Ας δούμε τι είναι αυτό που μπορεί να μας ενδιαφέρει πολύ σε έναν άνθρωπο, αναφέροντας πέντε χαρακτηριστικά για το πώς θέλουμε να είναι ο σύντροφός μας.
1.Εμφανίσιμος-η
2.Καλή συμπεριφορά, καλή σκέψη
3.Καλή οικονομική κατάσταση
4.Ερωτικός-ή
5. Συναισθηματκός-ή
Τοποθετήστε τις δικές σας επιθυμίες και διαθέσεις βάζοντας τα παραπάνω με τη σειρά με την οποία θα επιλέγατε τον σύντροφο στη ζωή σας.
Αφού το κάνετε αυτό θα κατανοήσετε περισσότερο ποιο είναι το κίνητρο και ποια η επιθυμία σας γι’ αυτόν που θα είναι δίπλα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε πιο συγκεκριμένη θέση σε ό,τι επιθυμείτε να έχει ο σύντροφός σας αντί να έχετε μια γενική, ασαφή και αόριστη εκτίμηση.
Το κορυφαίο κίνητρο, λοιπόν, στην επιλογή του συντρόφου μας είναι να καλύπτει τις βασικές ανάγκες και επιθυμίες μας στην καθημερινότητα.
Ο τρόπος που ζούμε και αυτά που θεωρούμε σημαντικά πράγματα, όπως η φιλοσοφία μας για τη ζωή, η αισθητική μας, η ιδεολογική βάση στην οποία στηρίζουμε κάτι, τα όνειρά μας, ο τρόπος που καλύπτουμε την επικοινωνία και τη διασκέδασή μας, είναι από τα πρώτα σημεία που μπορούν να μας δείξουν ποιο άτομο είναι σε θέση να μας οδηγήσει στην ευτυχία.
Διαβάστε επίσης: 18 σημάδια που μαρτυρούν ότι βρήκαμε τη σχέση που αξίζουμε
Η ευτυχία στη ζωή δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Δεν διαρκεί από την πρώτη στιγμή που γνωρίζουμε κάποιον μέχρι το χρονικό σημείο που έχουμε φτάσει να μην ζούμε μαζί του. Ευτυχία είναι ό,τι κάνουμε με τον σύντροφό μας να μας γεμίζει χαρά και ζωντάνια, όχι μόνο γι’ αυτό που είμαστε εμείς, αλλά και γι’ αυτό που είναι ο άλλος.
Συνήθως υπάρχει ένας προβληματισμός που αφορά την επαγγελματική μας δυνατότητα και την επιλογή συντρόφου.
Αν δηλαδή πρέπει με τον σύντροφό μας να κινούμαστε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο ή όχι. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε ως προσωπικότητες. Εάν βλέπουμε ότι ο σύντροφός μας ενοχλείται από τη συνεχή παρουσία μας εκεί ή εμείς από τη δική του, θα πρέπει από την πρώτη στιγμή να συζητήσουμε τι είναι αυτό που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα και αν πρέπει να λειτουργούμε και να εργαζόμαστε μαζί στον ίδιο χώρο.
Όταν το συζητήσουμε, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όχι μόνο τι θέλουμε εμείς, αλλά και τις επιθυμίες του συντρόφου μας. Αν γίνει αυτό που θέλουμε εμείς μόνο, τότε η λύση θα είναι αρνητική και δεν θα βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή της επαγγελματικής συνύπαρξης.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Δανιά «Όσο πιο λίγο μ’αγαπάς τόσο πιο πολύ σε θέλω» από τις εκδόσεις Καστανιώτη