Εργαστήρι παραδοσιακών χορών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εργαστήρι παραδοσιακών χορών, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δεν είναι λίγες οι φορές που βρεθήκαμε σε μια εκδήλωση κάποιου τόπου, να θαυμάζουμε παραδοσιακούς χορούς και να βλέπουμε ένα σύνολο ανθρώπων τόσο όμορφα καμωμένο με τις υπέροχες κατά τόπους ενδυμασίες τους και την ομαδικότητα που βγαίνει στο ίδιο βήμα, στο ίδιο πάτημα, με την αρμονία της μουσικής και της συλλογικής δημιουργίας και επικοινωνίας.
Ανέκαθεν οι παραδοσιακοί χοροί ήταν τρόπος έκφρασης του εκάστοτε τόπου όπου μέσα από αυτόν οι λαοί ξόρκιζαν έγνοιες και προβλήματα. Έβγαζαν στην επιφάνεια το ελεύθερο πνεύμα την κουλτούρα και τα πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής, μέσα από της παραδοσιακές τους ενδυμασίες και την ομαδικότητα σε ένα κοινό ρυθμό.
Οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσεις και να εκτιμήσεις στοιχεία για τα οποία έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε περήφανοι ως λαός. Μέσα από όλες αυτές τις πληροφορίες που μας δίνουν μας κάνουν να κατανοούμε ευκολότερα την τοπική κουλτούρα και την ιστορία. Ο κάθε χορός άλλωστε έχει και μια ιστορία να μας αφηγηθεί.
Για αυτό το σκοπό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει την δυνατότητα σε όλους όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραδοσιακών χορών να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, ώστε μέσα από ποικίλες λαογραφικές πληροφορίες για τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, να κρατηθεί η παράδοσή μας ζωντανή.
Τα γκρουπ αποτελούνται από 25 άτομα και τηρείται σειρά προτεραιότητας
Ημέρες διεξαγωγής 20/7 και 27/7, Ώρα 19:00-20:30
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θέατρο Ελληνικών Χορών, Δόρα Στράτου
Πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.snfcc.org/visitors-center/events/2017/07/traditional-dance-workshop-for-adults-207/?lang=el

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα