Εναλλακτικές διακοπές σε νησί με το ποδήλατό σου.

Διακοπές σε νησί με το ποδήλατό σου

Πως θα σας φαινόταν να αφήσετε για φέτος το καλοκαίρι το αυτοκίνητο στο γκαράζ? Οι διακοπές ενδείκνυνται για χαλαρότητα αλλά και άσκηση. Αφήστε λοιπόν το αυτοκίνητο στην πόλη και βάλτε το ποδήλατό σας στο πλοίο. Είναι εναλλακτικό, ξέγνοιαστο, και σχεδόν ανέξοδο.

Διακοπές σε νησί με το ποδήλατό σου

Αυτά είναι κάποια από τα νησιά που είναι εύκολα επισκέψιμα με ποδήλατο

1. Aγκίστρι

Το νησί εκτός από καταπράσινο είναι και σχεδόν επίπεδο και μικρό. Επομένως , η χαρά του ποδηλάτη. Ξεκινήστε από τις παραλίες της Σκληρής, της Απονήσου και της Χαλικιάδας.

2. Αίγινα

Στο νησί υπάρχουν αρκετές παραλιακές διαδρομές που δεν έχουν μεγάλη κλίση, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα φιλικό προς τους ποδηλάτες . Στη διαδρομή από το λιμάνι προς τα νότια θα  έχετε συνεχώς θάλασσα από τη μια πλευρά σας. Όπου σας αρέσει σταματάτε για μια βουτιά να δροσιστείτε και μετά συνεχίζετε. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή.

3. Σπέτσες

Στις Σπέτσες ακόμα και αν θέλετε δεν μπορείτε να την επισκευθείτε με αυτοκίνητο, αφού απαγορεύεται. Ο γύρος του νησιού είναι όλος κι όλος 26 χιλιόμετρα. Εάν δεν αντέχετε το πετάλι στις μικρές ανηφόρες , στις Σπέτσες έχετε κι άλλη επιλογή. Αλογάκι με αμαξά, δραστηριότητα που συνηθίζεται και  έχει κι αυτή την ομορφιά της. Στο νησί κάθε χρόνο διοργανώνεται ο Ποδηλατικός Γύρος του Νησιού, όπως επίσης και το Spetsathlon, ο μεγαλύτερος αγώνας τρίαθλου που διεξάγεται στην Ελλάδα.

4.Κως

Μπορεί να να είναι ένα μεγάλο νησί  αλλά έχει έναν υποδειγματικό ποδηλατόδρομο που εκτείνεται σε 13 περίπου χιλιόμετρα: από την παραλία του Φάρου μέχρι την παραλία του Ψαλιδιού. Το νησί δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι σχετικά επίπεδο και αρκετοί ντόπιοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους δίτροχο μέσο.

5. Mήλος

Στη Μήλο, αν πας με αυτοκίνητο, θα σε κοιτάνε περίεργα. Η μεγαλύτερη διαδορμή διαρκεί ένα τέταρτο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τις απίστευτες στιγμές του νησιού.

6. Κουφονήσι

Το αμάξι εδώ είναι εντελώς άχρηστο, αφού σχεδόν όλο το νησί είναι επισκέψιμο μέχρι και με τα πόδια. Πάρτε λοιπόν το ποδήλατό σας, ή χρησιμοποιήστε τα βαρκάκια του νησιού.

7.  Σαμοθράκη

Στο καταπράσινο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος απο το να κυκλοφορήσεις από το ποδήλατο. Οι διαδρομές είναι όλες ασφαλτοστρωμένες , αλλά αν αντέχετε μπορείτε να ακολουθήσετε και πιο δύσκολες διαδρομές όπως είναι οι βουνίσιες.

8. Αντίπαρος

Άλλο ένα ακόμη νησί των Κυκλάδων που αγαπάει τα ποδήλατα. Εάν δεν έχετε δικό σας μπορείτε εύκολα να νοικιάσετε για να κάνετε το γύρο του νησιού.

Με στοιχεία από το Provocateur

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα