«Το Εστιατόριο των Μεγάλων Επιτευγμάτων»

«Το Εστιατόριο των Μεγάλων Επιτευγμάτων»

Όταν νιώθετε πεινασμένος για λίγη αυτοεκτίμηση, δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσατε απλά να πάτε στο κοντινότερο «Εστιατόριο των Μεγάλων Επιτευγμάτων» και να παραγγείλετε το σπέσιαλ πιάτο της ημέρας;

Εγώ μάλιστα μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να δίνει την παραγγελία: «Θα ήθελα μια προαγωγή με αύξηση στο μισθό, ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, μια σπουδαία ιατρική ανακάλυψη και για επιδόρπιο να δημοσιευτεί η φωτογραφία μου στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, και όλα αυτά σε πακέτο παρακαλώ.

Α ναι, μήπως θα μπορούσατε να προσθέσετε στην παραγγελία μου και λίγο έξτρα χειροκρότημα;»

Τι υπέροχος κόσμος που θα ήταν!

Δυστυχώς δεν είναι ο κόσμος που ζούμε.

Στον κόσμο αυτόν τα σημαντικά επιτεύγματα δεν μπορούν ούτε να αγοραστούν, ούτε να δανειστούν και σίγουρα δεν μπορούν να κερδιθούν χωρίς προσπάθεια.
Όποιος σας υπόσχεται μεγαλεία με ελάχιστο κόστος είναι σίγουρο ότι θα σας απογοητεύσει.

Η απλή αλήθεια είναι ότι το ανθρώπινο μεγαλείο αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς.

Μπορεί να ανακαλύψουμε ευκολότερους τρόπους να πετύχουμε ορισμένα πράγματα, αλλά όπως κι αν το δούμε, η επιτυχία απαιτεί από εμάς να χύσουμε στην πορεία λίγο αίμα, ιδρώτα κα δάκρυα.

Ο Όλιβερ Γουέντελ Χολμς, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές του 20ού αιώνα, είπε το εξής: «Όταν ένα μυαλό έχει διευρυνθεί από μια νέα ιδέα, δεν επιστρέφει ποτέ ξανά στο αρχικό του σχήμα».

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τη ζωή μας. Όταν διευρύνεστε και αναπτύσσεστε από μια νέα εμπειρία, ποτέ δεν επιστρέφετε ξανά στο αρχικό σας μέγεθος.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η ανάπτυξη αυτή σας μετατρέπει σε έναν καλύτερο και πιο αξιόλογο άνθρωπο, αλλά από αυτή την εμπειρία της ανάπτυξης δεν λείπει ο πόνος!

Ακόμα και τα μικρά παιδιά, όταν μεγαλώνουν, έχουν παρόμοιους πόνους.

Η επιτυχία πράγματι απαιτεί σκληρή δουλειά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να μετατρέψουμε τη σκληρή δουλειά σε ευχαρίστηση.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Wes Beavis «Πώς να γίνετε ο άνθρωπος που ανέκαθεν ονειρευόσασταν» από τις εκδόσεις Θέσις

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα