Την επιτυχία την φτιάχνουμε μόνοι μας, δεν περιμένουμε κανέναν να μας την χαρίσει

Την επιτυχία την φτιάχνουμε μόνοι μας, δεν περιμένουμε κανέναν να μας την χαρίσει

Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας χρωστά κανείς, τίποτα, τόσο πιο επιτυχημένος θα είστε

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε με μια ιδέα ότι ο κόσμος μας χρωστάει κάτι. Ότι πρέπει να γίνουμε διασημότητα ή επιτυχημένος επιχειρηματίας και ότι ο κόσμος θέλει να γίνουμε αυτό.

Ζούμε επίσης, με μια ιδέα ότι, ο καθένας που είναι εναντίον μας, ή ακόμα και έχει μια αντιφατική γνώμη, είναι εκεί έξω για να μας εμποδίσει να γίνουμε αυτό που θέλουμε.

Θεωρούμε ότι είναι τρελό όταν τα πράγματα δεν ακολουθούν τον δρόμο που θέλουμε, διαμαρτυρόμαστε συχνά για τους λάθος ανθρώπους που συναντάμε και κάνουν λάθος πράγματα και κλαψουρίζουμε για το πόσο δύσκολο είναι να κάνουμε αυτό που κάνουμε.
Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω μια φιλική αλήθεια, κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά!

Και στην πραγματικότητα, πόσο εγωκεντρικός και εγωιστικός πρέπει να είσαι για να σκεφτείς ότι κάποιος πρέπει να έχει την προσοχή του στραμμένη σε εσένα. Γιατί; Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεται κάποιος για το αν έχετε ή δεν έχετε αυτό που θέλετε;

Οι άνθρωποι θέλουν κι εκείνοι επίσης, τα δικά τους πράγματα. Αγωνίζονται πάρα πολύ κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούν για να ζήσουν και ενδεχομένως, να πάρουν κι αυτοί, ένα μικρό κομμάτι του κέικ.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει χρόνο για να νοιάζεται ειδικά για εσάς;
Ε, λοιπόν, όχι!
Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τα προβλήματά μας είναι κατά κάποιο τρόπο τα πιο σημαντικά στον κόσμο και ότι τα συναισθηματικά μας προβλήματα ή απώλειες, πονούν περισσότερο από των άλλων.
Αλλά ξεχνάμε ότι, κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη αγάπησε, έχασε και αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα.
Ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, που εξελίχθηκαν αρκετά, για να ανησυχούν.

Όμως, αν δεχτείτε το γεγονός ότι ναι, είστε απλώς ένας άνθρωπος, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς, και ότι κανείς και τίποτα δεν σας χρωστά τίποτα, είστε ελεύθερος.

Είστε ελεύθεροι να πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας και να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλετε, μόνοι σας.

Ελένη Παππά

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα