ΕΣΥ: Κάλεσμα για εθελοντές για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

ΕΣΥ: Κάλεσμα για εθελοντές για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

Το υπουργείο υγείας αναζητά υποστήριξη από επαγγελματίες και φοιτητές που σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας ώστε να στηριχθεί το σύστημα υγείας. Όπως γνωρίζουμε, το ΕΣΥ έχει περιορισμένο προσωπικό και υποδομές και δεδομένου ότι αρκετοί επαγγελματίες υγείας κινδυνεύουν ή είναι ήδη σε καραντίνα, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.λ.π.) υπάρχουν 96.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων ενώ μόνο στην Αττική βρίσκονται οι 31.200. Στο ΕΣΥ με βάση τις καταγραφές, εργάζονται περίπου 24.000 Γιατροί (5.903 εργάζονται σε Κέντρα Υγείας) και 36.550 Νοσηλευτές (3.513 σε Κέντρα Υγείας).

Φοιτητές και συνταξιούχοι

Το υπουργείο Υγείας λόγω της υγειονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, ζητά όποιος επιθυμεί να συμβάλει στο σύστημα. «Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας».

Διαβάστε επίσης: Οι Γιατροί του Κόσμου μοιράζουν σε άστεγους γάντια, μάσκες και αντισηπτικά

Μάλιστα σημειώνεται ότι παρά την ενίσχυση του ΕΣΥ, κρίνεται αναγκαία η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας και από εθελοντές. «Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Βοήθεια ζητά και για τη διοικητική υποστήριξη αφού κάνει έκκληση για περαιτέρω στήριξη: «Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα