Η Επίδραση του Πορτοκαλί και του Κίτρινου χρώματος στο σπίτι μας

Η Επίδραση του Πορτοκαλί και του Κίτρινου χρώματος στο σπίτι μας

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό διεγερτικό χρώμα, πιο ανοιχτό και πιο ισχυρό σε κραδασμό από το κόκκινο.

Το πορτοκαλί είναι ένα ευχάριστο κοινωνικό χρώμα.

Χρησιμοποιείται από τους κλόουν όλου του κόσμου.

Προκαλεί αισιοδοξία, διαχυτικότητα, συναισθηματική ισορροπία, αυτοπεποίθηση, αλλαγή, αγωνιστική διάθεση, παρότρυνση, διάθεση τροποποίησης, ενθουσιασμό κι ένα αίσθημα της κοινότητας. Είναι φανταχτερό και φλογώδες. Είναι ανεκτικό και κοινωνικό.

Το πορτοκαλί είνα κατάλληλο για χώρους που προορίζονται να φιλοξενήσουν συγκεντρώσεις ομάδων ή για δωμάτια που οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους και να διασκεδάσουν.

Είναι υπέροχο χρώμα για δωμάτια όπου θα κάνετε πάρτι.

Η τραπεζαρία μου είχε ένα χρώμα κρεμ – γκρι και η οικογένειά μου δεν ήθελε ποτέ να τρώει εκεί. Τρώγαμε ή στην κουζίνα ή στο καθιστικό.

Έβαψα την τραπεζαρία μ’ ένα ζεστό πορτοκαλί χρώμα χωρίς να πω σε κανέναν τους λόγους για τους οποίους το έκανα.

Σχεδόν αμέσως τα παιδιά άρχισαν να μελετούν τα μαθήματά τους στο δωμάτιο της τραπεζαρίας. Ξαφνικά όλοι περιφέρονταν και πέρναγαν αρκετό χρόνο στην τραπεζαρία, και δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρω πως σταδιακά όλοι ήθελαν να τρώνε εκεί. Παρ’ όλο που έχω επίγνωση της δύναμης που έχουν τα χρώματα, η αλήθεια είναι ότι έμεινα έκπληκτη από το πόσο γρήγορα αντέδρασαν όλοι στην αλλαγή του χρώματος στο δωμάτιο.

Κίτρινο

Το κίτρινο διεγείρει τη διανόηση καθώς και την επικοινωνία. Είναι η τελευταία από τις θερμές, εξωστρεφείς ακτίνες χρώματος.

Είναι συνδεδεμένο με την πνευματική περίσκεψη, την οργάνωση, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την αξιολόγηση, τη ζωηρή ευφυία, τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, την πειθαρχία, τη διαχείρηση, τη δοξολόγηση, την ειλικρίνεια και την αρμονία.

Έτσι λοιπόν το κίτρινο χρώμα προσδίδει αυξημένη έκφραση και ελευθερία. Είναι κατάλληλο για συγκέντρωση και διαύγεια σκέψης.

Είναι το χρώμα που διεγείρει την ευλυγισία και την προσαρμοστικότητα στην αλλαγή. Είναι επίσης συνδεδεμένο με την καλή τύχη.

Το κίτρινο είναι ένα υπέροχο χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραφείο του σπιτιού σας. Είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε δωμάτιο στο οποίο θέλετε να νιώσετε πνευματική εξύψωση και επιθυμείτε να προκαλέσετε συζητήσεις.

Οι κίτρινες κουζίνες τείνουν να γίνονται τα μέρη συγκέντρωσης της οικογένειας και των φίλων και συνήθως δημιουργούν μια αίσθηση ευημερίας.

Το κίτρινο είναι επίσης κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί στο δωμάτιο του σπιτιού σας στο οποίο εργάζεστε ασκώντας κάποιο συμβουλευτικό επάγγελμα που σκοπό του έχει να προτρέπει τους ανθρώπους να μιλούν και ταυτόχρονα δημιουργεί ευχάριστα και αισιόδοξα συναισθήματα.

Το ανοιχτόχρωμο κίτρινο είναι επίσης κατάλληλο για παιδικά υπνοδωμάτια γιατί δημιουργεί θετικά συναισθήματα και ταυτόχρονα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της διαδικασίας της σκέψης.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ντενίζ Λιν «Ιερός Χώρος» από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα