Ευγνωμοσύνη: Ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της ζωής

Ευγνωμοσύνη: Ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της ζωής

Το να εκφράζεις ευγνωμοσύνη για τα θαύματα του κόσμου που σε περιβάλλει είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου μοναδική. Κι όπως βαδίζεις το μονοπάτι της ζωής σου, μίλα με το Θεό κάθε μέρα σε ιδιαίτερα προσωπικές και σπουδαίες στιγμές.

Σ’αυτές τις συζητήσεις αντί να ζητάς χάρες δήλωνε σταθερά ότι έχεις τη θέληση να χρησιμοποιήσεις όλη την εσωτερική σου δύναμη για να βρεις τις λύσεις. Ζήτα την εσωτερική σοφία γι’αυτόν τον σκοπό και ευχαρίστησε το Θεό για τη βοήθειά Του.

Η γνώση ότι είσαι ικανός να προσελκύσεις τη θεία καθοδήγηση είναι κάτι περισσότερο από το να πηγαίνεις στη λειτουργία το πρωί της Κυριακής.

Είναι μια γνώση που προέρχεται από μέσα σου και που δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητηθεί ή να κλονιστεί επειδή οι στιγμές αυτής της γνώσης μεταφράζονται στο πώς κατευθύνεις τη ζωή σου.

Διαβάστε επίσης: Keanu Reeves: “Ο άνθρωπος που με κράτησε πίσω από την ευτυχία μου ήταν εγώ”

Όσο περισσότερο αποκτάς την επίγνωση της θείας παρουσίας, που ρέει πάντοτε μέσα σου, τόσο θα ανακαλύπτεις ότι όλο και περισσότερο απολαμβάνεις την ομορφιά που υπάρχει γύρω σου.

Όταν παρατηρείς ένα πουλί, ένα λουλούδι, ένα ηλιοβασίλεμα, μια μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά, ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδιά ή ένα γέρο, άνοιγέ τους την καρδιά σου. Άφησε την αγάπη να πάει από σένα προς αυτά και νιώσε την να επιστρέφει σε σένα. Ζήσε στον κύκλο της αγάπης. Όσο περισσότερο ασκείσαι στο να στέλνεις και να δέχεσαι αγάπη από ό,τι σε περιβάλλει τόση περισσότερη ενεργητικότητα θα αποκτάς.

Υπάρχει ενέργεια στο καθετί που σε περιβάλλει και μέσα σε κάθε άνθρωπο. Επικοινωνείς με αυτήν την αόρατη ενέργεια και τη δέχεσαι όταν εκτιμάς και απολαμβάνεις την ομορφιά και τα θαύματα του Σύμπαντός μας.

Με την εξάσκηση θα γίνεις ικανός να στέλνεις προς τα έξω την αγάπη που μπορείς να δέχεσαι όταν απλά και μόνον εκτιμάς την ομορφιά. Κάνε μια δοκιμή!

Ένα άλλο θετικό αποτέλεσμα της ευγνωμοσύνης σου για τον κόσμο είναι ότι αυξάνει την ικανότητά σου να δίνεις. Όταν έχεις την ευγνωμοσύνη στην καρδιά σου, τότε αποκτάς την επιθυμία να δίνεις στους άλλους, ώστε κι αυτοί να μπορέσουν να γευτούν τη χαρά που εσύ νιώθεις. Ανακαλύπτεις ότι θέλεις να καλύψεις ένα μέρος από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων χωρίς καμιά προσδοκία αναγνώρισης.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Μυστικό της Ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα