Έρευνα: Η θέαση εικόνων από αξιαγάπητα ζώα, μαζί με το σύντροφό μας, βελτιώνει τη σχέση μας

Έρευνα: Η θέαση εικόνων από αξιοαγάπητα ζώα, μαζί με το σύντροφό μας, βελτιώνει τη σχέση μας

Μια από τις πιο ευχάριστες και χαλαρωτικές ενασχολήσεις μας, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου μας, είναι και το να κοιτάμε φωτογραφίες. Μάλιστα, το να βλέπουμε φωτογραφίες ή και βίντεο, με μικρά ζωάκια,είναι από τις πλέον ευχάριστες και διασκεδαστικές.

Εκτός όμως, από το ευχάριστο και διασκεδαστικό κομμάτι, σύμφωνα με μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, η εξέταση των εικόνων των κουταβιών, των γατών και άλλων αξιολάτρευτων πλασμάτων, μαζί με το σύντροφό μας, μπορεί να βελτιώσει τη σχέση μας.

Δυσκολεύεστε να το πιστέψετε;

Κι όμως, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας, παρά τις αμφιβολίες που είχαν και οι ίδιοι, στην αρχή.

“Η ιδέα ότι κάτι τόσο απλό και άσχετο με το γάμο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται τη σχέση τους, με έκανε σκεπτικιστή”, δήλωσε ο James K. McNulty, ένας από τους επιστήμονες. «Είμαι πραγματικά λίγο έκπληκτος που λειτούργησε».

Κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων, οι ερευνητές μελέτησαν 144 ζευγάρια κάτω των 40 ετών, που είχαν παντρευτεί για λιγότερο από πέντε χρόνια. Κάθε ζευγάρι κλήθηκε να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, για να αξιολογήσει την τρέχουσα συζυγική ικανοποίησή του, πριν χωριστεί σε δύο ομάδες.

Κάθε τρεις ημέρες, οι συμμετέχοντες καλούνταν να εξετάσουν ένα σύνολο εικόνων. Ένα σετ περιείχε ουδέτερες εικόνες καθημερινών αντικειμένων, ενώ το άλλο σύνολο περιείχε εικόνες χαριτωμένων ζώων. Ανάμεσά τους και στα δύο σετ ήταν φωτογραφίες του συντρόφου του συμμετέχοντα.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που είδαν τα χαριτωμένα ζώα εμφάνισαν μια πιο θετική αντίδραση στους συντρόφους τους από ό, τι είχαν στην αρχή του πειράματος.

Επιπλέον, νέες έρευνες έδειξαν ότι, το επίπεδο της συζυγικής τους ικανοποίησης είχε βελτιωθεί.

Φυσικά, οι εικόνες των κουταβιών δεν είναι θεραπεία για όλα τα δεινά των σχέσεων αλλά γιατί όχι; Μπορούμε να το δοκιμάσουμε!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα