαίτερη γεύση και μια ευχάριστη αίσθησης ικανοποίησης στον ουρανίσκο.

• Η Διδασκαλία του Chi Gong Shen Dao από τον Allen, είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Και όπως όλες οι εμπειρίες, επίσης δεν περιγράφεται απλώς βιώνεται κι εμείς γινόμαστε πιο πλούσιοι. Πιο πλήρεις. Πιο ευτυχείς. Η βαθιά και αναλυτική σύνδεση της κάθε κίνησης με την προηγούμενη, με την επόμενη και με φόντο και πλαίσιο την συνείδηση μας, μας γεμίζει ευθύνες για την ύπαρξη μας.
Αναγνωρίζουμε την επιπολαιότητα με την οποία συνήθως βιώνουμε την κίνηση μας ενώ εκείνος, επιδιώκει να αναδυθούν εντός μας συναισθήματα αυτό-ευθύνης, αυτό-εμπιστοσύνης, αυτοεκτίμησης και αυτό-ισορροπίας. Η επίμονη προσπάθεια του να “ανοίξουν” οι αρθρώσεις, μας ωθεί συνεχώς σε μια “έκταση” και σε μια “διεύρυνση” του φυσικού Σώματος αλλά και της Αντίληψης και της Εγρήγορσης του Νου.

Αν με ρωτούσατε τι είναι το Qi Gong Shen Dao, δεν θα ήξερα ακριβώς, αυτά που σας μεταφέρω είναι η αίσθηση από την Διδασκαλία του Allen στο C.G.S.D.

Σάσσα Θυμιανού

Δείτε το επερχόμενο retreat του Αλαίν Ρατιέ που θα πραγματοποιηθεί στην Κορώνη στις 27 Ιουλίου

ShenDao QiGong Καλοκαιρινά σεμινάρια με τον Αλαίν Ρατιέ στην Κορώνη Μεσσηνίας

ShenDao QiGong
Καλοκαιρινά σεμινάρια με τον Αλαίν Ρατιέ
27-31 Ιουλίου & 3-7 Αυγούστου 2019
στην Κορώνη Μεσσηνίας

Διαβάστε περισσότερα

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα