Για ένα 2017 με γαλήνη σοφία και ευεξία δοκιμάστε δωρεάν Φάλουν Ντάφα

Για ένα 2017 με γαλήνη σοφία και ευεξία δοκιμάστε δωρεάν Φάλουν Ντάφα

Για ένα 2017 με γαλήνη σοφία και ευεξία δοκιμάστε δωρεάν Φάλουν Ντάφα

Η αρχαία μέθοδος αυτοβελτίωσης/ τσιγκονγκ της Κίνας για όλες τις ηλικίες

Τι είναι το τσιγκονγκ;

Έχετε δει ομάδες ανθρώπων στα πάρκα να κινούνται αργά με τέλειο συγχρονισμό; ή μήπως καθόντουσαν οκλαδόν διαλογιζόμενοι ή στεκόμενοι εντελώς ακίνητοι; ίσως ασκούσαν τσικονγκ.

Το τσιγκονγκ είναι μια αρχαία κινέζικη εξάσκηση που περιέχει αργές αρμονικές κινήσεις και διαλογισμό. Ενδυναμώνει την εσωτερική ενέργεια του σώματος, ηρεμεί τον νου, μειώνει το άγχος και προλαμβάνει την ασθένεια. Είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής όπου περιέχει τις έννοιες του γιν και γιανγκ και την θεωρία των 5 στοιχείων. Βλέπουμε λοιπόν πως ο κινέζικος παραδοσιακός τρόπος αυτοβελτίωσης λειτουργεί μονάχα ολιστικά.

Υπάρχουν πολλά είδη τσιγκονγκ, τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα. Πολλές πρακτικές τσιγκονγκ ασχολούνται με την επιδίωξη της σωματικής υγείας και της ευεξίας. Άλλες, λιγότερες σε αριθμό, αποβλέπουν στην καλλιέργεια του νου και την καλλιέργεια του ήθους. Οι αυθεντικές μέθοδοι τσιγκονγκ έχουν ως στόχο και τα δύο.

Φάλουν Ντάφα: Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα

Έλληνες ασκούμενοι του Φαλουν Ντάφα επιδεικνύουν της ασκήσεις στον σύνταγμα
Έλληνες ασκούμενοι του Φαλουν Ντάφα επιδεικνύουν της
ασκήσεις στον σύνταγμα

Το Φάλουν Ντάφα ή Φάλουν Γκονγκ έχει ως στόχο να εξαγνίσει νου και σώμα. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα άσκησης καλλιέργειας της Βουδιστικής σχολής που αν και προϋπήρχε μυστικά στην αρχαιότητα, πρωτοδιαδόθηκε στο κοινό το 1992 στην Κίνα από τον Δάσκαλο Λι Χονγκτζί. Πριν την δεκαετία του 90’ δυστυχώς η πολιτιστική επανάσταση του Μάο κατέστρεψε και θεώρησε δεισιδαιμονίες όλους τους τρόπους εσωτερικής καλλιέργειας και διέδωσε τον αθεϊσμό οπότε όλες αυτές οι μέθοδοι περνούσαν μυστικά από Δάσκαλο σε μαθητή αλλιώς διώκονταν.

Ο όρος ‘’καλλιέργεια’’ είναι ακριβώς ο όρος που περιγράφει την διαδικασία που περνάει ο νους και το σώμα ώστε να δει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα. Ο τρόπος να γίνει η καλλιέργεια στο νοητικό κομμάτι είναι εφαρμόζοντας στην καθημερινότητα τις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα που κατά την κινέζικη φιλοσοφία και τον Δάσκαλο Λι είναι οι αρχές του σύμπαντος που έχουν δημιουργήσει τα πάντα.

Με αυτές τις ιδιότητες του σύμπαντος κάποιος κυριολεκτικά ‘’καλλιεργεί’’ έναν κήπο, φυτεύοντας σπόρους καλοσύνης. Τους φυτεύει δυνατά ώστε να μην καταστραφούν από περιστάσεις ή γεγονότα. Ο γενικός στόχος της καλλιέργειας στο Φάλουν Γκονγκ είναι να ξεπεράσει το επίπεδο της θεραπείας και της υγείας και να μεταμορφώσει εκ των έσω όλο το είναι ενός ανθρώπου ενεργειακά και νοητικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης.

Το Φάλουν Ντάφα περιέχει 5 πολύ απλές ασκήσεις για όλες τις ηλικίες

Στις κινήσεις του τσιγκονγκ τα χέρια ακολουθούν τους ενεργειακούς μεσημβρινούς του σώματος για να ενεργοποιήσουν τη ροή του Τσι (ενέργεια) στο σώμα ώστε τελικά να καλλιεργηθεί μια υψηλότερης ύλης ενέργεια στο σώμα που ονομάζεται Γκονγκ.

Καθώς γίνονται οι ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα δημιουργούνται ενεργειακοί μηχανισμοί και αυτό έχει λύσει το πρόβλημα του χρόνου σε σχέση με άλλα τσιγκονγκ, διότι αυτοί οι ενεργειακοί μηχανισμοί καλλιεργούν και εξαγνίζουν συνεχώς το σώμα.

Ενώ ο ασκούμενος δουλεύει, κοιμάται, περπατάει, συνεχώς τον καλλιεργούν χωρίς να χρειάζεται να ασκείται συνέχεια.

  • Με την πρώτη κιόλας άσκηση του Φάλουν Ντάφα ανοίγουν και ξεμπλοκάρουν όλα τα ενεργειακά κανάλια του σώματος καθιστώντας το σώμα έτοιμο να ασκήσει καλλιέργεια σε υψηλότερα επίπεδα.
  • Η δεύτερη άσκηση ενδυναμώνει το ενεργειακό πεδίο γύρω από το σώμα, ενισχύει την σοφία, ξεμπλοκάρει το σώμα και ενισχύει τις εγγενείς ικανότητες του ανθρώπου.
  • Η τρίτη άσκηση αναμιγνύει την ενέργεια του σύμπαντος με την ενέργεια του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζει και αποβάλει το παθογενές μαύρο τσι του σώματος. Όταν καθαριστεί το σώμα, φτάνει σε λίγο χρονικό διάστημα στην κατάσταση του αγνού λευκού σώματος.
  • Η τέταρτη άσκηση έχει ως στόχο το άνοιγμα όλων των μεσημβρινών του σώματος και την σύνδεση όλων μεταξύ τους από πάνω μέχρι κάτω. Ισορροπεί την γιν πλευρά του σώματος με την γιανγκ και διορθώνει όλες τις ανώμαλες καταστάσεις στο σώμα ώστε πλέον η ενέργεια να ρέει ελεύθερα και ομαλά.
  • Η πέμπτη άσκηση ειναι μια γαλήνια άσκηση διαλογισμού πολλαπλών χρήσεων που αποσκοπεί στην ενίσχυση των εγγενών ικανοτήτων και της δύναμης του γκονγκ.

Αν και το Φάλουν Γκονγκ δεν αποβλέπει στην υγεία κάθε αυτή, τα αποτελέσματα του στην υγεία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Journal of Clinical Oncology: «Παρατηρήσαμε ότι η πρακτική του Φάλουν Γκονγκ μπορεί να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους καθώς και την αξιοσημείωτη βελτίωση των συμπτωμάτων’’. Έχουν γίνει πολλές έρευνες με παρόμοια αποτελέσματα.

Το Φάλουν Ντάφα διώκεται στην Κίνα

 Πρώτη άσκηση του Φάλουν Ντάφα- Κίνα πριν την δίωξ
Πρώτη άσκηση του Φάλουν Ντάφα- Κίνα πριν την δίωξη

Άν και το Φάλουν Γκονγκ έχει αλλάξει ζωές παγκοσμίως, δυστυχώς η απήχησή του σε αριθμό (70 εκατομμύρια ασκούμενοι μόνο στην Κίνα ) ήταν μεγαλύτερη όλων των εποχών και ομάδων στην Κίνα. Αυτό δεν άρεσε στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας (ΚΚΚ) το οποίο διοικεί την χώρα 70 χρόνια τώρα απολυταρχικά. Το γεγονός ότι μια πίστη στον παραδοσιακό πολιτισμό της Κίνας εξαπλωνόταν γρήγορα και μάλιστα δωρεάν, απείλησε την άθεη φύση του καθεστώτος και ίσως και την ύπαρξη της όπως ισχυρίστηκε το ΚΚΚ, και έτσι από το 1999 μέχρι σήμερα το διώκει βίαια…

Το Φάλουν Γκονγκ είναι το μεγαλύτερο πνευματικό γκρουπ που διώκεται από το ΚΚΚ μαζί με τους Θιβετιανούς βουδιστές και τους χριστιανούς. Το ίδιο το ΚΚΚ ανοιχτά και απροκάλυπτα λέει πως: ‘’όσοι κινέζοι πιστεύουν σε κάποιο είδος πίστης μολύνουν την ύπαρξη του κομμουνισμού και αποτελούν απειλή για την ύπαρξή του.’’

Φαίνεται πως παρόλο που είμαστε στον 21 αιώνα η πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα συνεχίζεται με σύγχρονους τρόπους και είναι επανάσταση κατά της συνείδησης. Ας ελπίσουμε να σταματήσει όλο αυτό σύντομα.

Καλά νέα- Τόποι εξάσκησης Φάλουν Ντάφα στην Ελλάδα

Οι μεγάλοι δάσκαλοι που εξορίστηκαν από την Κίνα βρήκαν άσυλο σε άλλες χώρες. Και έτσι, μας διέδωσαν τις πρακτικές και τα μυστικά αυτών των μακρινών πολιτισμών γιανα επωφεληθούμε και εμείς. Είναι ένα μεγάλο δώρο και ευκαιρία για τον εαυτό μας να μάθει να ηρεμεί. Γιατί το Φάλουν Γκονγκ είναι δημοφιλές; Επειδή είναι αποτελεσματικό, εύκολο στην εκμάθηση, δωρεάν και για όλες τις ηλικίες. Μπορεί να εξασκηθεί παντού ακόμα και στο σπίτι. Μπορεί να μάθει κανείς και από το ιντερνετ. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές ποιός δεν χρειάζεται λίγη χαλάρωση; Το Φάλουν Ντάφα ίσως να είναι μια καλή λύση.

Τόποι εξάσκησης

Αθήνα:

Κυριακές 9.30-11.30 Πάρκο ελευθερίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής

Δευτέρες 11.30-13.30 Πολυχώρος Βρυσάκι στο Μοναστηράκι

Θεσσαλονίκη:

Πέμπτες 18.00-20.00 Κίμωνος Βόγα 26 (πολυχώρος δίοδος αφύπνισης)

Για περισσότερες πληροφορίες

www.falundafa.gr

www.faluninfo.net

FB σελίδα: Φάλουν Ντάφα στην Ελλάδα

Γράφει η Νέλη Σφιγγοπούλου

Εξασκώ σχεδόν 13 χρόνια Φάλουν Ντάφα και το διδάσκω εθελοντικά στην Αθήνα. Γνώρισα το Φάλουν Ντάφα από έναν δάσκαλο πολεμικών τεχνών. Τότε οι δάσκαλοι κρατούσαν τις καλές μεθόδους για τον εαυτό τους και έδειχναν τις απλές. Είχα την τύχη να μου το μοιραστεί και από τότε άρχισα. Είμαι άνθρωπος που συνέχεια αλλάζει ενδιαφέροντα και ψάχνεται συνέχεια, αυτό όμως το έχω κρατήσει στην ζωή μου, με έχει βοηθήσει να δω με άλλα μάτια την ζωή και το σύμπαν και πλέον έχει ενσωματωθεί στο είναι μου. Με έχει βοηθήσει να δω πιό χαλαρά τα πράγματα πιό καλοσυνάτα και πιό σοφά και να τολμάω να κάνω πράγματα ακατόρθωτα. Είμαι ευγνώμων στον Δάσκαλο Λι που το διέδωσε στο κοινό και είχα την τύχη να το συναντήσω στο μονοπάτι μου.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα