Πώς να επαναπρογραμματίσουμε τον οργανισμό μας για να καταπολεμίσει το άγχος

Πώς να επαναπρογραμματίσουμε τον οργανισμό μας για να καταπολεμίσει το άγχος

Όταν αποφασίσεις να απαλλαγείς από τη συνήθεια της αδρεναλίνης, το σώμα σου θα χρειαστεί να μάθει πώς να επιβραδύνει τους ρυθμούς του.

Σαν μια μηχανή που το ρελαντί της λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι και το σώμα σου θα χρειαστεί να ρυθμίσει το χρονισμό του.

Για να διευκολύνεις αυτή τη διαδικασία, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τις ακόλουθες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να επιβραδύνεις τους ρυθμούς σου.

Άκου cd καθοδηγούμενης χαλάρωσης

Ακούγοντας μια ήρεμη φωνή να σε καθοδηγεί σε μια κατάσταση χαλάρωσης, μαθαίνεις πώς να φέρνεις τον εαυτό σου σε αυτή την κατάσταση δίνοντάς του την κατάλληλη εντολή. Καθώς ακούς Το cd ξανά και ξανά, εκπαιδεύεις το νου σου να χαλαρώνει το σώμα σου, όταν ακούει ορισμένες λέξεις ή φράσεις.
Μετά από λίγο, μπορείς να επαναλαμβάνεις αυτές τις λέξεις στον εαυτό σου και να τις χρησιμοποιείς για να χαλαρώνεις σε κάθε κατάσταση.

Κάνε ένα ζεστό, απολαυστικό μπάνιο

Η προσφορά ενός ζεστού μπάνιου στον εαυτό σου είναι ένας άλλος καταπληκτικός τρόπος να χαλαρώσεις.

Δημιούργησε μια απολαυστική ιεροτελεστία, προσθέτοντας αρωματικά έλαια που ηρεμούν, όπως είναι η λεβάντα ή το σανταλόξυλο.

Φρόντισε να είναι η θερμοκρασία ακριβώς αυτή που θέλεις, έτσι ώστε να μπορείς να καθίσεις άνετα για κάμποση ώρα.

Άναψε κεριά και άκου χαλαρωτική μουσική. Δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πολυτελούς ινστιτούτου υδροθεραπείας στην άνεση του ίδιου σου του σπιτιού.

Αν δεν έχει κατάλληλη μπανιέρα, επισκέψου ένα από τα γυμναστήρια που διαθέτουν Τζακούζι, σάουνα ή χαμάμ.

Η πελάτισσά μου η Χάιντι, για παράδειγμα, πηγαίνει στο γυμναστήριο νωρίς το απόγευμα, όταν είναι πιο ήσυχα, και διαλογίζεται μέσα στη σάουνα.

Μπορεί να σου πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να συνηθίσεις σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό, αλλά χάρισε στον εαυτό σου το δώρο της εξαιρετικής φροντίδας και κάν’ το αυτό προτεραιότητα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cheryl Richardson «Βρες χρόνο για τη ζωή σου!» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα