Πως να επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας

Πως να επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας

Πρόσφατα μιλούσα με μια νέα γυναίκα που είχε πέσει με τα μούτρα σε διάφορα προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης.

Η ζωή της άλλαζε ραγδαία, εσωτερικά και εξωτερικά. Ζητούσε συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και ένιωθε ότι η κατάστασή της ήταν μοναδική.

Αφού την άκουσα ήξερα ακριβώς πού το πήγαινε, μιας και είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο πριν από μερικά χρόνια. Τη διαβεβαίωσα αμέσως ότι η κατάστασή της ήταν πολύ κοινή.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους έρχονται αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα.

Συνειδητοποίησε πως όταν τα πράγματα δυσκόλευαν και χρειαζόταν περισσότερο μια ομάδα υποστήριξης, έβρισκε απέναντί της εχθρικά στρατεύματα. Θα αναρωτιέστε σίγουρα τι σημαίνει αυτό. Επιτρέψτε μου να σας πω.

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να θέτουν σε εφαρμογή την καινούρια τους θετική στάση ζωής και κάνουν κάποιες πολυπόθητες αλλαγές, πολύ συχνά βλέπουν ότι κάτι δε πάει καλά με τους ανθρώπους γύρω τους. Αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι κάποιοι από τους σημαντικούς γι’ αυτούς ανθρώπους, φίλους και συγγενείς δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τις αλλαγές που κάνουν.

Το πιο περίεργο είναι πως αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι θέλουν το καλύτερο για σας.

Παρ’ όλα αυτά, θέλουν να μείνετε εκεί ακριβώς που είστε… ακόμη και αν αυτό που είστε είναι ένας κατεστραμμένος άνθρωπος.

Γιατί;

Διαβάστε επίσης: Ας αναλάβουμε την ευθύνη για τα πρόσωπα που επιλέγουμε στη ζωή μας

Είναι πολύ απλό: Οι άνθρωποι στη ζωή της νεαρής γυναίκας είχαν συνηθίσει να αλληλεπιδρούν μαζί της με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή η αλληλεπίδραση βασιζόταν στο ποια ήταν. Τώρα που έχει αλλάξει, πρέπει να αλλάξει η αλληλεπίδραση και οι άνθρωποι γύρω της αντιστέκονται στην αλλαγή.

Αυτό φυσικά προκαλεί σύγκρουση.

Πολλοί από τους ανθρώπους που θεωρούσε φίλους της και στους οποίους βασιζόταν για να τη βοηθήσουν να χαράξει μια νέα πορεία στη ζωή της ξαφνικά έγιναν εχθρικά στρατεύματα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όχι μόνο βρέθηκε να παλεύει με τις παλιές εσωτερικές συνήθειες, αλλά και με όσους βρίσκονται στο περιβάλλον της.

Αν βρεθείτε στην ίδια θέση, κάντε αυτό που της πρότεινα να κάνει: Συνεχίστε!

Η ομάδα υποστήριξής σας μπορεί να σας περιμένει στην επόμενη γωνία. Θα βρείτε ανθρώπους σαν εσάς, που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε και να αναπτυχθείτε.

Τελικά, θα προσελκύσετε μια πιο θετική, πιο υποστηρικτική ομάδα ανθρώπων στη ζωή σας και θα βγείτε κερδισμένοι.

«Δεν μας βοηθάει τόσο η βοήθεια των φίλων μας όσο η σιγουριά που μας δίνει». ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor «Απόλυτη Επιτυχία» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα