Η επιλογή βρίσκεται στα χέρια μας: Θέλουμε να έχουμε δίκιο ή να είμαστε ευτυχισμένοι;

Η επιλογή βρίσκεται στα χέρια μας: Θέλουμε να έχουμε δίκιο ή να είμαστε ευτυχισμένοι;

Ένας βασικός νόμος των πεποιθήσεων είναι: αυτό που πιστεύεις είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι. Η πεποίθηση και η αντίληψη είναι δύο κολλητά φιλαράκια που συνωμοτούν για τα πάντα. Ό,τι λέει η πεποίθηση, η αντίληψη το επιβεβαιώνει.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία της αντίληψης είναι να συγκεντρώνει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η πεποίθηση έχει δίκιο. Η πεποίθηση λέει στην αντίληψη: «Αυτό δεν είναι καλό» και η αντίληψη λέει: «Έχεις απόλυτο δίκιο!» Η πεποίθηση λέει: «Αυτό είναι πολύ καλό» και η αντίληψη λέει: «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Αν πιστεύεις ότι η ζωή είναι δύσκολη, τότε η αντίληψή σου θα συγκεντρώσει στοιχεία για να αποδείξει ότι «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Αν επιμένεις ότι η αγάπη πληγώνει, η αντίληψή σου θα σου πει «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει υποστήριξη, η αντίληψη συμφωνεί ότι «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Αν λες ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άντρες, η αντίληψη κουνάει με κατανόηση το κεφάλι της: «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος σου κολλάει σαν στρείδι, η αντίληψη χαμογελάει και λέει: «Έχεις απόλυτο δίκιο!»

Διαβάστε επίσης: Πώς να γίνετε παρά-λογα ευτυχισμένοι!

Ένας άλλος βασικός νόμος είναι ότι μια πεποίθηση δεν έχει άλλη δύναμη πέρα από αυτήν που της δίνεις εσύ. Χωρίς εσένα δεν μπορεί να υπάρξει.

Τελικά, εσύ έχεις τον έλεγχο των πεποιθήσεών σου αλλά, μερικές φορές, τους δίνεις τόση αποδοχή και δύναμη, ώστε φαίνεται να παίρνουν δική τους ζωή. Αυτό το ονομάζω Το Φαινόμενο του Φράνκενσταϊν.

Να πιστεύει κανείς ή να μην πιστεύει; Ιδού η απορία.

Πεποιθήσεις, αντιλήψεις και εμπειρίες θα συνεργάζονται πάντα, έτσι ώστε να έχεις δίκιο σχετικά με οτιδήποτε θέλεις! Το θέμα είναι: θέλεις να έχεις δίκιο ή ευτυχία;

Με άλλα λόγια, θέλεις να μένεις γαντζωμένος σε παλιές πεποιθήσεις που προκαλούν πόνο και φόβο ή να ανοιχτείς σε νέες πεποιθήσεις που είναι πιο χαρούμενες και λυτρωτικές;

Η επιλογή είναι δική σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν την παρούσα στιγμή με ένα σακούλι πεποιθήσεων που έχουν ξεπεραστεί εδώ και είκοσι χρόνια τουλάχιστον!

Ευτυχώς, χρειάζεται μόνο μια σκέψη γεμάτη αγάπη για να μεταμορφωθεί ένα ολόκληρο σύστημα πεποιθήσεων φόβου. Λίγη προθυμία είναι τεράστια δύναμη.

Η στροφή στην ευτυχία συμβαίνει όταν αλλάζεις τις πεποιθήσεις σου. Η ζωή σου αλλάζει. Τα πάντα αλλάζουν. Διάλεξε ένα θέμα όπως «σχέσεις», «ευτυχία» ή «επιτυχία».

Πρώτα, κάνε μια λίστα με κάθε περιοριστική, φοβισμένη πεποίθηση που έχεις γύρω από αυτό το θέμα. Επίσης, δες αν μπορείς να συνδέσεις κάποια εμπειρία με την κάθε μια από αυτές τις παλιές πεποιθήσεις.

Όλες τις φοβισμένες σου πεποιθήσεις τις κουβαλάς μαζί σου από το παρελθόν.

Πάρε κάθε παλιά πεποίθηση που φαίνεται να έχει ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης της και ρώτα τον εαυτό σου: «Θέλω να έχω δίκιο ή ευτυχία;»

Δοκίμασε τώρα αυτό τον οραματισμό:

Κλείσε τα μάτια σου. Μείνε ακίνητος και πάρε μια βαθιά αναπνοή. Οραματίσου ένα πανέμορφο θεραπευτικό φως να φέγγει μέσα στο νου και την καρδιά σου, έτσι που να μη μείνει καμιά σκοτεινή γωνιά.

Φαντάσου ότι η οθόνη του νου σου είναι εντελώς καθαρή και μπορείς τώρα να τοποθετήσεις εκεί μια άλλη πεποίθηση μια άλλη ταινία.

Τώρα μπορείς να παίξεις μια ερωτική ιστορία, μαι ιστορία επιτυχίας ή όποια άλλη ιστορία θέλεις. Διάλεξε την πεποίθηση, παίξε την ταινία και ζήσε τη ζωή σου!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Holden «Στροφή Στην Ευτυχία» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα