Η επίτευξη της ισορροπίας στην ανισόρροπη ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε

Η επίτευξη της ισορροπίας στην ανισόρροπη ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπου που σε όλη του τη ζωή δούλεψε σκληρά για να πετύχει την ισορροπία είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Είναι ένας άντρας που έμαθε να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί.

Ως παιδί, ο Σταλόνε ήταν μοναχικός, υπερκινητικός και συναισθηματικά διαταραγμένος. Άλλαζε συνεχώς σχολεία. Στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ, αφού έδωσε κάποια τεστ, του είπαν ότι θα είχε λαμπρό μέλλον ως συντηρητής ανελκυστήρων!

Ο πατέρας του συχνά τον έδερνε, λέγοντάς του ότι δεν άξιζε για τίποτα και τον συμβούλευε ν’ ασχοληθεί με το σώμα του, αφού δεν είχε κουκούτσι μυαλό – μια ατάκα που ο Σταλόνε χρησιμοποίησε αργότερα στο Ρόκι.

Όταν πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός, η ζωή του βρισκόταν σε ανισορροπία, τόσο από οικονομική όσο και από συναισθηματική άποψη. Και αυτή η ανισορροπία συνετέλεσε στην αρχική αποτυχία του.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του γνώρισε τη μια απογοήτευση μετά την άλλη. Το έβαλε όμως σκοπό να μάθει.
Σε μια συνέντευξή του σε περιοδικό που διάβασε ο Μαρκ, ο Σλάι έχει πει: “Αν είχα πετύχει από την αρχή ως ηθοποιός, θα είχα αποκλείσει το γράψιμο. Τελικά, το γράψιμο αποδείχτηκε πιο ενδιαφέρον για μένα από την ηθοποιία.
Βλέπετε, η επιτυχία είναι το αποκορύφωμα της εκμετάλλευσης της αποτυχίας. Μέσα από τις αποτυχίες μου βρήκα τρόπους να αναστρέψω το πρόβλημά μου και να μπω στο κεντρικό ρεύμα του Χόλιγουντ. Αν τα είχα καταφέρει από την αρχή, μάλλον θα είχα σταματήσει κάπου και θα είχα παραμείνει εκεί, ως απλός ηθοποιός χαρακτήρων”.

Με τα χρόνια, ο Σταλόνε έμαθε πώς να εξισορροπεί τη συναισθηματική, τη φυσική και την πνευματική πλευρά της ζωής του. Τότε, κάποιο βράδυ παρακολούθησε τον αγώνα του Μοχάμετ Άλι με τον Τσακ Ουέπνερ και άκουσε τις έξαλλες κραυγές του πλήθους που έβλεπε τον ηττημένο να χάνει τις αισθήσεις του.

Βαθιά εντυπωσιασμένος, έγραψε το σενάριο του Ρόκι μέσα σε τρεισήμισι μόνο μέρες.
Ύστερα είπε στους παραγωγούς ότι το σενάριο πουλιόταν μόνο μαζί με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην αρχή, οι περισσότεροι παραγωγοί το απέρριψαν. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ιστορία. Ο Ρόκι καθάρισε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα οικονομικά του τακτοποιημένα, ο Σταλόνε και πάλι είχε ανισορροπία στη ζωή του. Δεν είχε αρκετή αγάπη και γι’ αυτό πήρε διαζύγιο.
Διέπλασε το κορμί του και από την πολύ καλή φυσική κατάσταση έφτασε στην τέλεια φυσική κατάσταση.
Καλλιέργησε το μυαλό του και ανέπτυξε τις πνευματικές του πεποιθήσεις.

Η προσωπική αυτή μεταμόρφωση του πήρε πολλά χρόνια, αλλά κατέληξε σε μια ισορροπία που του εξασφάλισε απαράμιλλη επιτυχία.
Συνέχισε, με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο που του εξασφάλιζε 20 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ταινία συν ποσοστά στα κέρδη.

Ο Σταλόνε είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η εξασφάλιση ισορροπίας σε μια μη ισορροπημένη ζωή.

Σ’ εσάς απομένει να εντοπίσετε τι ακριβώς δεν βρίσκεται σε ισορροπία στη ζωή σας και πώς να το επαναφέρετε.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Jack Canfield & Mark Victor Hansen “Τόλμησε και θα νικήσεις” από τιε εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα