Η άσκηση του Εσωτερικού Χαμόγελου και τα οφέλη της

Η άσκηση του Εσωτερικού Χαμόγελου και τα οφέλη της

Το «Εσωτερικό χαμόγελο» είναι ένα απαλό εργαλείο που χρησιμοποιούν οι ταοϊστές γιατροί για να επαυξήσουν την υγεία και την ευεξία. Σας βοηθά να δώσετε το εσωτερικό σας σώμα την αγάπη που χρειάζεται.

Οφέλη

  • Συμβάλλει στην επίγνωση των οργάνων του σώματος
  • Προλαμβάνει στις ασθένειες
  • Συμβάλλει στη θεραπεία

Διαλογισμός

  • Ασκήστε το εσωτερικό χαμόγελο οποτεδήποτε και οπουδήποτε, σε καθημερινή βάση. Περιμένετε να περάσει μία ώρα από το φαγητό, για να αρχίσετε το διαλογισμό σας.
  • Προετοιμαστείτε, διαβάζοντας ένα εγχειρίδιο ανατομίας για να καταλάβετε πού βρίσκονται τα όργανα στο σώμα σας.

Άσκηση

1.Καθίστε αναπαυτικά κοντά στην άκρη της καρέκλας, με τα πόδια να πατούν καλά στο δάπεδο. Οραματιστείτε μια πηγή χαμογελαστής ενέργειας περίπου στο ένα μέτρο μπροστά σας. Μπορεί να είναι η εικόνα του δικού σας χαμογελαστού εαυτού ή ενός ατόμου ή πράγματος που αγαπάτε και σέβεστε.

Διαβάστε επίσης: Η επιστήμη του χαμόγελου: Πόσο μεγάλη δύναμη έχει τελικά;

2. Αφήστε τη χαμογελαστή ενέργεια να συγκεντρωθεί στο μεσόφρυδο, το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας. Από εκεί αφήστε τη να κατηφορίσει στο πρόσωπο, κάτω στο λαιμό σας, να κυλήσει προς το θυμοειδή αδένα, που βρίσκεται πίσω από το στέρνο σας και φανταστείτε να λάμπει και να σφύζει από υγεία.

3. Νιώστε το ρεύμα της θετικής ενέργειας να κυλά μέσα στην καρδιά σας. Αφήστε τη να εκτονώσει τη συσσωρευμένη ένταση. Από την καρδιά σας εκπέμψτε την αγάπη στους πνεύμονες. Νιώστε τους πνεύμονές σας να αναπνέουν με ευκολία. Τώρα, χαμογελάστε, στο συκώτι σας δεξιά, κάτω ακριβώς από τα πλευρά. Αν το συκώτι σας είναι σκληρό, μαλακώστε το με το χαμόγελό σας.

4. Αφήστε τη θετική ενέργεια να κυλήσει από την κοιλιακή σας χώρα στο πάγκρεας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο κάτω αριστερό πλευρό. Ευχαριστήστε το πάγκρεας για το έργο που επιτελεί και βεβαιωθείτε ότι είναι υγιές και ότι λειτουργεί ομαλά.

5. Συνεχίζοντας προς τα αριστερά, χαμογελάστε στη σπλήνα σας και ευχαριστήστε την για την σκληρή δουλειά της. Στρέψτε το χαμόγελό σας στους νεφρούς σας, στο κάτω μέρος της πλάτης, ακριβώς κάτω από το πλευρό εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης. Τα επινεφρίδια βρίσκονται ακριβώς στην κορυφή.

Χαμογελάστε στα επινεφρίδιά σας και ίσως νιώσετε μια έκρηξη αδρεναλίνης.

Τέλος, στείλτε τη χαμογελαστή ενέργεια στο ουροποιητικό σύστημα, στην ουροδόχο κύστη, στην ουρήθρα κα στα γεννητικά σας όργανα.

6. Τελειώστε, αποθηκεύοντας τη χαμογελαστή ενέργεια στην περιοχή του ομφαλού σας, περίπου 3 εκατοστά στο εσωτερικό του κορμιού σας.

Απόσπασμα από το βιβλίo της Madonna Gauding «Η Βίβλος του Διαλογισμού» από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα