Ο Φαίδρος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο -Ελεύθερη είσοδος

Ο Φαίδρος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο -Ελεύθερη είσοδος

Η εκδήλωση ΦΑΙΔΡΟΣ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την πρώτη παρουσίασή του στις όχθες του Ιλισσού (24.9.2018) και τη δεύτερη στη Νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο του CITYLAB 2018 (4 Οκτωβρίου 2018), έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των συνοδευτικών εκδηλώσεων της νέας περιοδικής του έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018.

Η εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο: «Φαίδρος: ένας διάλογος για το Ωραίο και τον Έρωτα», περιλαμβάνει δύο μέρη:

α) Θεματική περιήγηση στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» από αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ώρα δράσης: 16:30-17:45
Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 213214 4866 / -4896)

Η νέα περιοδική έκθεση προσφέρει μια πολυποίκιλη και διαχρονική αισθητηριακή εμπειρία στον κόσμο του Κάλλους, η ιδεατή μορφή του οποίου αναδεικνύεται στον πλατωνικό Φαίδρο ως κυρίαρχη επιδίωξη της ψυχής προκειμένου να πραγματώσει τον εαυτό της.

β) Ανάγνωση του Πλατωνικού Φαίδρου στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Ώρα δράσης: 18:00-19:00
Είσοδος ελεύθερη.
Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Ρούλα Πατεράκη στον ρόλο του Σωκράτη και τον Ιωάννη Μελισσανίδη στον ρόλο του Φαίδρου, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ευρύκλειας Σωφρονιάδου και μουσική παρέμβαση με αρχαία λύρα από τον Νίκο Ξανθούλη.
Η μετάφραση είναι του Νίκου Σκουτερόπουλου.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα