Ένα βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη στη λίστα με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Ένα βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη στη λίστα με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Το Natonal Geographic Travel δημιούργησε μια λίστα με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτά και μάλιστα στην πρώτη θέση βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Atlantis Books στην Οία της  Σαντορίνης που άνοιξε το 2002.

Ένα βιβλιοπωλείο στη Σαντορίνη στη λίστα με τα καλύτερα βιβλιοπωλεία του κόσμου

Δείτε ποια ομολογουμένως 10 εντυπωσιακά βιβλιοπωλεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αυτή :

10. Cook & Book, Βρυξέλλες Βέλγιο.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό εστιατορίου και βιβλιοπωλείου κοντά στο μετρό των Βρυξελλών. Περιέχει εννιά εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους τμήματα, από το τμήμα για παιδιά με απαιτήσεις έως σε ένα δωμάτιο που τα βιβλία κρέμονται από την οροφή!

9. Librairie Avant-Garde, Nanjing Κίνα

Ο χώρος που στεγάζει το βιβλιοπωλείο αυτό είναι πρώην υπόγειο πάρκινγκ και καταφύγιο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί στο πιο όμορφο βιβλιοπωλείο στην Κίνα. Έχει πάρα πολλές καρέκλες που μπορεί ο επισκέπτης να καθήσει και να απολαύσει το βιβλίο του, ώστε να περάσει ένα όμορφο απόγευμα!

8.Gertrude & Alice, Σίδνεϊ, Αυστραλία

Το 1998 δύο νέοι φίλοι, ευχαριστημένοι με την μέχρι τότε συνεργασία τους, αποφάσισαν να ανοίξουν από κοινού και ένα βιβλιοπωλείο και να του δώσουν τα ονόματά τους, Gertrude & Alice. Πρόκειται για ένα ζεστό μαγαζί που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και τον καφέ του και έχει γίνει πια ευχάριστη συνήθεια για τους κατοίκους του Σίδνεϊ.

7. Shakespeare and Company, Παρίσι, Γαλλία

Με πρόσοψη του 17ου αιώνα και ρουστίκ διακόσμηση, το Shakespeare and Company του Παρισιού έχει γοητεία της παλιάς εποχής. Ανήκει επίσης στη ζωντανή ιστορία : Ήταν το σπίτι που έχουν ζήσει συγγραφείς όπως ο Allen Ginsberg , ο Richard Wright , William Styron , και Langston Hughes .

6. Prairie Lights, Άιοβα, ΗΠΑ

Η πόλη της Άιοβα είναι “βουτηγμένη” στη λογοτεχνική ζωή. Λόγος είναι το φημισμένο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Άιοβα, ενώ το Prairie Lights είναι αδιαμφισβήτητα το κομβικό σημείο του όλου εγχειρήματος, αφού φιλοξενεί τις αναγνώσεις των διάσημων συγγραφέων.

5. Powell’s City of Books, Πόρτλαντ Όρεγκον, ΗΠΑ

Η ναυαρχίδα της μεγαλύτερης αλυσίδας ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων του κόσμου εκτείνεται σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο του Πόρτλαντ. Τα δωμάτια του, που έχουν  διαφορετικό χρώμα το καθένα, είναι εφοδιασμένα με μια τεράστια συλλογή από καινούργια και μεταχειρισμένα βιβλία. Το κατάστημα φιλοξενεί επίσης αναγνώσεις, εκδηλώσεις με ιστορίες για τα παιδιά και ομάδες βιβλίου.

4. El Ateneo Grand Splendid, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Το El Ateneo στο παρελθόν φιλοξενούσε παραστάσεις τέχνης και θεάτρου, κάτι που είναι ευδιάκριτο.  Το Grand Splendid έχει διατηρήσει τα περίτεχνα στολίδια του, όπως επίσης και τις νωπογραφίες στην οροφή αλλά και τις κόκκινες κουρτίνες της σκηνής.

3. Munro’s Books, Βικτώρια, Καναδάς

Το 1963, ακριβώς ένα μισό αιώνα πριν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη λογοτεχνία, η Alice Munro άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο με τον τότε σύζυγό της, Jim. Από τότε η  Alice μετακόμισε το βιβλιοπωλείο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο που στο παρελθόν φιλοξενούσε μια τράπεζα, που είναι διακοσμημένο με πανέμορφα υφάσματα και βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Βικτώρια.

2.Cafebrería el Péndulo,Πόλη του Μεξικό, Μεξικό

Αυτό το όμορφο βιβλιοπωλείο είναι φωτεινό, μεγάλο και ανοιχτό, με ράφια που κρέμονται από την οροφή και ξεχειλίζουν Ισπανικά αλλά και Αγγλικά βιβλία. Ιδανικό για όποιον θέλει να ψάχνει τα βιβλία του… στον αέρα!

1. Atlantis Books, Σαντορίνη, Ελλάδα.

Το 2002 μια παρέα φίλων από την Κύπρο, την Αγγλία και τις ΗΠΑ , άνοιξαν αυτό το βιβλιοπωλείο σε ένα υπέροχο σπίτι στην Οία με πανέμορφη θέα στη θάλασσα. Το κατάστημα φιλοξενεί αναγνώσεις στη βεράντα, μαθήματα βιβλιοδεσίας αλλά και φεστιβάλ για φαγητό και κινηματογράφο! Σε περίπτωση που θα βρεθείτε στη Σαντορίνη αξίζει να το επισκεφθείτε!!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα