Η Εταιρεία του Πνεύματος των Χριστουγέννων

Η Εταιρεία του Πνεύματος των Χριστουγέννων

Τέσσερις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, με απέλυσαν από τη δουλειά μου.

Περιμέναμε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού μας.

Όσο να ‘ναι, το μέλλον δεν διαγραφόταν και πολύ φωτεινό για εμάς: φέτος δεν θα ανταλλάσσαμε χριστουγεννιάτικα δώρα.

Περίπου δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με επισκέφτηκε ένας γνωστός μου και μου έδωσε έναν φάκελο. Τον ρώτησα: «Τι είναι αυτό;» και μου απάντησε «Καλά Χριστούγεννα».

Του είπε ότι φέτος δεν μπορούσα να δεχτώ ή να προσφέρω χριστουγεννιάτικα δώρα λόγω της κατάστασής μας. Μου είπε να πάρω το φάκελο, λέγοντάς μου ότι δεν ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο. Μάλιστα μου είπε ότι θα του έκανα χάρη αν τον δεχόμουν. Μου ευχήθηκε καλές γιορτές, με αγκάλιασε κι έφυγε. Μέσα στο μυστηριώδη φάκελο βρήκα 150 δολάρια σε μετρητά και την ακόλουθη επιστολή.

«Αγαπητέ παραλήπτη:

Σε επέλεξε η «Εταιρεία του Πνεύματος των Χριστουγέννων» για να λάβεις αυτό το δώρο. Η μόνη υποχρέωση που έχεις είναι κάποια μέρα, όταν τα πράγματα καλυτερέψουν για σένα, πράγμα που θα γίνει, να δώσεις κι εσύ αυτό το δώρο σε κάποιον που περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Να του το δωσεις με τον ίδιο τρόπο που δόθηκε σε εσένα.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό όταν κάποιος όπως εσύ, σε μια κατάσταση παρόμοια με τη δική σου, δέχτηκε ένα τέτοιο δώρο τα Χριστούγεννα.

Κάποιος τον πλησίασε και του είπε ότι κάποτε, όταν τα πράγματα θα καλυτέρευαν, όπως θα γινόταν, θα ήταν υποχρέωσή του να μεταβιβάσει το δώρο αυτό με τον ίδιο τρόπο που το είχε λάβει. Δεν έπρεπε να δεχτεί τίποτα σε αντάλλαγμα. Επίσης δεν έπρεπε να πει ποτέ σε κανέναν από πού είχε λάβει το δώρο αυτό. Κάνοντας αυτό, το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων θα παρέμενε ζωντανό αιώνια.

Τώρα με το δώρο που λαμβάνεις ως συνέχιση της παράδοσης αυτής, έχεις επιλεγεί από την Εταιρεία του Πνεύματος των Χριστουγέννων να τη συνεχίσεις εσύ.

Θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα όταν ο Θεός σου στείλει παραπάνω χρήματα στις γιορτές για να τα μεταβιβάσεις σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.
Εταιρεία του Πνεύματος των Χριστουγέννων

Με την πίστη μας ανανεωμένη, η γυναίκα μου και εγώ ευχαριστήσαμε νοερά την «Εταιρεία» κα τώρα περιμένουμε την ημέρα που θα μπορέσουμε να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας αυτό το δώρο».

Λάρυ Βασιλέφσκι

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα