Οι εξαγνιστικές ιδιότητες του νερού

Οι εξαγνιστικές ιδιότητες του νερού

Το νερό είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την κάθαρση του πνεύματος ενός σπιτιού, ενός δωματίου ή οποιουδήποτε προσωπικού χώρου.

Το νερό έχει εγγενείς εξαγνιστικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε πνευματικές τελετές κι έχει συνδεθεί με τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης από τους αρχαίους χρόνους.

Το νερό μπορεί να καθάρει και να εξαγνίσει ένα σπίτι από αρνητική λιμνάζουσα ενέργεια και να προσδώσει σ’ αυτό ένα αίσθημα διαύγειας και γαλήνης.

Και μόνο η ύπαρξη του νερού στο σπίτι μπορεί να προσκαλέσει μια θαυμάσια πνευματική ενέργεια.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σε όλα τα μέρη του κόσμου που βασίζονται στην πίστη ότι το νερό παρέχει ζωή, νεότητα, σοφία και αθανασία.

Για τους αρχαίους Αιγυπτίους ήταν η γενεσιουργός πηγή των θεών.

Οι ινδουιστές πιστεύουν ότι το νερό είναι η αρχή και το τέλος για όλες τις οντότητες στη Γη.

Για τους Μεσοποτάμιους το νερό αντιπροσώπευε την απύθμενη πηγή της ανθρώπινης σοφίας.

Πολλοί πολιτισμοί ανέπτυξαν θρησκευτικές ομάδες αφιερωμένες στη λατρεία του νερού, στηρίζοντας την πίστη τους στο ότι οι ήχοι και οι κινήσεις του νερού αποτελούσαν εκφράσεις της ψυχής ενός ζωντανού πνεύματος.

Κατά τη χριστιανική παράδοση, το νερό είναι κεντρικό στοιχείο κατά την τελετή της βάπτισης. Ο Ιησούς βυθίστηκε στο νερό από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή για να σηματοδοτηθεί η αφετηρία του πνευματικού του έργου ως ενήλικου.

Αναδύθηκε από το νερό «γεννημένος εκ νέου» και αυτή η παράδοση συνεχίζεται έκτοτε από τους χριστιανούς, συμβολίζοντας το ξεκίνημα των πνευματικών τους αναζητήσεων.

Οι ιθαγενείς πολιτισμοί χρησιμοποιούν συχνά το νερό σε θεραπευτικές τελετές. Οι Τσερόκι ξάπλωναν τον τραυματισμένο στο νερό, για να επιτρέψουν στη ροή του χειμάρρου ή του ποταμού να ξεπλύνει το σώμα του. Πίστευαν πως το νερό καταπράυνε το πνεύμα του τραματισμένου ατόμου και απήλλασσε το σώμα από το τραύμα του.

Το νερό έχει σχετιστεί εδώ και πολλά χρόνια με τα συναισθήματα, γι’ αυτό θεωρείται άριστο μέσο κάθαρσης ενός δωματίου από τα αρνητικά συναισθήματα.

Στα όνειρα το νερό ερμηνεύεται συνήθως ως αλληγορία των συναισθημάτων.

Για παράδειγμα, αν κάποιος δει στον ύπνο του παγωμένο νερό, τότε αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να αισθάνεται μπλοκαρισμένο ή να είναι συναισθηματικά παγωμένο, μπλοκαρισμένο από συναισθήματα που δεν μπορεί να εκφράσει επαρκώς.

Το να ονειρευτεί κανείς νερό που λιμνάζει συμβολίζει σχεδόν πάντα περίοδο στασιμότητας και μη παραγωγικότητας στη ζωή του, ενώ το να ονειρευτείς νερό που ρέει συνήθως συνοδεύει ελεύθερη ροή συναισθημάτων, μια αίσθηση λύτρωσης και δράσης με συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ντενίζ Λιν «Ιερός Χώρος» από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα