Ευρωπαϊκό έργο Together | Εκπαιδευτικά εργαστήρια για νεαρά άτομα και τις οικογένειές τους

together

Ευρωπαϊκό έργο “Together”
Εκπαιδευτικά εργαστήρια
για νεαρά άτομα (13-25 ετών) και τις οικογένειές τους

Ο φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (https://www.edra-coop.gr/el/) συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο “TOGETHER – A whole Family Approach for Young Carers”. Το έργο υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση τη φροντίδα και στήριξη κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Συχνά, τα παιδιά και τα νεαρά άτομα που φροντίζουν τους γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας, χρειάζονται τα ίδια υποστήριξη αναφορικά με την εξισορρόπηση των δύο ρόλων που επιτελούν, καθότι μπορεί να στερούνται ώρες παιχνιδιού, κοινωνικής επαφής, ή εκπαίδευσης, συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους λόγω των καθηκόντων που έχουν αναλάβει και σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ψυχική τους υγεία.

Οι εταίροι του προγράμματος θα υλοποιήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα μια σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία θα απευθύνονται σε νεαρά άτομα ηλικίας 13-25 ετών και τις οικογένειές τους, με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξή τους, προκειμένου να υπάρξει μια θετική, ολιστική προσέγγιση στο κομμάτι της φροντίδας με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μέσω email στο 𝐞𝐮𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭𝐬@𝐞𝐝𝐫𝐚-𝐜𝐨𝐨𝐩.𝐠𝐫.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό του έργου είναι ο οργανισμός Diakonisches Werk Berlin Stadtmitte (DWBS) στη Γερμανία, σε συνεργασία με τους φορείς Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ (Ελλάδα), Carers Trust Scotland (Ηνωμένο Βασίλειο), Anziani e Non Solo Società Cooperativa Sociale – ANS (Ιταλία) και Eurocarers (Βέλγιο).

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο στα παρακάτω links:
https://togethereuproject.eu/

Κατεβάστε το newsletter του προγράμματος από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://togethereuproject.eu/download/585/

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα