Η εμπιστοσύνη στο παρόν μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Η εμπιστοσύνη στο παρόν μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Το μέλλον που προσμένετε είναι μια προβολή των πεποιθήσεών σας για το παρελθόν. Το μέλλον θα μοιάζει με το παρελθόν μονάχα αν συνεχίσετε να κάνετε τις ίδιες σκέψεις που δημιούργησαν το παρελθόν σας.

Όταν αλλάζετε τις σκέψεις σας για το παρελθόν, αλλάζετε και τις σκέψεις σας για το μέλλον και έτσι δημιουργείτε ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον σας, όπως και το παρελθόν σας, είναι μια ιστορία που γράφετε εσείς. Αν βλέπετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας από τη σκοπιά του φόβου, της ενοχής και της δυσπιστίας, το μέλλον σας θα είναι ζοφερό.

Αν βλέπετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας από τη σκοπιά της αγάπης, της αθωότητας και της πίστης, το μέλλον σας θα είναι λαμπρό. Αν φοβάστε το μέλλον, σημαίνει ότι έχετε υποκύψει στην ιδέα της αμαρτίας. Τα Μαθήματα Θαυμάτων μας διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να τιμωρηθούμε για τα αμαρτήματά μας, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Μας λέει ξεκάθαρα «…όλα όσα πιστεύετε ότι θα γίνουν εξαιτίας μιας αμαρτίας, δε θα συμβούν ποτέ» (Β-101.5:2).

Το εγώ έχει εμμονή με το να κάνει σχέδια, επειδή πιστεύει πως αν δεν ελέγχει τα πάντα, θα συμβούν τρομερά πράγματα. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Αν το εγώ δεν ελέγχει τα πάντα, θα συμβούν υπέροχα πράγματα. Η ειρωνεία είναι πως η ίδια η εμμονή του εγώ με τον έλεγχο είναι αυτή που αποτρέπει τα υπέροχα πράγματα να έρθουν. Για να το πούμε ακριβέστερα, η εμμονή το εγώ με τον έλεγχο, δε σας αφήνει να αντιληφθείτε πως ήδη συμβαίνουν υπέροχα πράγματα.

Τα ΜΘ μας λένε πως η μόνη σωστή προσδοκία για το μέλλον είναι αυτή του απεριόριστου καλού. Το Άγιο Πνεύμα, η Φωνή του Θεού μέσα μας, αναμένει με ενθουσιασμό το μέλλον γιατί ξέρει πως θα είναι καλό και ευλογημένο.

Διαβάστε επίσης: Η σημασία του να ζούμε στο παρόν – Άσκηση

{Ο νους που κάνει σχέδια} δεν βλέπει πως ό,τι χρειάζεται για να είναι το μέλλον διαφορετικό από το παρελθόν, σπάζοντας τη συνέχεια παλαιών ιδεών και άρρωστων πεποιθήσεων, υπάρχει εδώ και τώρα. Η προσμονή δεν παίζει κανένα ρόλο, γιατί η εμπιστοσύνη στο παρόν σου δείχνει το δρόμο. –Β-135.16:4-5

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μέλλον. Ποτέ δεν χρειαζόταν και ποτέ δεν θα χρειαστεί. Το μέλλον θα έρθει από μόνο του. «Θέτω το μέλλον στα χέρια του Θεού» (Β, Μάθημα 194).

Το δικό σας μέλημα είναι μόνο να θέσετε τη συνείδησή σας στο θαύμα, την αγάπη και την αξία της παρούσας στιγμής, πράγμα που θα σας χαρίσει την ευτυχία και στο παρόν και στο μέλλον.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Αποκωδικοποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα