Επιστημονική ανακάλυψη υποδηλώνει ότι η συνειδητότητά μας ίσως συνδέεται άμεσα με το φως!

Επιστημονική ανακάλυψη υποδηλώνει ότι η συνειδητότητά μας ίσως συνδέεται άμεσα με το φως!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι νευρώνες στους εγκεφάλους των θηλαστικών είναι ικανοί να παράγουν φωτόνια φωτός ή “βιοφωτόνια”!

Τα φωτόνια, παραδόξως, εμφανίζονται μέσα στο ορατό φάσμα και κυμαίνονται από σχεδόν τις υπέρυθρες μέχρι το ιώδες ή αλλιώς, μεταξύ 200 και 1.300 νανομέτρων.

Οι επιστήμονες έχουν την υπόνοια ότι οι νευρώνες του εγκεφάλου μας θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω του φωτός. Υποπτεύονται ότι, ο εγκέφαλός μας μπορεί να έχει κανάλια οπτικής επικοινωνίας και ότι, εάν υπάρξει μια οπτική επικοινωνία, οι βιοφωτογραφίες που παράγουν οι εγκέφαλοί μας μπορεί να επηρεαστούν από την κβαντική εμπλοκή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ισχυρή σχέση μεταξύ αυτών των φωτονίων, της συνείδησης μας και ενδεχομένως, αυτού που αναφέρεται σε πολλές κουλτούρες και θρησκείες ως Πνεύμα.

Σε μερικά πειράματα, οι ερευνητές επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, στους εγκεφάλους των αρουραίων μπορεί να περάσει μόνο ένα βιοφωτόνιο ανά νευρώνα ανά λεπτό, ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να μεταφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο βιοφωτοτόνια ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό εγείρει το εξής ερώτημα: θα μπορούσε άραγε, να υπάρχει σχέση μεταξύ βιοφωτογραφιών, φωτός και συνείδησης και αν ναι, μήπως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύς περισσότερος φωτισμός απ’ ό,τι γνωρίζουμε, στον εγκέφαλό μας;

Σκεφτείτε για μια στιγμή: Σε πολλές θρησκείες, από την αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού και σε πολλά κείμενα, αναφέρεται ότι οι άγιοι και γενικά, τα ανυψωμένα και φωτισμένα όντα, έχουν λαμπερούς κύκλους γύρω από το κεφάλι τους.

Από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη μέχρι τις διδασκαλίες του Ινδουισμού, του Βουδισμού, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού και ανάμεσα σε πολλές άλλες θρησκείες, ιερά άτομα απεικονίστηκαν με ένα λαμπερό κύκλο, με τη μορφή κυκλικής λάμψης γύρω από τα κεφάλια τους.

Αν ήταν τόσο φωτισμένοι όπως περιγράφονται, ίσως, αυτός ο λαμπερός κύκλος ήταν απλώς αποτέλεσμα της υψηλότερης συνειδητότητας με την οποία λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα μια υψηλότερη συχνότητα και παραγωγή βιοφωτογραφιών.

Ίσως, τα άτομα αυτά παρήγαγαν υψηλότερο επίπεδο βιοφωτογραφιών με ισχυρότερη ένταση εξαιτίας της διαφώτισης τους, εάν βέβαια, υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ των βιοφωτογραφιών και της συνείδησης.

Ακόμη και η λέξη enLIGHTenment (διαφώτιση) όμως,υποδηλώνει ότι αυτή η ανώτερη συνείδηση έχει κάτι να κάνει με το φως.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πιθανότητες που έχει η ανακάλυψη ότι, ο εγκέφαλός μας μπορεί να παράγει φως, είναι ότι ίσως η συνείδηση και το πνεύμα μας δεν περιέχονται μέσα στο σώμα μας.

Η κβαντική εμπλοκή λέει ότι σε 2 εμπλεγμένα φωτόνια, όταν το ένα επηρεάζεται, επηρεάζει και το άλλο, χωρίς καμιά καθυστέρηση, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται, μέσα στο σύμπαν, το άλλο φωτόνιο.

Ίσως, λοιπόν, ανάμεσα σε έναν κόσμο που υπάρχει μέσα στο φως και εσάς, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε μέσα στο σύμπαν, τα φωτόνια μπορούν να λειτουργήσουν ως πύλες που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ σας και των κόσμων σας. Ίσως το πνεύμα και η συνείδησή μας να επικοινωνούν με το σώμα μας μέσω αυτών των βιοφωτογραφιών. Και όσο περισσότερο φως παράγουμε τόσο περισσότερο ξυπνάμε και ενσωματώνουμε την ολότητα της συνείδησής μας.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο του γιατί η κατάσταση ενός φωτονίου επηρεάζεται απλώς από την συνειδητή παρατήρησή του, όπως αποδεικνύεται σε πολλά κβαντικά πειράματα.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να απέχουν ακόμη από το να γίνουν θεωρία, ωστόσο, οι ερωτήσεις που τίθενται αλλά και οι υποθέσεις που τις ακολουθούν, μπορεί να μας οδηγήσουν πιο κοντά στην κατανόηση της συνείδησης και από πού προέρχεται καθώς και ποια είναι τα μυστήρια που κρύβονται μέσα στο φως.

Έρευνα: https://arxiv.org/abs/1708.08887

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα