Έρευνες δίνουν ελπίδα στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών με μουσικές συχνότητες

Έρευνες δίνουν ελπίδα στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών με μουσικές συχνότητες

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως ο ήχος, η συχνότητα και οι κραδασμοί μπορούν να αλλάξουν κυριολεκτικά τη δομή της ύλης. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι, ο ήχος, οι συχνότητες και οι κραδασμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημαντική μέθοδος θεραπείας για διάφορες ασθένειες.

Η Κυματική είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Εξηγεί πώς οι ηχητικές συχνότητες κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο όπως το νερό, ο αέρας ή η άμμος και μεταβάλλουν άμεσα τη φυσική ύλη. Υπάρχουν πολλές εικόνες σε όλο το διαδίκτυο καθώς και βίντεο στο YouTube που δείχνουν πώς η ύλη (σωματίδια) προσαρμόζεται σε διαφορετικούς ήχους και διαφορετικές ηχητικές συχνότητες.

Όσον αφορά την αρχαία γνώση, ο ήχος, η συχνότητα και οι κραδασμοί έχουν πάντα αναγνωριστεί ως ισχυρές δυνάμεις, που μπορούν να επηρεάσουν και να αλλάξουν τη ζωή μέχρι το κυτταρικό επίπεδο.

Οι μέθοδοι ηχητικής επούλωσης χρησιμοποιούνται συχνά από τους Σαμάνους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τύμπανα και τραγούδια για να φτάσουν σε έκσταση. Έρευνα έχει δείξει ότι, το τύμπανο και το τραγούδι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιβραδύνουν τη θανατηφόρα εγκεφαλική νόσο και ακόμα, να δημιουργήσουν μια αίσθηση ενότητας με το σύμπαν. Η ηχοθεραπεία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και μπορεί να έχει πολλές ιατρικές εφαρμογές, ειδικά μέσα στα πεδία της ψυχικής υγείας.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα προέρχεται μέσα από την έρευνα για τον καρκίνο. Στην ομιλία του Tedx, “Ο καρκίνος καταστρέφεται με συντονισμένες συχνότητες”, ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής μουσικής στο Skidmore College, Anthony Holland, λέει στο ακροατήριο ότι έχει ένα όνειρο. Αυτό το όνειρο είναι να δούμε ένα μέλλον όπου τα παιδιά δεν θα υποφέρουν πλέον από τις επιπτώσεις των τοξικών φαρμάκων για τον καρκίνο ή την ακτινοθεραπεία και σήμερα αυτός και η ομάδα του πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση. Ο Holland και η ομάδα του αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα κύτταρο στέλνοντας ένα συγκεκριμένο ηλεκτρικό σήμα, όπως συμβαίνει με την τεχνολογία LCD.

Διαβάστε επίσης: Η νευροεπιστήμη αποκαλύπτει ότι η ευγνωμοσύνη αλλάζει τη μοριακή δομή του εγκεφάλου

Χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή, οι επιστήμονες έψαχναν για 15 μήνες, για την ακριβή συχνότητα που θα κατέστρεφε άμεσα έναν ζωντανό μικροοργανισμό.

Ο μαγικός αριθμός τελικά ήρθε με τη μορφή δύο εισόδων, μιας υψηλής συχνότητας και μιας χαμηλής. Η υψηλή συχνότητα έπρεπε να είναι ακριβώς έντεκα φορές υψηλότερη από τη χαμηλή, η οποία στη μουσική είναι γνωστή ως η 11η αρμονική. Στην 11η αρμονική, οι μικροοργανισμοί αρχίζουν να θρυμματίζονται σαν κρυστάλλινα γυαλιά.

Αρχικά, εξέτασαν τα παγκρεατικά καρκινικά κύτταρα και τελικά ανακάλυψαν ότι αυτά τα κύτταρα ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα, στη συχνότητα μεταξύ 100.000 – 300.000 Hz.

Στη συνέχεια, εξέτασαν τα κύτταρα λευχαιμίας και κατάφεραν να τα καταστρέψουν προτού τα κύτταρα αυτά, να μπορέσουν να χωριστούν. Αλλά, όπως εξηγεί ο Holland, χρειαζόταν περισσότερα στατιστικά στοιχεία για να καταστήσει τη θεραπεία, μια βιώσιμη επιλογή για ασθενείς με καρκίνο.

Σε επανειλημμένα και ελεγχόμενα πειράματα, οι συχνότητες, γνωστές ως τεχνολογία ταλαντούμενου παλμικού ηλεκτρικού πεδίου (OPEF), εξάλειψαν κατά μέσο όρο 25% έως 40% των λευχαιμικών κυττάρων, ποσοστό που φτάνει το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, η μέθοδος, επιβραδύνει ακόμη και τα ποσοστά ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου έως και 65%.

Μια φινλανδική μελέτη παρατήρησε ότι, σε ασθενείς που είχαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και στους οποίους δόθηκε πρόσβαση στη μουσική ως γνωστική θεραπεία, βελτιώθηκε η ανάρρωσή τους. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που πάσχουν από απώλεια ομιλίας λόγω εγκεφαλικού τραυματισμού ή εγκεφαλικού επεισοδίου, την επανακτούν γρηγορότερα, μαθαίνοντας να τραγουδούν πριν προσπαθήσουν να μιλήσουν. Το φαινόμενο της μουσικής που διευκολύνει την επούλωση στον εγκέφαλο μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ονομάζεται “Effect Kenny Rogers”.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, “η μουσική μειώνει αποτελεσματικά το άγχος στους ιατρικούς και χειρουργικούς ασθενείς και συχνά μειώνει τον χειρουργικό και χρόνιο πόνο. Επίσης, η παροχή μουσικής στους φροντιστές ασθενών, μπορεί να είναι μια στρατηγική για τη βελτίωση της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας και της φροντίδας. Με άλλα λόγια, η μουσική δεν είναι μόνο καλή για τους ασθενείς, είναι καλή και για όσους τους φροντίζουν.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα