Εναλλακτικές διακοπές στους πιο ενεργειακούς τόπους της Ελλάδας

ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ: Το Ωραίο, το Αγαθό και το Αληθινό - Η Τέχνη της Ζωής. Εναλλακτικές διακοπές στους Δελφούς

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των Θεών που λάτρευε, σε ιδιαίτερους τόπους οι οποίοι εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας και άμεσης σχέσης με τις γραμμές L. Ένας όρος που επινόησε το 1921, ένας Άγγλος μελετητής , ο Άλφερντ Ουάτκινς . Οι γραμμές αυτές διασταυρώνονται και τα σημεία τους ανέκαθεν εθεωρούντο τόποι με θεραπευτική και αναζωογονητική δύναμη. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς, που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, και σχηματίζουν ένα πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσής τους παρατηρείται αυξημένη ενέργεια.

Τα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια καθιερώθηκε να ονομάζονται γραμμές Λέι (Ley Lines): Τον όρο επινόησε το 1921 ένας από τους πρώτους μελετητές, ο Άγγλος Αλφρεντ Ουάτκινς, διότι πολλές από τις τοποθεσίες όπου διασταυρώνονται τέτοιες γραμμές στη Βρετανία έχουν, από την αρχαιότητα, ονόματα που λήγουν σε “λέι”. Κατ’ άλλους ονομάζονται απλώς γραμμές “L”, από τα αρχικά life lines (γραμμές ζωής), διότι τα σημεία διασταυρώσεως τους εθεωρούντο ανέκαθεν τόποι με θεραπευτική και αναζωογονητική δύναμη, μέσα από τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να πάρει θετική ενέργεια και δύναμη. Αποτελούν πηγή ψυχικής αγαλλίασης και μέτρο ηρεμίας και στοχασμού.

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες προτάσεις εναλλακτικών διακοπών, που θα λάβουν χώρα στους πιο ισχυρούς ενεργειακούς τόπους της Ελλάδας, μέσα από τους οποίους μπορείτε να αντλήσετε ποσότητες ζωτικής ενέργειας, με απώτερο σκοπό την ηρεμία, την ψυχική και σωματική ευεξία, το αίσθημα γαλήνης, περισυλλογής και ίασης

Φέτος, αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να διοργανώσουν εναλλακτικές διακοπές που συνδυάζουν την ξεκούραση και τη διασκέδαση με την εκμάθηση, τις βιωματικές δραστηριότητες, την επαφή με τη φύση αλλά και την ενέργεια των τόπων δύναμης που από μόνοι τους έχουν τη δυναμική να μας φορτίσουν, να μας ενδυναμώσουν και να μας αφυπνίσουν.

Κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς είναι:

Σαμοθράκη

Στο ενεργειακό νησί της Σαμοθράκης όπου θα λάβει χώρα στις 10 Αυγούστου το 4ο φεστιβάλ Νίκης, γεμάτο πρακτικές διαλογισμού και αναζήτηση. Το φεστιβάλ διοργανώνει με επιτυχία για 4η χρονιά το Κέντρο Ιλαρίων.

Αρχαία Επίδαυρος

Στην Αρχαία Επίδαυρο, το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ) διοργανώνει 10 απίθανες μέρες διακοπών με αυτογνωσία, θεραπευτικές πρακτικές και ενεργειακές ασκήσεις δίπλα στο Ασκληπιείο.

Σιθωνία της Χαλκιδικής

Στο τέλος του Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να συνδέσετε την αρσενική και θηλυκή πλευρά σας με μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων, παιχνιδιών, διασκέδασης και ξεκούρασης σε ένα ισχυρό ενεργειακό τόπο.

Δελφοί

Το κέντρο Φαέθων διοργανώνει σε ένα από τα ισχυρότερα ενεργειακά κέντρα της Γης τριήμερο βιωματικό σεμινάριο πάνω στον αιώνιο στόχο του ανθρώπου: την αυτοεξέλιξη, μέσα από την αναζήτηση του Ωραίου, του Καλού και του Αληθινού.

Όλυμπος

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι καταπληκτική εμπειρία θα ήταν να κάνετε yoga στο βουνό των Θεών; Θα έχετε την ευκαιρία, στο τέλος Σεπτεμβρίου, να το δοκιμάσετε σε ένα απίθανο retreat που θα λάβει χώρα στον Όλυμπο με διαμονή στο ξενώνα “Το Χάνι”

Που θα τα βρείτε όλα αυτά; Μα φυσικά στον Κατάλογο της Εναλλακτικής Δράσης:

Εναλλακτικές Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί 2018

Καλή σας φόρτιση!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα