Η ευγνωμοσύνη είναι ο δρόμος για να φτάσουμε στον πραγματικό μας εαυτό

Η ευγνωμοσύνη είναι ο δρόμος για να φτάσουμε στον πραγματικό μας εαυτό

Ένας σπουδαίος δάσκαλος του διαλογισμού με δίδαξε κάποτε πώς να καθορίζω το σκοπό μου. Είναι ένας τρόπος για να εκπέμπεις ένα πολύ ξεκάθαρο σινιάλο προς το Σύμπαν που έχει σχέση με την κατεύθυνσή σου στη ζωή.

Καθορίζεις την πορεία σου και ύστερα κουμαντάρεις τα πανιά του πλοίου σου, έτσι ώστε να σε κατευθύνουν προς το ιερό νησί που από την ομίχλη που έχει γύρω του και τη μεγάλη απόσταση μόλις που διακρίνεται θολά στον ορίζοντα.

Κι όμως εσύ ξέρεις από διαίσθηση ότι το νησί σου υπάρχει εκεί. Μπορεί δυνατοί σαν στρόβιλοι άνεμοι να σε απομακρύνουν από την πορεία σου, αλλά θα έρθουν και απαλές τροπικές αύρες να σε ξαναγυρίσουν πίσω σ’ αυτήν.

Οι νύχτες μπορεί να ακολουθούν η μία την άλλη, αλλά εσύ κρατάς βαθιά μέσα σου ένα χάρτη που σε οδηγεί στο μυστικό σου ταξίδι. Αν συνεχίσεις να ακολουθείς την πορεία προς το στόχο σου, τότε θα φτάσεις τελικά στον προορισμό σου.

Πιστεύω ότι η ευγνωμοσύνη είναι ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε στον εαυτό μας. Κάθε πρωί και κάθε βράδυ συγκεντρώνω την προσοχή μου για μια στιγμή και λέω ευχαριστώ για το δώρο της ζωής μου και για την παρουσία και την αγάπη όλων όσων υπάρχουν σ’ αυτήν. Ευχαριστώ για όλα όσα μου έχουν δοθεί και για όλα όσα μαθαίνω. Λέω ευχαριστώ για όλα όσα εύχομαι να πετύχω, σαν να τα έχω ήδη πετύχει.

Ευχαριστώ όλους τους φύλακες αγγέλους και τις θεότητες της φύσης για τη θεραπεία των αγαπημένων μου και του πλανήτη. Ζητώ καθοδήγηση και αναζητώ τα όνειρα που θα μου δώσουν απαντήσεις. Ευχαριστώ για την καλή υγεία και τον πλούτο των αισθήσεών μου. Ευχαριστώ για την απέραντη ομορφιά και το μεγαλείο της Γης.

Ευχαριστώ για το δώρο της δημιουργικότητας και την ικανότητα να εκφράζω τα συναισθήματά μου μέσα από τη ζωγραφική, τις λέξεις, τη μουσική και το χορό.

Διαβάστε επίσης: Η νευροεπιστήμη αποκαλύπτει ότι η ευγνωμοσύνη αλλάζει τη μοριακή δομή του εγκεφάλου

Είμαι ευγνώμων για τη σοφία που μου δόθηκε μέσα από τις αρχαίες ιστορίες, τις εικόνες και τη φύση και μέσα από αιώνες αναζήτησης. Λέω ευχαριστώ για τα έξοχα δελφίνια, τα πουλιά, τα δέντρα και καθετί που είναι ζωντανό. Λέω ευχαριστώ για την αφθονία και την ευημερία που είναι πάντοτε παρούσες. Και πάνω από όλα λέω ευχαριστώ για την καλοσύνη.

Πολλές φορές που συνέβη στη ζωή μου να είμαι γεμάτη πόνο και δυσκολίες ένιωθα μεγάλη ευγνωμοσύνη για τις πολλές εκδηλώσεις καλοσύνης που δεχόμουν.

Για πολλά χρόνια πίστευα ότι ήμουν μόνη στο αγώνα μου κι όμως κάπου βαθιά μέσα μου υπήρχε ένα σημείο όπου ένιωθα ότι είχα πάντοτε ένα διαμάντι.

Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για τα απίστευτα δώρα της αγάπης και της ζωής.

Ας συμπεριφέρεσαι πάντα στον εαυτό σου σαν να είναι μια πολύτιμη και ανεκτίμητη ύπαρξη που αξίζει την αγάπη.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ιερή συμπεριφορά που σου επιτρέπει να αγαπάς ακόμα πιο βαθιά.

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Μυστικό Της Ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα