Ενεργειακή Αυτογνωσία – Τι είναι και πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας

Ενεργειακή Αυτογνωσία - Τι είναι και πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας

Ενεργειακή Αυτογνωσία είναι η διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνουμε την Ανατομία (Δομή) και Φυσιολογία (Τρόπο Λειτουργίας) του Ενεργειακού μας Πεδίου, τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις του δικού μας ενεργειακού Πεδίου με τα κάθε είδους Συστημικά Πεδία, με τα οποία εμπλεκόμαστε, καθώς και τη σχέση μας με το Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο. Επίσης μαθαίνουμε και τις δυνατότητες, που αναπτύσσονται μέσα από αυτήν την γνώση και τους συσχετισμούς της με την καθημερινή μας εμπειρία.

Η Ενεργειακή Αυτογνωσία μας δίνει νέες δυνατότητες διαχείρισης της πραγματικότητάς μας, μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο θεώρησης της ζωής. Μέσα από την αναγνώριση της προσωπικής μας Αλήθειας και την ανάληψη της Προσωπικής μας Ευθύνης έρχονται τα αναπόφευκτα αποτελέσματα της Ωρίμανσης και της Πνευματικής Εξέλιξης, της αντίληψης της Ενότητας του Όλου και της Παράδοσης του εαυτού στην Ενεργειακή Συμπαντική Ροή.

Ως αποτέλεσμα αυτών των Νοητικών ενεργειακών αλλαγών επέρχεται ηρεμία εσωτερική και Δυναμική Γαλήνη, που μας επιτρέπει να βιώνουμε ολόκληρο το Φάσμα των ανθρώπινων Συναισθημάτων, χωρίς όμως να παραπαίουμε ανάμεσα στα άκρα αυτού του φάσματος . Αποφεύγουμε έτσι κάθε ψυχοφθόρο και ενεργοβόρο ακραία διαδικασία, από αυτές που μας οδηγούν στις κάθε είδους προσκολλήσεις – εξαρτήσεις και την Α-σθένεια (απώλεια της ενέργειάς μας).

Με τον όρο «Ενέργεια» αναφερόμαστε στα απειροελάχιστα σωματίδια (υποατομικά) από τα οποία αποτελείται η ύλη και των οποίων η ποιότητα αλλάζει μορφή και από μάζα μετατρέπεται σε κύμα. Αυτά τα πολύ μικρά πακέτα ενέργειας (κβάντα) αποτελούν την βάση κάθε εκδηλωμένου στοιχείου στο υλικό πεδίο, μέσα στο οποίο ζούμε και με αυτά ασχολείται τα τελευταία 50χρόνια η Κβαντομηχανική.

Το Πνεύμα, ως ζωτική ενέργεια είναι περισσότερο λεπτοφυούς ποιότητας και αφορά κόσμους, που δεν έχει ακόμη αγγίξει η ανθρώπινη επιστήμη.

Η Ενεργειακή Αυτογνωσία είναι ένα θεμελιώδες μονοπάτι για την εξερεύνηση του Πνευματικού στοιχείου, πέρα από τους κόσμους της Θεολογίας. Γιατί η Πνευματικότητα είναι έμφυτο στοιχείο της ανθρώπινης Ύπαρξης και έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος από τις θρησκείες, εμπεριέχοντας όλες τις εκδοχές τους αλλά και επί πλέον πολλές άλλες εκφάνσεις του Πνεύματος μέσα στον Ανθρώπινο Κόσμο.

Υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία μεταξύ των διαφόρων ορισμών της πνευματικότητας και αυτά είναι το αίσθημα νοήματος και σκοπού στη ζωή, η ένωση με τον εαυτό, τον κόσμο που μας περιβάλλει και μια ανώτερη δύναμη, καθώς και η πίστη σε μια δύναμη που συνδέει τα πάντα.

Η Ενεργειακή αυτογνωσία μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε,. ότι αυτή η ανώτερη δύναμη βρίσκεται μέσα μας και είναι κομμάτι της Ύπαρξης του Ανθρώπου. Επίσης μας βοηθάει να προσεγγίσουμε αυτό το Πνευματικό μας κομμάτι, να το εξερευνήσουμε και να συνδεθούμε μαζί του, προσδίδοντας έτσι Νόημα στην Ύπαρξη και αίσθημα Ενότητας και Ευζωίας.

Μαριάνθη Μεταλληνού

Ιατρός Ομοιοπαθητικής – Ψυχοπνευματική Σύμβουλος, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια,

Ενεργειακή θεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια στην Απεξάρτηση,

Ιατρός Α.Π.Θ. με την ειδικότητα της Πυρηνικής Ιατρικής.

 

Δείτε την εκδήλωση 

Βιωματικό σεμινάριο – «Ενοχή: Το κυριότερο συναίσθημα της Συνεξάρτησης»

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα