Φαίδρα Καζούλη: Θέλω να δημιουργήσω “Ζωντανές Παιδικές Χαρές” στη Ρόδο

pediki xara

Οραματίζομαι τη δημιουργία 5 παιδικών χαρών στη Ρόδο, ασφαλών, προσβάσιμων σε ΑΜΕΑ, καθαρών, περιποιημένων, με χώρο να βρίσκονται οι γονείς, οι παππούδες και να παίζουν με χαρά τα παιδιά.

Στις μέρες μας, 8 στις 10 παιδικές χαρές είναι ακατάλληλες για παιδιά ή παραμελημένες.Το 70% των παιδιών παραμένουν στο σπίτι μπροστά σε έναν υπολογιστή ή μια τηλεόραση απομονωμένα. Ο παιδότοπος φαντάζει αδύνατος για τους γονείς λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους.

Στο μέλλον τα παιδιά δεν θα έχουν μνήμες παιχνιδιού που τα βοηθούν στην ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξή τους.Ενήλικες πια,εθισμένοι με το ίντερνετ , αντικοινωνικοί ,παθητικοί , ατομιστές…

Τα παιδιά μέσα στις παιδικές χαρές έρχονται αντιμέτωπα με τις κινητικές τους δυνατότητες, βάζουν τα ίδια τα όρια και τους κανόνες του παιχνιδιού τους.Επικοινωνούν με άλλα παιδιά συνεργάζονται και κυρίως έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης ώστε να καταλάβουν καλύτερα το κόσμο που ζουν.Ένα πουλάκι που το ταΐζουν,ένα λουλούδι που το παρατηρούν, το δέντρο που σκαρφαλώνουν..

Αυτό που δημιουργώ είναι ένα πρότζεκτ που λέγεται “Ζωντανές Παιδικές Χαρές”.

Πέντε παιδικές χαρές αναγεννημένες,ασφαλείς,πιστοποιημένες με πρόσβαση των παιδιών ΑΜΕΑ.
Μετά την υλοποίηση του πρότζεκτ, 300 παιδιά και 100 ενήλικες-και παραπάνω 😉 – παρευρίσκονται σε μια από τις έτοιμες παιδικές χαρές να το γιορτάσουμε γεμίζοντας χαμόγελα το χώρο!

Ένα φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους! Χορεύουμε,τραγουδάμε με τους xana and the zoo ,παίζουμε με παιχνίδια υπαίθρου , διασκεδάζουμε με κλόουν ,παίζουμε με πηλό , ζωγραφίζουμε και παρακολουθούμε παιδική θεατρική παράσταση!

Ένα φεστιβάλ με κοινωφελή σκοπό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο σύλλογο ‘ΦΛΟΓΑ’ (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια).

Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου – άκουγα παλιά – και είμαι αποφασισμένη να προσφέρω ,να δημιουργήσω κάτι γι’αυτά μιας και μόνα τους δεν μπορούν .
Σκοπός του project είναι η ευαισθητοποίηση και η κατανόηση των αναγκών των παιδιών που πρέπει πια να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Ικανοποιημένα παιδιά, ευτυχισμένοι ενήλικες!

Τα αποτελέσματα που έχουμε ως τώρα :

  • Έχω κάνει αίτηση στο δήμο Ρόδου για την υιοθέτηση ενός πάρκου .
  • Μίλησα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επιλογή του πάρκου και περιμένω την απάντηση της.
  • Ήρθα σε επαφή με τον σύλλογο των αρχιτεκτόνων . Προσφέρθηκαν να βοηθήσουν δίνοντας και προσαρμόζοντας την μακέτα-σχέδιο της παιδικής χαράς στον ανάλογο χώρο.
  • Έστειλα email στον υπεύθυνο για τα Ζουζούνια.
  • Μίλησα με τον υπεύθυνο της παιδικής θεατρικής παράστασης από Αθήνα και είναι πρόθυμος να συμμετέχει σ’αυτο.
  • Υπάρχει μια ομάδα 500 ατόμων στη σελίδα στο facebook  ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.

Θα θέλατε να συμμετέχετε με οποιονδήποτε τρόπο?

Θέλετε να γίνετε μέλος αυτής της δημιουργικής παρέας ?

Θα χρειαστούμε χορηγίες ,δωρεές εξοπλισμού, διαφήμιση του πρότζεκτ στα ΜΜΕ και μάνατζερ για το φεστιβάλ.

Η βοήθεια ,οι ιδέες και η συμμετοχή σας είναι πολύτιμες και ευπρόσδεκτες.Το μέλλον που επιλέγουμε να ζούμε το κάνουμε εμείς ομορφότερο ,γιατί μπορούμε και γιατί το αξιζουμε.

Φαίδρα Καζούλη
τηλ: 6980847619
mail: fkazoulli@yahoo.gr  facebook :https://www.facebook.com/groups/1980846128599208/

 

Μήπως έχετε κι εσείς ένα όραμα; Γράψτε το αναλυτικά, καθώς και τί χρειάζεστε για να το υλοποιήσετε και στείλτε το στο info@enallaktikiagenda.gr

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα