Εστιατόριο προσφέρει δωρεάν ζεστή πίτσα σε άπορους

Εστιατόριο προσφέρει δωρεάν ζεστή πίτσα σε άπορους

Ένα μικρό εστιατόριο, το Caesars στο Fargo της Βόρειας Ντακότα έχει κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων με μια ανακοίνωση-πρόσκληση που τοποθέτησε στο παράθυρο του καταστήματος.

Ο Γενικός Διευθυντής του εστιατορίου, Michelle Lussier, διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα στην πόλη του: Υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν συστηματικά και έτρωγαν τα απομεινάρια από τον κάδο της αποθήκης του εστιατορίου. Ο Lussier θέλησε να κάνει κάτι γι’ αυτό κι έτσι, αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα, προσφέροντας δωρεάν κομμάτια πίτσας, μέσα στο κατάστημα.

Αναγνώρισε ότι οι άστεγοι είναι άνθρωποι όμοιοι με όλους τους άλλους και αξίζουν αξιοπρέπεια, σεβασμό και συμπόνια.

Στην ταμπέλα που κρέμεται στο παράθυρο του εστιατορίου γράφει:

«Στον άνθρωπο που περνά από τα σκουπίδια μας για το επόμενο γεύμα του, είσαι άνθρωπος και αξίζεις περισσότερο από ένα γεύμα, από έναν κάδο.

Παρακαλούμε να έρθεις κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας, για δυο κομμάτια ζεστή πίτσα και ένα ποτήρι νερό, χωρίς χρέωση και χωρίς ερωτήσεις».

Σε έναν κόσμο που χρειάζεται ουσία και πράξεις, ο Lussier προσφέρει ελπίδα. Αντί για «θετικές σκέψεις και προσευχές», προσφέρει κάτι πραγματικό: νόστιμη πίτσα.

Διαβάστε επίσης: Χήνα σώζει κουταβάκι από το κρύο ζεσταίνοντάς το κάτω από τα φτερά της (φωτογραφίες)

«Μην αισθάνεστε ντροπιασμένοι αν είστε πεινασμένοι» λέει ο Lussier. «Είστε πολύ ευπρόσδεκτοι και μπορείτε να έρθετε εδώ και να πάρετε μερικά κομμάτια πίτσα».

Σύμφωνα με το Valley News Live, το εστιατόριο δίνει επίσης, πίτσα, στο τοπικό κοινωνικό παντοπωλείο και διαθέτει ένα κουτί προσφορών μέσα στο κατάστημα, τα δε χρήματα που συγκεντρώνονται, προσφέρονται στους άστεγους της περιοχής.

Οι άνθρωποι αυτού του εστιατορίου, δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και συμπόνιας ενώ παράλληλα, προσφέρουν μερικά ζεστά κομμάτια πίτσας σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα αγοράσουν. Και αυτοί, με τη σειρά τους, δέχονται την ευγνωμοσύνη και τις ευχές αυτών των λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας αλλά και την στήριξη των συμπολιτών τους, που επικροτούν με τις αγορές τους, από το εστιατόριο, το καλό τους παράδειγμα.

Τι υπέροχη χειρονομία! Εάν περισσότεροι άνθρωποι σκεφτούν και συμπεριφερθούν σαν τους διαχειριστές αυτού του εστιατορίου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, θα διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα