Επιλόχειος κατάθλιψη: Αυξημένος ο κίνδυνος για τις γυναίκες που γεννούν αγόρι

Επιλόχειος κατάθλιψη: Αυξημένος ο κίνδυνος για τις γυναίκες που γεννούν αγόρι

Περισσότερες πιθανότητες για επιλόχειο κατάθλιψη έχουν οι γυναίκες που γεννούν αγόρι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Κεντ, με τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν επιπλοκές στον τοκετό να διατρέχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η έρευνα υποστηρίζει ότι η γέννηση ενός αγοριού αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονής στο ανοσοποιητικό των υποψήφιων μαμάδων, κάτι το οποίο με τη σειρά του αλλάζει τις χημικές ισορροπίες του εγκεφαλικού συστήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εν λόγω έρευνα, οι επιπλοκές στον τοκετό -για παράδειγμα η λάθος θέση του μωρού- και το φύλο, αυξάνουν το μέγεθος της φλεγμονής, η οποία συνδέεται με τη σειρά της με τα συμπτώματα κατάθλιψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθλιψη, πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη ψυχική νόσο, η οποία “χτυπά” 1 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως.

“Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία κατάσταση που μπορεί να αποφευχθεί” υποστηρίζει ωστόσο η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σάρα Τζονς. Το νέο αυτό εύρημα της έρευνας βοηθά τους ειδικούς ως προς τη στήριξη της γυναίκας, από το πρώτο κιόλας χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα