Όταν ξυπνάμε από βαθύ ύπνο, οι συχνότητες λειτουργίας του εγκεφάλου μας κινούνται από τα αργά, κύματα δ του ασυνείδητου, στα πιο υψηλής συχνότητας κύματα θ. Αυτή είναι η κατάσταση του εγκεφάλου που συνδέεται με τη φαντασία. Συνδέεται επίσης και με την ονειροπόληση, κατά τη διάρκεια της οποίας το αληθινό και το ονειρικό εμπλέκονται αξεδιάλυτα.
Όσο ξυπνάτε ολοένα και περισσότερο, η ηλεκτροεγκεφαλική δραστηριότητά σας μεταβαίνει στις υψηλότερες συχνότητες των κυμάτων α, που συνδέονται με την ήρεμη συνειδητότητα. Μέχρι να φτάσετε στη δουλειά, ο εγκέφαλός σας δουλεύει πλέον με τα υψηλής ταχύτητας και υψηλής λειτουργικότητας, κύματα β.
Αν όλα πάνε καλά, όταν επιστρέψετε σπίτι, τα ηλεκτρομαγνητικά εγκεφαλικά σας κύματα μπαίνουν σε μια αντίστροφη πορεία καθώς το μυαλό ηρεμεί, από τα κύματα β στα πιο ήρεμα α, μετά στα θ και τέλος στα δ, στο βαθύ ύπνο.
Αυτό το σκαμπανέβασμα των εγκεφαλικών κυμάτων, σημαίνει ότι δύο φορές την ημέρα, ο εγκέφαλός σας περνάει από την υπναγωγική, προγραμματιστκή φάση των κυμάτων θ.
Άρα, καθημερινά έχετε δυο ευκαιρίες να επαναπρογραμματίσετε υποσυνείδητες πεποιθήσεις σας, μέσω μιας φυσικής κατάστασης ύπνωσης.
Βεβαίως, όπως έχουν υποδείξει αρκετές έρευνες, όσοι διαλογίζονται μπορούν να αυξήσουν τη συχνότητα των κυμάτων θ.
Για παράδειγμα, σε μια μελέτη ζητήθηκε από έμπειρους διαλογιστές της μεθόδου Acem, μια μη καθοδηγητική μέθοδο που αναπτύχθηκε στη Νορβηγία, να ηρεμήσουν για 20 λεπτά και να διαλογιστούν τα επόμενα 20 λεπτά. Kατά τη διάρκεια του διαλογισμού διαπιστώθηκε «σημαντική αύξηση της δύναμης των κυμάτων θ», κυρίως στο μετωπιαίο κα μεσαίο τμήμα του εγκεφάλου.
Όταν συνειδητοποίησα ότι τα παιδιά λαμβάνουν τεράστιες ποσότητες πληροφορίας στο στάδιο της υπναγωγίας τους, αποφάσισα να το δοκιμάσω στον εαυτό μου, χρησιμοποιώντας εγγραφές σχεδιασμένες να προγραμματίσουν θετικές σκέψεις και πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου μου.
Δοκίμασα μια κασέτα της Louise Hay για να μειώσω το στρες και να ενισχύσω την υπομονή μου.
Η κασέτα ξεκινούσε με μια άσκηση χαλάρωσης, σχεδιασμένη για να ηρεμεί το συνειδητό νου και να βάλει τον ακροατή σε κατάσταση ηρεμίας, δεκτική προγραμματισμού μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας, α και θ.
Την πρώτη φορά που έβαλα τα ακουστικά και άκουσα την κασέτα με τα υποσυνείδητα μηνύματα καθώς έπεφτα για ύπνο, το συνειδητό μυαλό μου έμεινε σε εγρήγορση όλη την ώρα και άκουσε το μήνυμα προγραμματισμού να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές.
Ως την τρίτη φορά που το έκανα, όμως, δεν προλάβαινα ούτε να ολοκληρώσω την άσκηση χαλάρωσης πριν με πάρει ο ύπνος.
Έφτασα στο σημείο όπου άρχιζα να χαλαρώνω άμεσα με το που έβαζα τα ακουστικά. Και το καλύτερο ήταν ότι η κασέτα έστελνε συνεχώς θετικές σκέψεις στο μυαλό μου, καθώς παρασυρόμουν στην κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων χαμηλής συχνότητας θ, που έχει ένα παιδί.
Δεν χρειαζόταν καμία προσπάθεια εκ μέρους μου. Έπρεπε μόνο να βάλω τα ακουστικά και να με πάρει ο ύπνος.
Οι διαφορές που βίωσα ήταν λεπτές – δεν ήταν σαν μια φωτεινή επιγραφή από νέον. Αλλά τα πράγματα έπαψαν να είναι ακριβώς όπως ήταν. Έγιναν καλύτερα.
Πέρασε κάποιος καιρός πριν κοιτάξω πίσω και επαναθεωρήσω τα γεγονότα της πρόσφατης ζωής μου, για να καταλάβω πόσο βαθιά είχε αλλάξει η συμπεριφορά μου.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Bruce H. Lipton «Το φαινόμενο του μήνα του Μέλιτος» από τις εκδόσεις Link media