FasterEFT/Eutaptics™: Συνέντευξη με τον δημιουργό της μεθόδου, Robert G. Smith

Robert Gene Smith

Ο Robert G. Smith είναι ο δημιουργός της τεχνικής FasterEFT (Ταχύτερες Μεταμορφώσεις Συναισθηματικά Εστιασμένες) και του συστήματος Eutaptics™ και ιδρυτής/Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Skills to Change Institute Inc. Υπάρχουν πάνω από χίλια βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, με τίτλο HealingMagic. Το πραγματικό πάθος, η αμεσότητα και η καλοσύνη του Robert προσελκύουν ανθρώπους από όλους τους χώρους και όλων των επαγγελμάτων, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα της ζωής. Έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ο Robert είναι υποστηρικτής της αυτοβελτίωσης, εφαρμόζει όσα διδάσκει και ζητά από όλους τους επαγγελματίες να πράξουν το ίδιο. Στις 22 Μαΐου θα παραδώσει ένα ανοικτό τετράωρο εργαστήριο με συμβολικό κόστος 10€ Μάθετε περισσότερα εδώ: Εργαστήριο με τον Robert Gene Smith στην Αθήνα – Το σώμα και ο νους είναι ένα !

Ο ίδιος αναφέρει: «Το FasterEFT/Eutaptics™ είναι ένα υγιές και ορθολογικό σύστημα πεποιθήσεων που είναι εύκολο να κατανοηθεί και μπορεί γρήγορα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αντιπροσωπεύετε και αντιλαμβάνεστε το παρελθόν σας, μεταμορφώνετε τα συναισθηματικά σας αδιέξοδα και αποκαθιστάτε τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική σας ισορροπία και υγεία».

«Μπορείτε να ζήσετε μια ζωή χωρίς άγχος και να πετύχετε σε οτιδήποτε κάνετε. Ο στόχος μου είναι να σας δώσω τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να έχετε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή». (Robert G. Smith)

Έχετε συναντήσει και βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους μέχρι σήμερα κι έτσι διαθέτετε εκτεταμένη γνώση και εμπειρία. Ποιά είναι τα συμπεράσματά σας σχετικά με πως οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν συναισθηματικά ζητήματα και ως εκ τούτου τα «προβλήματά» τους;

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, η πορεία της ζωής μας αρχίζει ήδη να καθορίζεται. Οι άνθρωποι στο περιβάλλον σας επηρεάζουν τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις σας επειδή από αυτούς μαθαίνετε. Μέσα από τις εμπειρίες σας αποκτάτε ικανότητες αντιμετώπισης και δεξιότητες επιβίωσης.

Για να έχετε επιτύχει ένα πρόβλημα, πρέπει κάτι να έχει λειτουργήσει σωστά μέσα σε σας. Τα προβλήματα προέρχονται πάντα από μια επιτυχής διαδικασία και ποτέ από την αποτυχία μας. Είναι επιτυχημένα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Έχουμε προβλήματα επειδή γνωρίζουμε πώς να τα δημιουργούμε. Τα δημιουργούμε μέσα από τον δικό μας «έλικας της πραγματικότητας» (αντίληψή μας), γεγονός που τα καθιστά πραγματικότητα και στο σώμα μας. Προκειμένου να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, πρέπει να γίνουν εσωτερικές αντιδράσεις και διαδικασίες. Αυτό γίνεται κάνοντας κάποια πράγματα υποσυνείδητα ή συνειδητά και στη συνέχεια το σώμα ακολουθεί αυτομάτως, πράγμα που μετά υλοποιείται και εμφανίζεται ως την δική μας εσωτερική πραγματικότητα. Πρόκειται δηλαδή για τα δικά μας σημεία αναφοράς από τους εσωτερικούς πληροφορίες/πόρους που χρησιμοποιούνται. Επειδή λοιπόν το σώμα ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας, το νιώθετε ως πραγματικότητα.

Το υποσυνείδητο είναι ο χώρος αποθήκευσης των αναμνήσεων των όσων έχουμε βιώσει και τοποθετεί συναισθηματικές «ετικέτες» στις αναμνήσεις, τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις.

Καθώς βιώνουμε το τώρα, κοιτάζουμε μέσα από το φίλτρο του παρελθόντος, το οποίο αποτελείται από όσα καταγράφαμε μέσα μας. Το μυαλό ενεργοποιεί την αντίδραση του σώματος χρησιμοποιώντας τη μεσημβρινή οδό προς τα όργανα, που με τη σειρά τους παράγουν χημικές αντιδράσεις οι οποίες δημιουργούν αισθήματα και συναισθήματα.

Ανεξαρτήτως από το πού κοιτάζετε – το παρελθόν, το μέλλον, τους άλλους ανθρώπους, τα αντικείμενα κλπ – όλα βασίζονται σε ό,τι έχει ήδη καταγραφεί στο υποσυνείδητο.

Η ρίζα οποιουδήποτε προβλήματος είναι το νόημα που έχει δοθεί σε αυτό, η αντίληψή σας δηλαδή. Όταν αλλάζετε τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις, τη συμπεριφορά σας κλπ, τότε τα προβλήματά σας επίσης αλλάζουν και σταδιακά θα έχετε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτυχίες. Συχνά δεν είναι πραγματοποιήσιμο να αλλάξετε όσα συμβαίνουν εξωτερικά, αλλά αυτό που κάνετε εσωτερικά είναι μεταμορφώσιμο. Ο νους σας αποτελεί το μοναδικό πράγμα που ελέγχετε. Το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™ «εισχωρεί στον νου» για να διαμορφώσει (re-imprint) εκ νέου τις αναμνήσεις αλλάζοντας έτσι ολόκληρο τον εσωτερικό μας κόσμο, ώστε να αλληλεπιδράσουμε στον εξωτερικό κόσμο με πιο εγκάρδιο τρόπο.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα: αν η ώρα αιχμής την ώρα της οδήγησης αποτελούσε για όλους μας ένα πραγματικό πρόβλημα, όλοι θα το βίωναν με τον ίδιο τρόπο – όλοι θα ένιωθαν θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Ποιά είναι λοιπόν η διαφορά; Η διαφορά έγκειται σε εκείνο που το κάθε άτομο έχει μέσα στο μυαλό του, γεγονός που το καθιστά πρόβλημα ή όχι. Είναι το πώς και τι σκέφτεται ο καθένας, οι κανόνες, οι πεποιθήσεις και οι ιδέες με τις οποίες λειτουργεί.

Είστε ο δημιουργός του συστήματος FasterEFT/Eutaptics™. Θα μπορούσατε με λίγα λόγια να μας εξηγήσετε πώς εμπνευστήκατε τη δημιουργία αυτού του συστήματος;

Όταν δημιούργησα για πρώτη φορά το σύστημα FasterEFT (Ταχύτερες Μεταμορφώσεις Συναισθηματικά Εστιασμένες), δεν συνειδητοποίησα ότι δημιουργούσα μια καινούρια μέθοδο. Ως αναζητητής της αλήθειας για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και έχοντας την επιθυμία να βελτιώσω το σύστημα EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και να βρω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζα με αυτή, το FasterEFT εξελίχθηκε φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

Σε αυτή την προσπάθεια, άρχισα να συνδυάζω το EFT με άλλες μεθόδους που είχα μάθει, όπως τον NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), την Ύπνωση και τη μέθοδο BeSetFreeFast (Ταχεία απελευθέρωση) και συνειδητοποίησα ότι έβλεπα γρήγορες και βαθιές αλλαγές. Βρισκόμουν μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη…και έτσι δημιουργήθηκε το FasterEFT!

Με τα χρόνια, το FasterEFT συνέχισε να εξελίσσεται καθώς η κατανόησή μου για το πώς λειτουργεί ο νους έχει εμβαθύνει και έχει έρθει η στιγμή να αναγνωριστεί το FasterEFT γι’ αυτό που είναι σήμερα – ένα αυτόνομο σύστημα: η μεθοδολογία Eutaptics™.

Η λέξη Eutaptics™ είναι μια καινούρια και μοναδική λέξη, όπως άλλωστε και η ίδια η μέθοδος. Η λέξη αντιπροσωπεύει αρκετά βασικά σημεία που συμπεριλαμβάνονται στην εξέλιξη του FasterEFT. Η λέξη «eu» είναι ελληνική και σημαίνει καλός, ενώ στα Αγγλικά προφέρεται «you», πράγμα που σημαίνει κυριολεκτικά ότι εσείς έχετε προτεραιότητα.

Το δεύτερο μέρος της λέξης «taptics» περιέχει τη λέξη «tap» (ελαφριά χτυπήματα με τα δάχτυλα) η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της διαδικασίας Eutaptics™. Θυμίζει επίσης τη λέξη «τακτική», η οποία υποδηλώνει τη διαδικασία του σχεδιασμού (με σκοπό τη βελτίωση της ζωής σας). Επιπλέον, το επίθημα «tic» στη γλώσσα της ιατρικής σημαίνει «που αφορά». Έτσι, το Eutaptics™ αφορά επίσης τα ελαφριά χτυπήματα στους μεσημβρινούς που υπάρχουν στο σώμα σας.

Τι είναι το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™ και πώς μπορεί να μας ωφελήσει;

Το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™ είναι μια γρήγορη, άμεση και ακριβής μεθοδολογία που ενσωματώνει τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία της μεγάλης ικανότητας μεταμόρφωσης του EFT (Τεχνική Συναισθηματικής Ελευθερίας), του BSFF(Ταχείααπελευθέρωση), του NLP(Νευρογλωσσικός
Προγραμματισμός), της επιστήμης και του νου, καθώς και της πνευματικής κατανόησης.

Το FasterEFT/Eutaptics™ έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε και να αλλάξετε τη ρίζα των προβλημάτων σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψετε με το υποσυνείδητό σας προκειμένου να κάνετε γρήγορα και αποτελεσματικά τις αλλαγές που θέλετε να δείτε στη ζωή σας.

Όλα τα προβλήματά σας – τα σωματικά, τα συναισθηματικά και τα νοητικά (ψυχολογικά), οι σχέσεις σας και ακόμα τα οικονομικά σας – προκαλούνται από τα υποσυνείδητα προγράμματα και τις πεποιθήσεις που έχετε. Οι αποφάσεις, οι επιλογές, οι ενέργειές σας, η συμπεριφορά, η ικανότητα να επικοινωνείτε, η σωματική υγεία και πολλά άλλα καθορίζονται από τις πεποιθήσεις και ό,τι έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητό σας.

Για να αλλάξετε τα αποτελέσματα που βιώνετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας, πρέπει να αλλάξετε αυτά τα υποσυνείδητα προγράμματα και αυτές τις πεποιθήσεις. Αλλάξτε ό,τι έχει καταγραφεί υποσυνείδητα και θα αλλάξουν οι αντιδράσεις, οι ενέργειες, οι ικανότητές σας, οι επιλογές σας και όλα τα άλλα. Και όταν αλλάξουν αυτά, θα αλλάξει και η ζωή σας.

Το FasterEFT/Eutaptics™ έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε και να αλλάξετε τη ρίζα των προβλημάτων σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψετε με το υποσυνείδητό σας προκειμένου να κάνετε γρήγορα και αποτελεσματικά τις αλλαγές που θέλετε να δείτε στη ζωή σας.

1. Το Eutaptics™ επικεντρώνεται στη διδασκαλία του τρόπου που λειτουργούν οι συνδέσεις του νου και του σώματος.
2. Εξηγεί τον τρόπο που λειτουργούν τα συναισθήματα και το στρες, καθώς και τη θεωρία του γιατί έχουμε προβλήματα.
3. Εξηγεί ποιές είναι οι ρίζες των ψυχικών/σωματικών διαταραχών και πώς οι αντιδράσεις μάχης-φυγής, ακινητοποίησης ή λιποθυμίας (δηλαδή τα 4F – Fight, Flight, Freeze, Faint) λειτουργούν στον εγκέφαλό μας (νους-σώμα-νους).

Οι δυσάρεστες αναμνήσεις εμφανίζονται στον εγκέφαλο και το σώμα, που ονομάζεται ενσώµατος νους, μέσα από τις 4 αντιδράσεις στρες που γνωρίζουμε, δηλαδή τα τέσσερα F (μάχη, φυγή, ακινητοποίηση και λιποθυμία), όπου η αμυγδαλή ενεργοποιείται – με αναφορά από προηγούμενες εμπειρίες (δύο μικρά σημεία σε σχήμα αμυγδάλου, μέρος του λιμβικού (μεταιχμιακού) συστήματος του εγκεφάλου), στον κροταφικό λοβό πίσω από τα αυτιά σε αμφότερες τις πλευρές. Το υπερβολικό άγχος προκαλεί την ενεργοποίηση της αμυγδαλής που εκπέμπει σήμα κινδύνου. Έτσι έχουμε μια αντίδραση στρες. Όταν έχουμε μια σκέψη και γίνεται μια σύνδεση στον νεοφλοιό, το λιμβικό σύστημα πυροδοτείται ώστε να παράγει συγκεκριμένες χημικές ουσίες που θα παράγουν αισθήσεις που ταιριάζουν με αυτή τη σκέψη.

Δηλαδή, όταν σκέφτεστε κάτι στενάχωρο, το λιμβικό σας σύστημα θα παράγει χημικές ουσίες που θα προκαλέσουν στο σώμα σας αισθήσεις θλίψης / ανημπόριας / λύπης. Με το FasterEFT/Eutaptics™ το “tapping” χρησιμοποιείται για να διακόψει το σήμα μεταξύ του εγκεφάλου και των κύριων – βασικών οργάνων που πυροδοτούν την αντίδραση “μάχη, φυγή, ακινητοποίηση” αλλάζοντας τις νευρικές οδούς στον νεοφλοιό του εγκεφάλου

Έρευνες από τις Επιστήμες του Εγκεφάλου έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

4. Σας μαθαίνει να εντοπίζετε και να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά σας και να αλλάζετε κατάλληλα τις επιπτώσεις που έχουν πάνω σας καθώς και τον τρόπο να δημιουργείτε εσωτερικές αλλαγές.
5. Σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε θετικές επιθυμίες, όνειρα, προτιμήσεις, στόχους και αξίες, καθώς και πώς να αλλάξετε τις αρνητικές, περιοριστικές πεποιθήσεις σας.
6. Διδάσκει τεχνικές που θα αλλάξουν όλους τους τομείς της ζωής σας, τις πεποιθήσεις, τους φόβους και τις στάσεις που περιορίζουν την ικανότητά σας να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.
7. Διδάσκει τον τρόπο να ελέγχετε τις συναισθηματικές, σωματικές και συμπεριφορικές σας επιλογές, αλλά και το πώς μπορείτε να αναλάβετε δράση τώρα κιόλας.

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας με τη βοήθεια του Eutaptics™;

• Ο σκοπός του Eutaptics® είναι να σας βοηθήσει να αλλάξετε τα προβλήματά σας αποτυπώνοντας εκ νέου τις αναμνήσεις σας και δημιουργώντας έτσι καλύτερες «πηγές» από τις οποίες θα μπορείτε να τις αντλήσετε. Οι αναμνήσεις αποτελούνται από μικρά συνδεδεμένα κομμάτια πληροφοριών. Αλλάζοντας μια ανάμνηση και αποβάλλοντας το συναισθηματικό της φορτίο, εξαλείφουμε το ανάλογο πρόβλημα. Αλλάζουμε την ερμηνεία του νοήματος αυτών των πληροφοριών και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε. Ουσιαστικά, με το FasterEFT/Eutaptics™ αλλάζουμε εκείνο που δεν είναι μεν πραγματικό, αλλά το βιώνουμε σαν να ήταν – τις αναμνήσεις δηλαδή. Τα συναισθήματα μας και οι αισθήσεις του σώματος τις κάνουν να φαίνονται πραγματικές.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντελώς καινούριο εαυτό, αλλάζοντας τις εσωτερικές σας αναπαραστάσεις καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας μέσα στο μυαλό σας. Οι αναμνήσεις αποτελούν μια αντανάκλαση της εσωτερικής δομής των πεποιθήσεών σας που εκφράζεται ως μεταφορά, η οποία αντιπροσωπεύει το ποιοί είστε και τον τρόπο που υπάρχετε στον κόσμο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο νους επεξεργάζεται τα συναισθήματα. Στόχος του Eutaptics™ είναι να συνεχίσετε να βελτιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας, να ελέγχετε και να επιβεβαιώνετε ότι έχετε λύσει όλες τις πτυχές των προβλημάτων σας και να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα αρνητικά σας αισθήματα, απελευθερώνοντας τον κάθε είδος πόνο, τραυματικές παραστάσεις, εικόνες και εκφράσεις, μετατρέποντάς τα σε κάτι καινούριο και θετικό. Είμαστε αυτό που είμαστε όχι εξαιτίας του παρελθόντος μας, αλλά περισσότερο μας καθορίζει ο τρόπος που το αντιπροσωπεύουμε.

Διακόψτε τις συνδέσεις στο υποσυνείδητο και το σύστημα θα καταρρεύσει. Αν αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιπροσωπεύετε τις αναμνήσεις, θα μεταβάλλετε κυριολεκτικά αυτομάτως τις νευρικές συνάψεις του εγκεφάλου σας για να δημιουργήσετε πιο υγιείς συναισθηματικές συνδέσεις. Η χρήση τεχνικών του Eutaptics™ για τις αλλαγές αυτές θα αποφέρει διαφορετικά θετικά αποτελέσματα. Η εκμάθηση, η εφαρμογή και η εξάσκηση αυτών των τεχνικών αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία και σταθερότητα για τις αλλαγές στη ζωή σας. Τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μέχρι και εκτός αν αποφασίσετε να πάρετε τον έλεγχο μαθαίνοντας πώς λειτουργεί το μυαλό σας και πώς μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει προς όφελός σας.

Τα ελαφριά χτυπήματα με τα δάχτυλα (tapping) αποτελούν επίσης μια διαδικασία χαλάρωσης. Σας μεταφέρει στο παρόν, όπου το υποσυνείδητό σας μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε: «Αυτό δεν συμβαίνει τώρα. Βρίσκομαι εδώ και είμαι ασφαλής».

Ποιές θα λέγατε ότι είναι οι πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις μεθόδους FasterEFT/Eutaptics™ και το παραδοσιακό σύστημα EFT;

• Το EFT είναι μια μέθοδος ενεργειακής θεραπείας, ενώ το FasterEFT/Eutaptics™ βασίζεται στη Νευρολογία και τη Βιολογία και αποσκοπεί στην αλλαγή του υποσυνείδητου προγραμματισμού μέσω νευρολογικών και βιολογικών διεργασιών.

Η βασική πεποίθηση του EFT είναι ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούνται από μια διαταραχή στο ενεργειακό σύστημα του σώματος. Τα ελαφριά χτυπήματα με τα δάχτυλα στο EFT εφαρμόζονται για να εξισορροπηθεί η ενέργεια χρησιμοποιώντας τους ενεργειακούς μεσημβρινούς. Το κλασσικό EFT συγκεκριμένα θεωρεί ότι τα αρνητικά συναισθήματα δεν έχουν καμία σχέση με τις αναμνήσεις και προκαλούνται μόνο από μια διαταραχή στο ενεργειακό σύστημα του σώματος. Το κλασσικό EFT περιλαμβάνει τον συνειδητό νου που μπορεί να εντοπίσει ποιά είναι τα προβλήματα – δηλαδή πού πιθανόν υπάρχει κάποια «διαταραχή του ενεργειακού συστήματος» – και να ασκήσει ελαφριά χτυπήματα στο σημείο αυτό με την προσδοκία να διορθωθεί.

• Η θεμελιώδης πεποίθηση στο FasterEFT/Eutaptics™ είναι ότι δεν υπάρχει διαταραχή ενέργειας, στην πραγματικότητα όλα λειτουργούν όπως πρέπει – σύμφωνα με τον τρόπο που ο εγκέφαλος έχει αναπτυχθεί με σκοπό να επιβιώσει στο περιβάλλον. Το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™ βασίζεται στη Νευρολογία και τη Βιολογία και παραδέχεται ότι οι εμπειρίες καταγράφονται στο υποσυνείδητο για μελλοντικές αναφορές (έτσι μαθαίνουμε να περπατάμε, να οδηγούμε, να ανταποκρινόμαστε σε ερεθίσματα κλπ. χωρίς να χρειάζεται να επικεντρωνόμαστε συνειδητά σε κάθε κίνηση και απόφαση) και ότι το υποσυνείδητο προτρέπει το σώμα και τον συνειδητό νου να ενεργούν σύμφωνα με αυτές τις αναμνήσεις. Το FasterEFT/Eutaptics™ αναλαμβάνει άμεσα δράση παρατηρώντας το πώς καταλαβαίνετε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα (το πρόβλημα υφίσταται επειδή αισθάνεστε ή βιώνετε κάτι που δεν θέλετε) και στη συνέχεια το χτυπάτε ελαφρά για να εξαφανιστεί. Με το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™, τα χτυπήματα χρησιμοποιούνται για να διακόψουν τη σύνδεση ανάμεσα στον εγκέφαλο και τα κύρια όργανα του σώματος που πυροδοτούν την αντίδραση «μάχης, φυγής ή ακινητοποίησης» αλλάζοντας ταυτόχρονα τις νευρικές οδούς στον νεοφλοιό του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, το μεσημβρινό σύστημα είναι ένα δίκτυο ενεργειακών οδών με σημεία κατά μήκος αυτού που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα όργανα σε όλο το σώμα. Όταν κάνουμε σκέψεις (συνειδητές ή υποσυνείδητες) δημιουργούνται αντιδράσεις στο σώμα που γίνονται αισθητές ως στρες και συναισθήματα.

Η λέξη «ενέργεια» χρησιμοποιείται πολύ συχνά στο πεδίο προσωπικής ανάπτυξης, αλλά την αποφεύγουμε στο σύστημα FasterEFT/ Eutaptics™. Το πρόβλημα είναι ότι το νόημά της είναι διφορούμενο. Σημαίνει κάτι διαφορετικό, ανάλογα με το ποιόν μιλάμε.

Επειδή το σύστημα FasterEFT/Eutaptics™ στοχεύει να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό και να απευθυνθεί σε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα κι όχι μόνο τη «νέα εποχή» ή τη «μεταφυσική», συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την ορολογία. Δεν δουλεύουμε ούτε μεταμορφώνουμε την ενέργεια. Οι ενέργειες, οι συμπεριφορές, οι στάσεις και οι πεποιθήσεις χτίζονται από τις εμπειρίες που αναπαριστώνται εσωτερικά μέσα από τις αισθήσεις μας. Δουλεύοντας τις συγκεκριμένες αναπαραστάσεις, αλλάζουμε τη μεταφορική έκφραση που ονομάζεται ενέργεια. Καθώς αλλάζετε αυτές τις εσωτερικές αναπαραστάσεις, όλα τα άλλα αλλάζουν: τα τσάκρα ισορροπούν, η αύρα ακτινοβολεί όμορφα χρώματα και η ενέργεια γίνεται επίσης θετική.

Δείτε περισσότερα για εργαστήριο του Robert Gene Smith εδώ Εργαστήριο με τον Robert Gene Smith στην Αθήνα – Το σώμα και ο νους είναι ένα !

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα