Η Επιτυχία είναι αντανάκλαση μιας υγιούς αυτοεκτίμησης

Η Επιτυχία είναι αντανάκλαση μιας υγιούς αυτοεκτίμησης

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι κακό να αποσκοπείς στην επιτυχία. Πολλοί υποβαθμίζουν την παραγωγικότητα.
Πολλοί περιγελούν όσους θέτουν στόχους και αφοσιώνονται απόλυτα στην πραγματοποίησή τους.
Στις μέρες μας ακούω συχνά ότι όποιος προσπαθεί να πετύχει δεν νοιάζεται να κάνει τη διαφορά ή κάτι σημαντικό για να βελτιώσει τον κόσμο. Λες και το να κυνηγάει κανείς τους στόχους του είναι ασυμβίβαστο με το πάθος, την κοινωνική συνείδηση και την προσωπική καλοσύνη. Ανοησίες!

Να ποια είναι η άποψή μου στην αντιπαράθεση μεταξύ επιτυχίας και συνεισφοράς: μια εκπληκτική ζωή αποτελείται και από τα δύο. Η ουσία τη ζωής είναι η ισορροπία. Χωρίς επιτυχία έχω την αίσθηση ότι ένα μέρος της ζωής μένει κενό.

Ένα από τα πράγματα που μας κάνουν ανθρώπους είναι η “δίψα” να αξιοποιήσουμε τα μεγαλύτερα χαρίσματά μας και να ζήσουμε στο έπακρο. Είμαστε προορισμένοι να γίνουμε σπουδαίοι. Και τα σπουδαία επιτεύγματα αποτελούν απλώς μια απτή εκδήλωση της δημιουργικότητας.
Όσο πιο αξιόλογα πράγματα κάνετε τόσο περισσότερη από τη φυσική σας δημιουργικότητα απελευθερώνετε.
Η επιτυχία είναι μια δημιουργική πράξη. Είναι, επίσης, ένας από τους καλύτερους δρόμους προς την αυτοπραγμάτωση, αν συνοδεύεται από έναν υγιή σεβασμό για την ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας.

Έχω διαπιστώσει ότι λίγα πράγματα με κάνουν να αισθάνομαι τόσο όμορφα όσο το να ολοκληρώνω κάτι αξιόλογο. Με το να κάνουμε σημαντικά πράγματα προάγουμε την ευτυχία μας. Η επιτυχία ξυπνάει την ευτυχία. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι χωρίς τη συνεισφορά θα νιώθαμε ότι η παρουσία μας σε αυτόν τον κόσμο είναι μάταιη.
Αν είστε επιτυχημένοι, αλλά αισθάνεστε ότι δεν έχετε συνεισφέρει κάτι σημαντικό, τότε η καρδιά σας θα είναι άδεια.

Δεν είναι κακό να προσπαθείτε να αποδίδετε πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να σημειώσετε εκπληκτική επιτυχία σε αυτόν τον κόσμο.
Στην πραγματικότητα, η επιτυχία είναι μια δημιουργική ενασχόληση και αποτελεί αντανάκλαση μιας υγιούς αυτοεκτίμησης.
Όμως, καθώς κυνηγάτε την επιτυχία, σας προτρέπω να παραμείνετε αφοσιωμένοι στη βελτίωση του κόσμου και της ζωής των ανθρώπων που αγγίζετε. Αυτό είναι το κομμάτι της συνεισφοράς.
Και με τα δύο θα ανακαλύψετε την ιδανική σας ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα